Нещодавно вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості відвідали мальовничий куточок України - Закарпаття. Туристично-екскурсійна подорож відбулась під час святкування великого релігійного свята - Різдва Христового. В усіх путівниках туристам, що відвідують Закарпаття, радять завітати до старовинного міста Мукачеве - одного з найстаріших (в письмових документах воно вперше згадується у IX ст.) та найбільш інтернаціональних міст України. Мукачеве входило до складу Угорщини, Австрії, Австро-Угорщини, Чехословаччини. На угорській назва міста звучить як Munk’cs (мункаач) і за легендою походить від слова мука. Чи то будувалося в муках, чи то муку мололи на млину, який стояв на річці Латориця - невідомо.

Про саме Мукачеве можна говорити дуже довго - без сумніву це перлина української історії - але це тема іншої розповіді, а перлиною самого Мукачевого є його замок - «Паланок», і гріх, побувавши в місті, не відвідати цю пам'ятку історії та військової архітектури. Посеред широкої рівнини, якою є долина Латориці, в південно-західній частині Мукачевого одиноко височіє вулканічна гора. Верхівку гори увінчують башти старовинного замку. Назва замку походить від слова «паланок» - частокіл, який у давнину оточував фортецю. Перша писемна згадка про замок датується XI ст. Найяскравішою сторінкою в його історії стала облога австрійських військ, що тривала три роки (1685-1688 рр.). Обороною замку керувала жінка - Ілона Зріні. Тепер Мукачівський замок став музейно-туристичним центром. Небагато в Україні пам'яток, подібних до цієї. Ми ще довго перебували під враженнями від цього величного замку.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 361 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Деякі небезпеки начебто б дозрівають до сезону й у кожної з них свій час. Лід може підвести нас і восени, і взимку, і навіть навесні. Щоб запобігти лиху й уникнути її трагічних наслідків, відправляючись на водойму в холодну пору року, необхідно слідувати простим, але надійним порадам: знайдіть на льоді стежку або сліди, якщо їх немає, позначте з берега маршрут свого руху; лід може бути крихким біля стоку води, поблизу кущів, очерету, під заметами, у місцях, де водорості вмерзнули в лід; особливо обережно спускайтеся з берега - лід може нещільно з’єднуватися із сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря; у жодному разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги, для цього візьміть із собою ціпок; якщо лід почав тріскотіти й з'явилися характерні тріщини - негайно повертайтеся, не біжіть, а виходите повільно, не відриваючи ступні ніг від льоду; для однієї людини безпечним вважається лід зеленуватого відтінку, товщиною не менш 7 см, для влаштування ковзанки - не менше 10-12 см, для масового катання - 25 см, масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше, ніж 15 см.

Запам'ятайте, що підлідний лов риби вимагає особливо суворого дотримання правил поведінки, це диктує багаторічний досвід не дуже щасливих рибалок: не буріть багато лунок поруч; не збирайтеся великими групами в одному місці; не ловіть рибу дуже далеко від берега, яким би не було клювання; завжди майте під рукою міцну мотузку довжиною 12-15 м; тримаєте поруч із лункою дошку або невелику гілку.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 353 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

З настанням льодоставу на річках, озерах та водоймах збільшується кількість загиблих людей внаслідок необережного перебування на кризі. З початку 2016 року зафіксовано різке зростання надзвичайних подій, пов’язаних із загибеллю людей на водних об’єктах (загинуло 12 осіб, що у два рази більше порівняно з аналогічним періодом 2015 року (6 осіб).

Так, 5 лютого до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Сєверодонецьк на озері «Чисте» під кригу провалилося 5 дітей. До місця виклику негайно виїхав черговий караул місцевої пожежної частини. По прибуттю на місце події було встановлено, що 5 підлітків з невідомої причини вийшли на тонку кригу та провалилися. Подію помітили двоє дорослих, що були неподалік та кинулися на допомогу. Троє дітей, 2001, 2002 та 2003 р.н. вдалося врятувати, яких каретою «Швидкої допомоги» було доставлено до місцевої лікарні, але, нажаль, життя двох дітей врятувати не вдалось. Як свідчить аналіз, щороку у зимовий період на водних об’єктах України в середньому гине від 260 до 350 осіб.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 372 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Після новорічних свят та веселих зимових канікул учні Коноплянівської школи почали II півріччя дуже насичено. В нашому навчальному закладі пройшов Тиждень історії, який співпав із вшануванням визначних історичних подій по всій Україні. Виховні заходи були направлені на поглиблення знань учнів з історії України, формування у них почуття патріотизму, любові до свого народу, поваги до його історії та героїчного минулого. Учні під керівництвом вчителя історії М.О.Котової старанно та відповідально підійшли до підготовки та проведення заходів. Серед них: Максим Щербак, Тамара Пивоварова, Богдан Биков.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 330 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Велику небезпеку приховує тонкий лід. Нерідко, захоплені відпочинком і грою, ми забуваємо елементарні правила поведінки на водоймах. Тим часом вода не любить жартів і жорстоко карає тих, хто нехтує правилами безпеки. Щоб ні з ким не трапилося лиха, потрібно обережно поводитись на льоду. Найбільш небезпечна крига - перша та остання, адже така крига ще надзвичайно тонка, неміцна і не витримує маси навіть маленької дитини.

Лід блакитного кольору - найміцніший, а білого - значно слабший. Для однієї людини безпечним вважається лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною більшою за 5-7 см. Для групи людей безпечним є лід товщиною не менше, ніж 15 см. При пересуванні декількох людей по льоду треба йти один за одним на відстані. При масовому катанні на ковзанах лід має бути товщиною не менше, ніж 25 см.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 380 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Такими словами зустрічає учасників святково прибрана класна кімната. Затихла в хвилюючому чеканні малеча, з оптимістичним піднесенням оглядають оточуючих старшокласники Тимошинської ЗОШ. Коли ж завітають гості та зазвучить палке слово поетичних творів? Очікувана мить настає. Свої місця займають гості, незалежне журі: колишній директор, вчитель історії Н.С.Стативка, вчитель української мови Г.І.Корощуп; вчитель початкових класів Н.А.Грекова. Вони палкі прихильники поетичного слова та люди, з-під пера яких з’являються власні поезії. Перед ними стоїть відповідальне завдання: оцінити виступи учнів, які прочитають улюблені вірші Лесі Українки та поезії, присвячені Т.Г.Шевченку. Виходять ведучі Даша Остапенко та Тарас Онішко, які вітають присутніх, запалюють свічку. Діти отримують «аркуші вражень та побажань», де зможуть висловити свої враження від почутого, від відкритого для себе, чогось нового та незвичайного.

А далі дев’ятикласники К.Сомов та В.Рибальченко знайомлять присутніх з талановитою поетесою Лесею Українкою. Знайома і в той же час невідома, сильна, мужня, ласкава, добра, правдива і тендітна... Її життя і творчість вражають, захоплюють людські серця і сьогодні. Прикладом цього є виступи учнів Ю.Ковтун та А.Сулейманова з інсценізацією вірша «Мамо, іде вже зима...» Оплескам не було кінця. А далі плинули вірші з вуст Даші Панасенко та Аліки Усенко «Літо краснеє минуло…», «Тішся, дитино…», «На зеленому горбочку». Ці маленькі дівчатка скорили серця вимогливих суддів. Їм довго були вдячні слухачі, як і учню 5 класу Данілу Пономаренку.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 361 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Здавалося б, що вже наближається весна, проте погода може бути непередбачуваною, можливе ще пониження температури повітря, випаданням снігу і посиленням вітру, під час чого пересування по дорогах стає небезпечним. Найпідступнішим та непередбачуваним явищем в цей час може бути випадання снігу. Для того, щоб не потрапити в біду та уникнути травмування, Білокуракинський РВ ГУ ДСНС у Луганській області пропонує прості рекомендації, як уберегтися від значних неприємностей у цій ситуації.

Так, при погіршені погодних умов необхідно обмежити пересування, особливо на власному транспорті. Відмовтесь від поїздок, якщо на це немає гострої потреби. У разі потреби виїзду на власному автотранспорті подбайте про справність авто, наявність достатньої кількості пального та зимових шин, лопати та буксирувального тросу. У жодному разі не можна залишати укриття під час опадів: орієнтири, які здавалися надійними з першого погляду, через декілька десятків метрів можуть бути загублені. Лише у виняткових випадках виходьте з будівель. Не можна виходити поодинці. Повідомте членів сім'ї або сусідів куди ви йдете і коли повернетеся. Якщо ви, пересуваючись пішки поза населеним пункто ... Читать дальше »
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 364 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

С 1 марта 2016 года тарифы на электроэнергию для населения будут следующими (за 1 кВт/час с НДС):

- Населению (в том числе, которое проживает в жилых домах, оборудованных кухонными электроплитами) за объем, потребленный до 100 кВт/ч электроэнергии в месяц (включительно) - 57 коп. За объем, потребленный более 100 кВт/ч до 600 кВт/ч электроэнергии в месяц (включительно) - 99 коп. За объем, потребленный более 600 кВт/ч электроэнергии в месяц - 156 коп.

- Населению, которое проживает в сельской местности (в том числе, которое проживает в жилых домах, оборудованных кухонными электроплитами), за объем, потребленный до 150 кВт/ч электроэнергии в месяц (включительно) - 57 коп. За объем, потребленный более 150 кВт/ч до 600 кВт/ч электроэнергии в месяц (включительно) - 99 коп. За объем, потребленный более 600 кВт/ч электроэнергии в месяц - 156 коп.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 336 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Діяльність товариства Червоного Хреста України спрямована на підтримку найуразливіших категорій населення, надаючи їм медико-соціальні послуги, адресну допомогу, підтримку за гуманітарними програмами. Джерелом фінансування товариства є: щорічні внески його членів; благодійні пожертвування від населення та організацій. Кошти, що надійшли на рахунок товариства, розподіляються згідно Положення про розподіл коштів на надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, інвалідам, дітям-сиротам, пропаганді здорового способу життя та донорського руху, роботі з молоддю, наданні допомоги органам охорони здоров’я, відрахувань до Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця на випадок катастроф, стихійних лих.

У Білокуракинської районної організації товариства Червоного Хреста працює 12 патронажних сестер, які обслуговують щорічно близько 400 осіб, які потребують догляду, самотніх, літніх і інвалідів. На утримання цієї служби в рік витрачається за рахунок коштів міжнародної федерації товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця близько 200 000 грн.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 365 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України. Держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей. Відповідно до Указу Президента №15 від 14.01.2015 р. «Про часткову мобілізацію», Закону України №3447 від 21.10.1993 р. «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» зі змінами та доповненнями, Білокуракинсько-Троїцький ОРВК здійснює заходи з мобілізації ресурсів в Збройні Сили України для «підготовки єдиної державної системи цивільного захисту для функціонування в умовах особливого періоду».

Положення ст. 39 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» від 25 березня 1992 р. №2232-ХІІ та ст.119 Кодексу законів про працю України від 10.12.1971 р. №322-VIII в редакції Закону №403-VIII від 14.05.2015 року передбачає: «Працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу» і «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів. За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. За працівниками, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв'язку з прийняттям на військову службу за контрактом, але не більше ніж на строк укладеного контракту, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності. Виплата таких компенсацій із бюджету в межах середнього заробітку проводиться за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. Гарантії, визначені у частинах 3-й та 4-й цієї статті, зберігаються за працівниками, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров’я) та перебувають на лікуванні у медичних закладах, а також потрапили у полон або визнані безвісно відсутніми, на строк до дня, наступного за днем їх взяття на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах після їх звільнення з військової служби у разі закінчення ними лікування в медичних закладах незалежно від строку лікування, повернення з полону, появи їх після визнання безвісно відсутніми або до дня оголошення судом їх померлими».
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 358 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

У січні 2014 року потягом «Київ-Луганськ» я повертався з Києва. У Луганську відразу попрямував до автовокзалу, бо добиратись додому було далеко. Раптом за спиною чую питання: «Мужчина! Ви часом не з Майдану?» Обертаюсь і бачу перед собою невисокого чоловіка, дуже тепло вдягненого, з рюкзаком за плечима. Я був екіпірований точнісінько так, і за плечима був рюкзак. Серед красиво вбраних, напахчених, нафарбованих городян ми були схожі, як дві краплі води.

- Так, - відповідаю я.
- Тоді давай знайомитись. Я Олександр Решетняк, з Луганська.
- А я з Луганської області.

Ця обставина його особливо вразила: людина з невідомого села, із сільської глибинки була небайдужа і не спостерігала з дивану за історичними подіями, що відбувалися в ті буремні дні в Києві. Нам було, про що поговорити. Він шкодував, що луганчани через інформаційну блокаду не знають правду про суть Майдану. Він звинувачував політичну еліту Луганська в розпалюванні сепаратистських настроїв, які становлять загрозу цілісності України, сіють ворожнечу між людьми. Він вже тоді бачив, що насправді приховували ці можновладці Луганської області, орієнтуючи свій електорат на «Митний союз» з Росією (на Майдані цей союз називали «тайожний»). Ми не могли наговоритись, наші погляди на події й ситуацію в Луганській області співпадали. Домовились нести правду про Майдан до людей, боротися з загрозою розколу суспільства. Обмінялися телефонами, пообіцяли підтримувати один одного, об’єднувати людей небайдужих і на тому розійшлися. Це була моя перша зустріч з Олександром. Мене вразили його сповнені світлом очі, які наче дивилися в душу людині.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 350 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Як народний депутат України, обраний до Верховної Ради України від Білокуракинської, Кремінської, Сватівської, Новоайдарської, Старобільської та Троїцької громад, під час роботи з виборцями постійно отримую звернення щодо вирішення проблемного питання відновлення пасажирського залізничного сполучення у межах Білокуракинського, Новоайдарського, Старобільського, Троїцького районів.

В нашому регіоні гостро постала проблема транспортного сполучення. Зважаючи на проведення АТО у прилеглих районах порушено функціонування залізничного, автомобільного та будь-якого іншого сполучення. Стан доріг знаходиться у вкрай незадовільному стані. Це має наслідки не лише для нормальної роботи з виборцями в окрузі, а також негативно вливає на розвиток інфраструктури міст, підприємницької співпраці та комунікації між районами. Особливо в важкому стані знаходяться віддалені райони: Троїцький, Білокуракинський та Новоайдарський, а також розірвано залізничне сполучення з центральним районом в м.Старобільськ. Залізничне сполучення між регіонами не здійснюється.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 364 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

На Білокуракинщині вже стало доброю традицією до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відвідувати родини воїнів-інтернаціоналістів, чиї сини при виконанні бойових операцій загинули смертю героїв.

Голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик, голова організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), кавалер ордену  Червоної зірки М.О.Циганок разом з учасниками бойових дій побували в сім’ях загиблих та на кладовищах. Подякували батькам та рідним за виховання чудових синів, патріотів, інтернаціоналістів, які залишилися вірними солдатській присязі.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 348 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

За період часу з 01.02.2016 р. по 07.02.2016 р. на території Білокуракинського району зареєстровано 28 злочинів та правопорушення. Серед них: 5 фактів крадіжок, 4 випадки хуліганських дій, 1 факт незаконного прийому металобрухту, 1 факт несплати аліментів, факт порушення правил адміністративного надзору, факти нанесення тілесних ушкоджень, 2 факти протиправних дій, грабіж - 1 факт, інші злочини - 11 фактів.

З числа вищезазначених матеріалів по 14-ти порушені кримінальні провадження за статтями 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження), 185 КК України (крадіжка), 186 КК України (грабіж), 164 КК України (ухилення від сплати аліментів на утримання дітей) та 213 КК України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом), інші статті КК України - 3.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 344 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Битви кінчаються, а історія вічна. Пішла в історію і Афганська війна. Але в пам'яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров'ю солдатів і сльозами матерів. Вона житиме в пам'яті сиріт, що залишилися без батьків. Житиме в душах тих, хто в ній брав участь. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові і моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної, героїчної і трагічної Афганської війни.

15 лютого на базі Білокуракинської центральної районної бібліотеки для осіб, які перебувають на обліку в Білокуракинському районному відділу кримінально-виконавчої служби відбувся захід «Афганістан. Як це було?», присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 378 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації нагадує, що постановою КМУ №389 від 04.06.2015 р. затверджено Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Дія цього Порядку поширюється на осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно із Законами України: «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 3; дружини (чоловіки) та опікуни (на час опікунства) дітей померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 3, смерть яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою; сім'ї, які мають дитину-інваліда, інвалідність якої пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи); «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (учасники війни; особи, на яких поширюється чинність зазначеного Закону; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; вдови (вдівці) та батьки померлих осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною); «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» (особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною; вдови (вдівці) та батьки померлих осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною); «Про освіту» (пенсіонери, які раніше працювали педагогічними працівниками у сільській місцевості та селищах міського типу і проживають у них); «Основами законодавства України про охорону здоров'я» (пенсіонери, які раніше працювали медичними і фармацевтичними працівниками у сільській місцевості та селищах міського типу і проживають у таких населених пунктах); «Про бібліотеки і бібліотечну справу» (пенсіонери, які раніше працювали у бібліотеках у сільській місцевості та селищах міського типу і проживають у них); «Про захист рослин» (пенсіонери, які працювали у сфері захисту рослин у сільській місцевості і проживають там); «Про охорону дитинства» (багатодітні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї, в яких не менше року проживають троє або більше дітей, сім'ї, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування); «Про соціальний захист дітей війни»; «Про культуру» (пенсіонери, які раніше працювали в державних та комунальних закладах культури, міського типу і проживають у них).
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 361 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

В районному краєзнавчому музеї до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відкрита розширена тематична експозиція «Виконуючи інтернаціональний обов’язок...» Тут зберігаються фотокартки, документи, особисті речі, листи та нагороди наших земляків, які з честю виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані, Чехословаччині, Ефіопи, Іраку та на Кубі. Окреме місце в експозиції займають особисті речі, документи та нагороди загиблих воїнів-афганців Олексія Рудяшка, Миколи Шипілова, Миколи Третяка та Олега Іванова.

Стало традицією у лютому, напередодні дня виводу військ з Афганістану, для школярів та мешканців району проводити в музеї тематичні екскурси та уроки мужності, присвячені цій даті. В ці дні до музею завітали учні десятих класів Білокуракинської ЗОШ №1 з вчителем історії Н.В.Чередниченко. Старшокласники ознайомились з музейною експозицією та прослухали зворушливу розповідь наукового співробітника О.О.Чайки про Афганську війну та героїзм воїнів, що залишились вірними воїнській присязі та віддали своє життя, гідно виконуючи свій обов'язок солдата.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 383 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

15 лютого в смт Білокуракине відбулися заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Афганістан... Уже 27 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха. За кожним воїном-афганцем - своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум'ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 384 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

В спортивній залі ДЮСШ та Білокуракинській ЗОШ №1 пройшли районні змагання із волейболу серед шкіл району, присвячені 27-й річниці виведення військ з Афганістану. Змагання проходили серед юнаків та дівчат 7-9 та 10-11 класів. У них брали участь 20 команд. Головним суддею був завідуючий сектором у справах молоді та спорту райдержадміністрації М.Я.Пономаренко. На відкритті районних змагань були присутні голова районної організації УСВА М.О.Циганок та воїни-інтернаціоналісти. Вони побажали дітям хорошої гри і гідної перемоги. На переможців від воїнів-афганців чекав подарунок - волейбольний м’яч.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 401 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

10 лютого голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко провів розширену апаратну нараду за участю голови районної ради, заступників, керівників структурних підрозділів РДА, селищних та сільський голів, очільників організацій та агроформувань району, громадськості тощо.

Символічним стало те, що в цей день свій ювілейний День народження відзначав голова Білокуракинської об'єднаної територіальної громади С.І.Сірик. Тож на початку засідання голова райдержадміністрації та голова районної ради від імені усіх присутніх привітали з ювілеєм Сергія Івановича. Від щирого серця на адресу ювіляра пролунали добрі побажання, було вручено Подяку від губернатора області, символічні подарунки, вітальні листівки, квіти. Своє музичне привітання подарувала солістка районного Будинку культури Катерина Хрипун, яке супроводжували відеослайди із фотосвітлинами іменинника. Всі присутні аплодували стоячи імениннику. В свою чергу С.І.Сірик подякував за таке тепле та неочікуване привітання.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 327 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Днями пройшло засідання робочої групи, що створена при Білокуракинській райдержадміністрації, з метою планування заходів у зв'язку з відзначенням 30-х роковин Чорнобильської катастрофи та проведенням Року вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. У ньому взяв участь голова Білокуракинської райдержадміністрації С.І.Іванюченко.

Так, попередньо буде впорядковано пам’ятний знак жертвам Чорнобильської катастрофи. Керівництво району зустрінеться з учасниками ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Будуть проведені тематичні інформаційно-просвітницькі заходи (лекції, бесіди, зустрічі) у загальноосвітніх навчальних закладах району з метою поширення екологічних знань серед молоді. Відбудуться тематичні виставки та екскурсії у районному краєзнавчому музеї. Відповідно тематичні заходи пройдуть і на базі закладів культури та бібліотечних установ району тощо. Обов’язково відбудуться урочисті збори, мітинг-реквієм за участі керівництва району та учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відзначення їх нагородами та покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи. Релігійні організації району відслужать поминальні панахиди за жертвами Чорнобильської катастрофи тощо.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 327 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

В Білокуракинському районі кампанія із декларування доходів громадян, отриманих протягом 2015 року, триває. Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня 2016 року. У разі потреби громадяни району, звернувшись до податкової інспекції, можуть з’ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання такої декларації.

Адже діяльність Білокуракинського відділення Сватівської ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області, насамперед, спрямована на створення сприятливих умов для подання декларацій громадянами та відповідної сплати податків. Такою категорією громадян декларуються доходи, отримані від: будівництва та ремонту житла, оранки городів, пробивання свердловин, надання послуг транспортними засобами із автомобільного перевезення, ремонту та технічному обслуговуванню транспортних засобів, посередницькі послуги, дохід від риборозведення, бухгалтерських послуг, надання домогосподарських послуг, дохід від здавання у найм нерухомого майна, житла, музичного супроводу свят, послуги няні та інше.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 343 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

Рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України та його територіальних органів або до суду. Міністерство юстиції України розглядає скарги: на проведені державним реєстратором реєстраційні дії (крім випадків, якщо такі реєстраційні дії проведено на підставі рішення суду). Головне територіальне управління юстиції у Луганській області розглядає скарги: на рішення (крім рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державного реєстратора; на дії або бездіяльність суб’єктів державної реєстрації.    
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 366 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)

26 листопада 2615 року Верховною Радою України прийнято Закон України №835-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі - Закон), який набрав чинності 13 грудня 2015 року (крім окремих положень).

Новий Закон об’єднав в собі різнопланові ініціативи: як ті, що вже успішно зарекомендували себе на практиці, так і нововведення, яких вже давно потребувало бізнес-середовище.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 293 | Додав: USERNAME | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (0)