17:26
Питання відновлення пасажирського залізничного сполучення – на контролі
Як народний депутат України, обраний до Верховної Ради України від Білокуракинської, Кремінської, Сватівської, Новоайдарської, Старобільської та Троїцької громад, під час роботи з виборцями постійно отримую звернення щодо вирішення проблемного питання відновлення пасажирського залізничного сполучення у межах Білокуракинського, Новоайдарського, Старобільського, Троїцького районів.

В нашому регіоні гостро постала проблема транспортного сполучення. Зважаючи на проведення АТО у прилеглих районах порушено функціонування залізничного, автомобільного та будь-якого іншого сполучення. Стан доріг знаходиться у вкрай незадовільному стані. Це має наслідки не лише для нормальної роботи з виборцями в окрузі, а також негативно вливає на розвиток інфраструктури міст, підприємницької співпраці та комунікації між районами. Особливо в важкому стані знаходяться віддалені райони: Троїцький, Білокуракинський та Новоайдарський, а також розірвано залізничне сполучення з центральним районом в м.Старобільськ. Залізничне сполучення між регіонами не здійснюється.

Зважаючи на дану проблему, я, як народний депутат України, підняв дане питання на найвищому рівні і буду робити все можливе, аби відновити курсування приміського дизель-поїзду сполученням Лантратівка-Старобільськ-Кіндрашівська.

На минулому тижні мав розмову з міністром інфраструктури України А.М.Пивоварським, якому доніс дану проблематику і своє бачення по її вирішенню.

Результатом зустрічі стала робоча нарада з заступником міністра інфраструктури М.П.Снітком, якому міністр дав відповідне доручення знайти можливості для вирішення поставленої проблемної задачі. З М.П.Снітком ми оговорили всі необхідні заходи щодо запуску такого необхідного для нашого регіону дизель-поїзду.

Слід також зазначити, що дане питання з не простих, так як дана залізнична гілка є відрізаною від системи залізничних колій України у зв’язку з захопленими територіями Луганської області бойовиками. Однак, хочу вас завірити, мої виборці, що вирішення даного питання я тримаю на контролі і в найближчий час маємо його вирішити. Про хід вирішення даного питання буду інформувати вас додатково.

Віталій КУРИЛО, народний депутат України

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 364 | Додав: portalbk | Теги: залізниця, контроль, територія, поїзди, Курило, железная, АТО, Віталій, депутат, дорога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar