Білокуракинською центральною районною бібліотекою, районним відділом кримінально-виконавчої інспекції та районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено захід, присвячений Дню Соборності та Свободи України. На заході були присутні особи, засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Провідний бібліотекар ЦРБ Н.І.Мінчук та редактор ЦБС О.М.Химченко розповіли засудженим про історію українського народу, про об’єднання українських земель в єдину незалежну державу. Спеціалістом РЦСССДМ було продемонстровано відеофільм «Акт Злуки: відтворення історичної правди». Засуджені мали можливість ознайомитись з тематичною полицею «Воєдино навіки».
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 335 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу її формування. 22 січня здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України.

Напередодні Дня Соборності та Свободи України делегація Білокуракинського району на чолі із заступником голови районної ради Н.П.Літвіновою відвідали місто Попасне. Урочисте святкування відбувалося в Попаснянському районному Будинку культури. Відкрили святковий концерт ведучі в вишиванках, які запросили на сцену учнів ЗОШ №21 з українською танцювальною композицією. Привітати з цим чудовим святом жителів Попасного завітали артисти Білокуракинського району – народний ансамбль «Слобожани» Павлівського сільського Будинку культури у складі Володимира Боровенського, Сергія Боровенського, Володимира Коваленка, Володимира Вітра, Наталії Турбаби, Марини Вітер, Вікторії Холоденко та художнього керівника Леоніда Вайленка. Вони подарували чудові енергійні номери, які прикрасили святковий концерт.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 312 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Гострим питанням в наші складні часи є питання національної пам'яті. Саме заради підтримання патріотичної злагодженості наших співвітчизників в селищі проводяться безліч заходів. Одним із найяскравіших прикладів можна назвати захід «Співаємо славу тій події і тепер», присвячений великому без перебільшення дню - Соборності та Свободи України.

Жага незалежності, відданість своїй країні, а головне, народу, бажання свободи і єдності, стала рушійною силою для створення Української Народної Республіки. Саме цю просту істину 18 січня в районній бібліотеці спільно з Білокуракинським РВ КВІ намагалися донести до засуджених, їм нагадували історію нашою України, її зародження та розвиток, співали народних пісень, читали вірші й розповідали про культуру та звичаї наших предків. А головне - доносили важливість ідеї об'єднання України, становлення її як незалежної держави.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 382 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

З дружнім візитом до Дня Соборності та Свободи України взяти участь у тематичних спортивних змаганнях до нашого рідного селища Білокуракине завітала делегація смт Станиця Луганська на чолі з першим заступником райдержадміністрації С.А.Ісаєвим.

Урочисте відкриття спортивного заходу розпочалося виконанням Гімну України, підняттям Державного Прапору капітанами команд районів та врученням голові делегації хліб з сіллю. Свої слова привітання присутнім висловив перший заступник голови Білокуракинської райдержадміністрації С.В.Щебетенко. Подякував за запрошення та такий теплий прийом перший заступник голови Станично-Луганського району С.А.Ісаєв.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 317 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

29 січня 2016 року у залі засідань районної ради відбулась п’ята сесія районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради К.І.Бондаренко. Пролунав Гімн України. У роботі сесії, окрім депутатів, взяли участь: голова районної державної адміністрації С.І.Іванюченко, його заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, ряду підприємств, установ району, Білокуракинського відділу поліції ГУ НПУ в Луганській області, Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, активісти району. Сесія районної ради проходила згідно з регламентом райради 7 скликання та затвердженого порядку денного.

Приводом розгляду першого питання сесії стала скарга від жителів району, яка надійшла до районної ради, із претензіями до роботи головного лікаря центральної районної лікарні Є.А.Хамчича. Постійна комісія з питань соціального захисту населення, медицини, освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту, що діє при районній раді, попередньо займалась вивченням цієї проблеми (див. матеріал «Депутати працюють»). Тож на сесії депутати заслухали звіт головного лікаря ЦРЛ Є.А.Хамчича про стан медичного обслуговування населення Білокуракинського району, який супроводжувався відеослайдами. Почути цей виступ на сесію завітали активісти району, які підготували питання до виступаючого. Участь у обговоренні взяли також депутати райради, голова райдержадміністрації. Висловлювались різноманітні думки щодо роботи райлікарні та її керівника – як позитивні, так і негативні, були й подяки та гостра критика. Після тривалих обговорень та підбиття підсумків головою райради, депутати все ж взяли до відома почуту інформацію та прийняли відповідне рішення.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 448 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

22 січня 2016 року урочисто відзначила Білокуракинщина День Соборності та Свободи України. Біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбулися районні заходи за участі керівництва та працівників райдержадміністрації, районної та селищної рад, делегацій колективів установ, підприємств, організацій селища, районних осередків громадських організацій, політичних партій та всіх бажаючих.

Державним Гімном України було відкрито захід, ведучою якого була Н.Д.Ланіна. Зі словами привітання виступили голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко та депутат районної ради Ю.Г.Грибенко. Учениця Білокуракинської ЗОШ №1 Дарина Дуванська зачитала авторські вірші, пронизані духом патріотизму та любові до рідної Батьківщини.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 341 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Охорона природи і раціональне використання природних ресурсів - одна з найбільш актуальних проблем сучасності. На початку своєї історії людина задовольняла лише потреби в їжі, одязі, житла і т.п. З розвитком суспільства використання природних ресурсів для задоволення його матеріальних потреб весь час зростало. Нині людина активно впливає на природу, пізнає і освоює її багатства. У період бурхливого науково-технічного прогресу вона залучає до виробництва все більше і більше природних ресурсів. Три четверті всіх затрат праці в суспільному виробництві припадає на галузі, які безпосередньо видобувають продукцію з джерел природи. Це добування корисних копалин, ведення сільського чи лісового господарства, рибний промисел. Тривалий час панувала помилкова думка, ніби багатство природи невичерпне, а тому, мовляв, можна і не турбуватися про їх відновлення. Природа жорстоко карає тих, хто по-хижацькому ставиться до неї.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 424 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Здоров’я – найбільше багатство. Тому стан медичного обслуговування завжди хвилює наших громадян. Увагу до роботи Білокуракинської районної лікарні привернула скарга, що з’явилася на сторінках місцевої газети «Життя Білокуракинщини» №69-70 від 29 серпня 2015 року та особливо остання – за підписом 78 осіб, яка надійшла до районної ради 9 грудня 2015 року. Голова районної ради К.І.Бондаренко передав її до постійної комісії з питань соціального захисту населення, медицини, освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту.

Змістом скарги були претензії до керівника медичного закладу Є.А.Хамчича через загрозу закриття як нерентабельних деяких відділень лікарні, незаконні звільнення провідних лікарів та розвал роботи стоматологічної служби. У зверненні радикально ставилося питання про доцільність перебування Є.А.Хамчича на посаді.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 400 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Зустріч поетів

В святкові дні у районному краєзнавчому музеї пройшла традиційна різдвяна зустріч літературного клубу «Світлиця». Варто зазначити, що головним персонажем цього вечора було поетичне слово. Члени літературного об’єднання читали поздоровлення, вірші про кохання, любов до рідного краю, Новий рік та Різдво, ще багато згадували про минулий рік. У кожному рядку поети відкривали частинку своєї душі, ділилися найбільш потаємним. У новорічній світлиці панувала казкова атмосфера. Святкового настрою додавали й ялинка, яскраві вогники, новорічні привітання.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 670 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Нещодавно у залі засідань райдержадміністрації відбулися загальні збори Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Білокуракинського району. Збори відкрив голова районної організації УСВА М.О.Циганок, який запропонував персональний склад президії. А потім всі присутні вшанували пам’ять загиблих земляків О.М.Рудяшка, О.Г.Іванова, М.Д.Шипілова, М.І.Третьяка, а також померлих побратимів в мирний час, хвилиною мовчання.

На засідання були запрошені перший заступник голови райдержадміністрації С.В.Щебетенко, заступник голови районної ради Н.П.Літвінова, заступник голови Білокуракинської громади Д.А.Шуть, голова районної організації ветеранів України В.П.Путненко, представник місцевого осередку Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» В.Д.Гончарук.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 439 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Новий рік... Чарівне, яскраве свято з морем подарунків, сюрпризів, побажань. Його зустрічають вдома і на роботі, в школі і дитячому садку. Під час Новорічних свят в Білокуракинській центральній районній бібліотеці відбулося новорічне свято «Новий рік йде до нас» за участю громадських організацій району, членів літературного об'єднання «Колосок» та жіночого гуртка «Світ моїх захоплень» та працівників бібліотеки.

Зі святом всіх вітали: директор Білокуракинської ЦБС Л.М.Заїченко, голова районної ветеранської організації В.П.Путненко, керівник жіночого гуртка «Світ моїх захоплень» Л.М.Зеленська,члени літературного об’єднання «Колосок» А.І.Леонова, І.С.Лавренко, М.О.Носаль, В.О.Наумов, Р.І.Клименко, Дід Мороз та Снігуронька.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 375 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Нещодавно по завершенні недільного богослужіння учні дитячої недільної школи при Свято-Тихонівському храмі смт Білокуракине поздоровили парафіян з Різдвом Христовим. Святкову програму склали вірші та звичайно ж, радісні різдвяні пісні - колядки.

По закінченні виступу настоятель храму архімандрит Володимир (Могильний) від імені усіх присутніх в храмі подякував дітям за чудове творче звіщення про народжене Богонемовля. Також отець-настоятель висловив слова щирої подяки О.Я.Підгайко за труди по організації цієї святкової події та О.П.Лагун за надану допомогу в підготовці солодких подарунків.

І вихованці Недільної школи, і всі присутні в храмі діти отримали яскраві дитячі молитвослови та солодощі.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 394 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

«Здоров’я - це все, а все без здоров’я - ніщо» - так говорить народна мудрість. На охороні здоров’я нашої громади стоять медичні працівники. І спадають на думку гарні слова із вірша:

Летять літа, як білі журавлі,
Дзвенять, мов ті волошки в житі,
Та не зникає слід їх на землі,
Якщо для добрих справ були прожиті.

Добрими справами повниться життєвий шлях цих людей, бо чужий біль, чуже горе вони сприймають як своє. І за це від людей отримують лише слова вдячності і глибокої шани. Адже гарне це покликання - творити добро людям, забуваючи про свої болі і біди.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 374 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Нещодавно нам вдалося поспілкуватися із учасником АТО, нашим земляком, справжнім патріотом своєї Батьківщини Олександром Сергійовичем Кондратенком, Народився хлопець 10 травня 1992 року в с.Курячівка. Він нам розповів, що 20 квітня 2012 року був призваний в ряди армії. Відбувши 3 місяці навчання в Полтаві, почав служити в зоні АТО Донецької та Луганської областей. Отримавши військову спеціальність радіотелефоніста, проходив службу в 1125-й окремо-повітрянодесантній бригаді. Сумлінно виконуючи свою роботу, він отримав звання сержанта.

З дитинства його вабила техніка, саме тому Олександр вступив до Гвардійського факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на спеціалізацію «Експлуатація та ремонт бронетанкового озброєння та техніки». На питання, чому саме цей ВНЗ він відповів чітко і зрозуміло.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 353 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.

22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено Акт возз’єднання Української та Західноукраїнської Народних Республік. Споконвічна мрія українського народу здійснилася. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 360 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Днями ми відвідали село Дем’янівка, до якого прибула мобільна бригада Червоного Хреста міста Сєверодонецьк в складі лікаря Д.С.Сергієнко, медсестер Л.В.Курпас та С.М.Драчової, яка працює в рамках програми ВООЗ для підтримки України в кризовій ситуації і для розширення доступу внутрішньо переміщених осіб та жертв конфлікту із якісного надання невідкладної та первинної медичної допомоги.

Ця донорська організація працює завдяки Міністерству з питань міжнародного розвитку Уряду Об’єднаного Королівства Великобританії і Північної Ірландії (DFID). Вони вже відвідали ряд сіл Білокуракинського району. Оглянуто близько 500 осіб, як ТПО (тимчасово переміщених осіб), так і місцевих. Більшість пацієнтів - після 50 років, причому жінок на 50% більше, ніж чоловіків. Був здійснений прийом сімейного лікаря та зняття ЕКГ з подальшою її розшифровкою, оцінки динаміки, призначення або коригування відповідного лікування. Була надана допомога у вигляді видачі оглядових гінекологічних наборів для жінок, медпрепарати: анальгетики та жарознижувальні, не стероїдні протизапальні, антибіотики, В-адреноблокатори, антацидні, регідротаціонні, гормональні, протиглисні, препарати заліза і фолієвої кислоти, антисептики, сечогінні, перев’язувальні, еластичні бинти.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 325 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Останнім часом громадян Білокуракинського району цікавить питання оформлення документів для виїзду за кордон. Та мало хто знає, що для цього необхідно. Адже перетин кордону вимагає оформлення чітких документів, які посвідчують особу. І перш за все – це паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Щоб його оформити, слід звернутися до територіального органу або підрозділу ДМС, незалежно від місця проживання. Так, на території Білокуракинського району прийом документів здійснює районний відділ управління державної міграційної служби (смт Білокуракине, вул. Паркова, 25). Для оформлення закордонного паспорта громадянин звертається особисто за пред’явленням паспорта громадянина України. При собі мати 2 ксерокопії цього паспорта (копіюються всі заповнені сторінки) та 1 ксерокопію облікової картки платника податків. Для оформлення дитячого закордонного паспорта батьки можуть самостійно обрати, який паспорт оформлювати для дитини – з електронним чипом чи без нього. Відбитки пальців для оформлення паспорта з безконтактним електронним носієм можливо зняти лише у дітей з 12 років, а електронний підпис – з 14 років. Для зовсім маленьких дітей, яких важко сфотографувати для анкети, передбачено сканування вже готового фото, яке мають надати батьки.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 370 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

25 січня до Білокуракинського районного краєзнавчого музею завітали школярі і жителі рідного селища на екскурсію, присвячену 73-й річниці визволення Білокуракинського району від окупантів, яку провела директор музею В.С.Ситник. Серед відвідувачів музею були й безробітні, які стоять на обліку в Центрі зайнятості.

На експозиції можна побачити фотокартки перших днів війни, репродуктор та годинник тих часів, снаряди, каски, патрони, гільзи, зброю, частину авіабомби, знамениту протитанкову рушницю, штики, гранати тощо.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 380 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Протягом грудня 2015 року дільничними інспекторами Білокуракинського відділу поліції проведені 8 сходів (віче), на яких були присутні 76 громадян. Брали участь у зазначених заходах 18 поліцейських, 7 представників органів державної влади та місцевого самоврядування. Сходи (віче) були проведені в с.Павлівка, с.Тимошине, с.Олександропіль, смт Білокуракине, селищі Лозно-Олександрівка, с.Дем'янівка. Метою проведення даних заходів було налагодження тісних контактів з громадськістю району, представниками органів місцевого самоврядування.

Під час проведення сходів (віче) тематика виступів була про стан оперативної обстановки та забезпечення громадського порядку на території адміністративних дільниць; профілактика злочинів та правопорушень у відношенні осіб похилого віку та одиноких осіб; профілактика терористичних актів, обов'язки посадових осіб при виникненні загрози терористичного акту; громадські формування; профілактика шахрайств у відношенні громадян; профілактика насилля в сім’ї; попередження фактів розукомплектування об'єктів та підприємств енергетики; профілактика крадіжок особистого майна громадян.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 348 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

19 січня 2016 року з робочим візитом Білокуракинський район відвідав народний депутат Верховної Ради України Віталій Семенович Курило. Разом зі своїми помічниками Є.Міроненко, В.Чайкою та О.Леоновим народний депутат провів ряд зустрічей з урядовцями району. Зокрема виявилася плідною зустріч з головою Білокуракинської об’єднаної громади С.І.Сіриком, під час якої порушувалися питання об’єднаної громади, надавалася методична допомога, а також обговорювалися проекти об’єднаної громади щодо залучення інвестицій. Після бесіди голови громади С.І.Сірик запросив В.С.Курила та його помічників на захід, присвячений визволенню Білокуракинщини, який відзначався саме цього дня, на що він погодився та навіть виступив.

Не менш цікавою виявилася зустріч з головою районної ради К.І.Бондаренком та депутатами демократичної коаліції районної ради. Депутати задавали багато  суспільно-політичних питань, а також питань, пов’язаних з депутатською діяльністю, адже багато депутатів були обрані до районної ради вперше. Одним з найактуальніших питань було щодо ремонту доріг прикордонних сіл, які знаходяться не в найкращому стані. Також було запропоновано в ході ремонту задіяти саме Білокуракинський райавтодор та запустити завод ОБЗ, що дасть змогу створити нові робочі місця для місцевих робітників. Була проведена й зустріч із головою Білокуракинської райдержадміністрацією С.І.Іванюченком.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 385 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

1 лютого 2016 року в Білокуракинському районному Будинку культури ім. Т.Г.Шевченка було багатолюдно. Саме цього дня зі своїм концертом «Новий я – нове життя» до нашого куточка завітав лауреат багаточисленних конкурсів, заслужений артист України, який має «золотий голос» - Дмитро Миколайович Шепеленко.

Святковий концерт відкрили Лілія Вайнер та Владислав Шепеленко, які виконали чудові пісні «Изгиб гитары желтой», «Если у вас нету тёти» та «У природы нет плохой погоды». А потім на сцену вийшов неперевершений Дмитро Шепеленко, який з перших хвилин полонив серця слухачів. Ці артисти вирушили в турне по Луганській області для того, щоб в такий важкий час подарувати людям гарний настрій. Білокуракине – перше селище, яке мало можливість познайомитися з творчістю цих талановитих людей, тому що Дмитро Шепеленко вже понад 10 років має дружні відносини з почесним громадянином Білокуракинщини М.М.Гапочкою. Микола Михайлович вже неодноразово запрошував чудового співака до свого рідного куточка і ось, нарешті, він відвідав наше мальовниче селище.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 433 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)

Білокуракинська районна рада
Сьоме скликання
П’ята сесія
РІШЕННЯ №5/1
29.01.2016 року   смт Білокуракине
Про звіт головного лікаря Білокуракинської районної лікарні про стан медичного обслуговування населення Білокуракинського району

Враховуючи рекомендації постійної комісії з питань соціального захисту населення, медицини, освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту від 27.01.2016 року, керуючись п.20 ч.1 ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», районна рада
ВИРІШИЛА:
1. Інформацію головного лікаря Білокуракинської центральної районної лікарні про стан медичного обслуговування населення Білокуракинського району прийняти до відома.
2. Рекомендувати Хамчичу Є.А. у своїй роботі враховувати думку трудового колективу та сприяти формуванню позитивного психологічного мікроклімату в лікарні.
3. Надати Хамчичу Є.А. час для завершення розпочатих ним нововведень д окінця 1 півріччя 2016 року, після чого заслухати звіт про роботу головного лікаря Білокуракинської центральної районної лікарні на пленарному засіданні районної ради.
4. Опублікувати дане ... Читать дальше »
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 351 | Додав: USERNAME | Дата: 06.02.2016 | Коментарі (0)