15:15
Квіти – землякам-афганцям
15 лютого в смт Білокуракине відбулися заходи, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Афганістан... Уже 27 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха. За кожним воїном-афганцем - своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум'ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.

Біля Пам’ятного знака, який встановлений на честь воїнів-інтернаціоналістів у центральному парку селища, відбувся урочистий мітинг. У цих заходах взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації С.В.Щебетенко, заступник голови Білокуракинської об’єднаної територіальної громади Д.А.Шуть, голова районної організації УСВА М.О.Циганок, яким було надано слово, а також представники громадськості, ветерани, військовослужбовці, молодь.

Ведуча урочисто-скорботного мітингу Н.Д.Ланіна зазначила, що 15 лютого всі учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти збираються біля цього священного місця, щоб вшанувати подвиг своїх побратимів, пригадати обпалену війною юність. Усім їм пощастило пережити важкі випробування, вижити у вогняному пеклі. Більше 15 тисяч воїнів так і не повернулися додому. Серед них - п’ять наших земляків: Олексій Рудяшко, Микола Шипілов, Олег Іванов, Микола Третяк, Роман Шандра.

Учасники урочисто-траурної церемонії вшановують хвилиною мовчання пам’ять про загиблих героїв. Настоятель Свято-Тихонівського храму, благочинний Білокуракинського округу Сєверодонецької єпархії архімандрит Володимир провів священну молебень за убієнних воїнів.

Ми ніколи не забудемо тих, кому випало велике щастя повернутися з тієї страшної бійні додому, і тих, хто назавжди залишився на полі бою. До Пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам земляки поклали вінки, квіти.

Анастасія ВЕРГУЛЕНКО

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 384 | Додав: portalbk | Теги: Афганістан, землякам, афганцям, військ, Квіти, сайт, вивода, Білокуракине, Новини, день | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar