20:34
Тонкий лід – несумісний з життям
З настанням льодоставу на річках, озерах та водоймах збільшується кількість загиблих людей внаслідок необережного перебування на кризі. З початку 2016 року зафіксовано різке зростання надзвичайних подій, пов’язаних із загибеллю людей на водних об’єктах (загинуло 12 осіб, що у два рази більше порівняно з аналогічним періодом 2015 року (6 осіб).

Так, 5 лютого до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Сєверодонецьк на озері «Чисте» під кригу провалилося 5 дітей. До місця виклику негайно виїхав черговий караул місцевої пожежної частини. По прибуттю на місце події було встановлено, що 5 підлітків з невідомої причини вийшли на тонку кригу та провалилися. Подію помітили двоє дорослих, що були неподалік та кинулися на допомогу. Троє дітей, 2001, 2002 та 2003 р.н. вдалося врятувати, яких каретою «Швидкої допомоги» було доставлено до місцевої лікарні, але, нажаль, життя двох дітей врятувати не вдалось. Як свідчить аналіз, щороку у зимовий період на водних об’єктах України в середньому гине від 260 до 350 осіб.

Враховуючи вищесказане Білокуракинський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області застерігає любителів зимової рибалки та громадян, що виходять на кригу водойм з метою переправи чи для катання на ковзанах, бути обережними та дотримуватись елементарних правил безпеки, а саме: перш ніж ступити на лід водоймища, дізнайся про товщину або міцність льодового покриву за допомогою довгої загостреної палиці (плішні) чи іншого подібного предмета, але обов'язково легкого, який вільно можеш тримати в руці. Якщо після першого удару лід пробивається і на ньому з’являється вода, то вихід на лід забороняється. Не дозволяється перевіряти міцність льоду ударами ніг. Міцним льодом вважається прозорий лід з синюватим або зеленуватим відтінком при товщині 12 см.

Шановні батьки, не залишайте дітей без нагляду біля водойми та проводьте роз'яснювальну роботу щодо прихованої небезпеки яку несе лід.

Пам’ятай! Тонкий лід - несумісний з життям.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 371 | Додав: portalbk | Теги: лед, МНС, крига, служба, Небезпека, рятування, лід, озера, попередження, ріки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar