13:43
Кампанія із декларування доходів громадян – у розпалі
В Білокуракинському районі кампанія із декларування доходів громадян, отриманих протягом 2015 року, триває. Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи для платників податку на доходи фізичних осіб встановлено до 1 травня 2016 року. У разі потреби громадяни району, звернувшись до податкової інспекції, можуть з’ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання такої декларації.

Адже діяльність Білокуракинського відділення Сватівської ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області, насамперед, спрямована на створення сприятливих умов для подання декларацій громадянами та відповідної сплати податків. Такою категорією громадян декларуються доходи, отримані від: будівництва та ремонту житла, оранки городів, пробивання свердловин, надання послуг транспортними засобами із автомобільного перевезення, ремонту та технічному обслуговуванню транспортних засобів, посередницькі послуги, дохід від риборозведення, бухгалтерських послуг, надання домогосподарських послуг, дохід від здавання у найм нерухомого майна, житла, музичного супроводу свят, послуги няні та інше.

Зокрема, жителі Білокуракинського району звітували про доходи, які отримали від індивідуальної обробки земельного паю, подарунків та спадщини, іноземні доходи, здача в найм нерухомого майна, інші послуги. Разом з тим звертаємо увагу на те, якщо громадяни, які систематично здійснюють діяльність, яка передбачає отримання доходу, тягне за собою обов'язок реєстрації як суб'єкта підприємницької діяльності. А отримання громадянами доходу від несистематичної діяльності та не від податкових агентів, передбачає декларування доходів за підсумками звітного податкового року.

Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії декларування доходів є обов’язок фізичних осіб, які протягом 2015 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів, подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації.

На сьогоднішній день, до Білокуракинського відділення Сватівської ОДПІ подано 689 декларацій про майновий стан і доходи. Громадянами Білокуракинського району сплачено в бюджети громад 285,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

В 2015 році 2316 громадян подали декларації про майновий стан та доходи. Задекларована сума доходу склала 3830 тис. грн. За результатами декларування до місцевого бюджету надійшло 1268,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Оцінюючи результати цьогорічної деклараційної кампанії, можна впевнено сказати, що податкова служба Білокуракинщини працює, перш за все, для людей. У податковій інспекції створені всі умови для того, щоб і надалі процес подачі декларації був зручним і комфортним для платників. І надалі можна безкоштовно звернутись з питань роз'яснення податкового законодавства до податкової інспекції.

В.ШУЛАЄВА, начальник Білокуракинського відділення Сватівської ОДПІ

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 342 | Додав: portalbk | Теги: податкова, життя, інспекція, Шулаєва, про доходи, Податки, декларування, доходів, білокуракинщини, декларація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar