20:28
Тиждень історії
Після новорічних свят та веселих зимових канікул учні Коноплянівської школи почали II півріччя дуже насичено. В нашому навчальному закладі пройшов Тиждень історії, який співпав із вшануванням визначних історичних подій по всій Україні. Виховні заходи були направлені на поглиблення знань учнів з історії України, формування у них почуття патріотизму, любові до свого народу, поваги до його історії та героїчного минулого. Учні під керівництвом вчителя історії М.О.Котової старанно та відповідально підійшли до підготовки та проведення заходів. Серед них: Максим Щербак, Тамара Пивоварова, Богдан Биков.

19 січня – знаменна дата в історії нашого краю - річниця звільнення Білокуракинщини від загарбників. Особливу увагу учасники заходу приділили життю рідного села в той непростий воєнний період, який зримо постав у розповідях односельців та старожилів села. Молодші учні з зацікавленням слухали зібрані старшими товаришами розповіді, емоційно співпереживали й долучалися до нашої спільної історії. 22 січня в нашій школі належним чином святкували одне з найголовніших державних свят - День Соборності України. Була розглянута історична значущість події, яка стала підвалиною свята, зачитані спогади учасників тих буремних подій - українців, які мріяли про краще майбутнє України - вільної, єдиної, соборної. 29 січня для учнів старших класів була проведена історична година - година вшанування пам’яті юнаків, які героїчно загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року. Цікаву емоційну розповідь вчителя проілюстрували фотоматеріали, схеми бою та спогади Аверкія Гончаренка - одного з учасників і свідків тих подій. Особливо учнів вразило, що в цьому бою взяли участь не професійні воїни, а студенти, курсанти, школярі, патріотизм яких виявився вищим за особисті і класові інтереси, без вагань віддали молоді життя в ім’я великої державницької ідеї. Наші учні зрозуміли: хоча у масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка і не є зразком військового мистецтва, але вона стала символом нескореного духу нашої нації.

Наша школа старанно та активно працює над тим, щоб виховати українців за духом і вірою, українців, які знатимуть болі і радощі рідної землі, здатні збудувати міцну демократичну державу, де люди заживуть щасливим сьогоденням і світлим майбутнім.

М.КОТОВА, вчитель історії Коноплянівської ЗОШ

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 330 | Додав: portalbk | Теги: урок, історія, життя, школярі, учні, Коноплянівка, школа, білокуракинщини, Новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar