17:06
Пам’ять серця
Битви кінчаються, а історія вічна. Пішла в історію і Афганська війна. Але в пам'яті людській їй ще жити довго, тому що її історія написана кров'ю солдатів і сльозами матерів. Вона житиме в пам'яті сиріт, що залишилися без батьків. Житиме в душах тих, хто в ній брав участь. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові і моральні уроки тієї ніким і нікому неоголошеної, героїчної і трагічної Афганської війни.

15 лютого на базі Білокуракинської центральної районної бібліотеки для осіб, які перебувають на обліку в Білокуракинському районному відділу кримінально-виконавчої служби відбувся захід «Афганістан. Як це було?», присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Провідний бібліотекар Н.І.Мінчук та провідний методист А.О.Фоменко підкреслили, що важкі роки війни в Афганістані не забути, не викреслити з життя наших земляків, неможливо загоїти душевні рани сімей, котрі втратили своїх синів, братів, чоловіків, коханих, батьків - свою надію, своє майбутнє. Незважаючи на те, що минуло 27 років з дня виведення останніх військових частин з Афганістану, рани, які залишила війна, не загоїлись. Пам'ять про тих, хто пішов з життя в мирний час буде вічною. Нинішнє покоління щиро вдячне воїнам-афганцям батькам загиблих героїв за хоробрість, вірність солдатській присязі, любов до матері-Вітчизни. Хвилиною мовчання було вшановано наших загиблих земляків. Це Олег Германович Іванов (с.Шапарівка), Микола Іванович Третяк (с.Луб'янка), Микола Дмитрович Шипілов (с.Коноплянівка), Олексій Миколайович Рудяшко (смт Білокуракине).

Засуджені мали можливість переглянути відеоролик, присвяченій цій події, прослухали патріотичні пісні, ознайомитися з виставкою літератури і «Знай і пам’ятай...»

В.ЗАСТАВА, фахівець з питань соціальної роботи із суб'єктами пробації Білокуракинського РВ КВІ

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 378 | Додав: portalbk | Теги: життя, Білокуракине, білокуракинщини, бібліотека | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar