15:21
Виконуючи інтернаціональний обов’язок
В районному краєзнавчому музеї до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відкрита розширена тематична експозиція «Виконуючи інтернаціональний обов’язок...» Тут зберігаються фотокартки, документи, особисті речі, листи та нагороди наших земляків, які з честю виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані, Чехословаччині, Ефіопи, Іраку та на Кубі. Окреме місце в експозиції займають особисті речі, документи та нагороди загиблих воїнів-афганців Олексія Рудяшка, Миколи Шипілова, Миколи Третяка та Олега Іванова.

Стало традицією у лютому, напередодні дня виводу військ з Афганістану, для школярів та мешканців району проводити в музеї тематичні екскурси та уроки мужності, присвячені цій даті. В ці дні до музею завітали учні десятих класів Білокуракинської ЗОШ №1 з вчителем історії Н.В.Чередниченко. Старшокласники ознайомились з музейною експозицією та прослухали зворушливу розповідь наукового співробітника О.О.Чайки про Афганську війну та героїзм воїнів, що залишились вірними воїнській присязі та віддали своє життя, гідно виконуючи свій обов'язок солдата.

На зустріч з учнями були запрошені голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів М.О.Циганок, учасник бойових дій на території ДРА С.О.Ушаков та голова районної організації ветеранів війни та праці В.П.Путненко.

Наприкінці зустрічі учні та ветерани поклали квіти до портретів загиблих воїнів та вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 383 | Додав: portalbk | Теги: життя, воїни, Память, афганці, загиблі, Війна, афганистан, білокуракинщини, Ушаков | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar