Навіщо дитині малювати? Завдяки урокам малювання дитина розвиває в собі не тільки уяву, а так само включаються в роботу рухові, зорові, м'язові і відчутні апарати. Поряд з цим у дитини розвивається пам'ять, зосередженість, дрібна моторика. Живопис вчить малюка вдумуватися і піддавати речі аналізу, співставляти і знаходити різницю, складати і мислити, що негайно позначиться на його загальноосвітніх предметах в школі. Бажання малювати не є в багатьох дітей, але в процесі роботи вони поступово починають звикати і ставати зацікавленими у творчому процесі. Особливо добре займатися малюнком у віці від 3 до 15 років, саме в ці роки найкраще розвивається фантазія і уява.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 436 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

У святочні дні всі православні торжествують, прославляють народженого нашого Спасителя і Господа Ісуса Христа. Ця світла радість ніяк не може тільки лише сховатися у глибині людського серця. Тому християни святкують Різдво Христове, розділяючи радісні миті з оточуючими. Так, і вихованці недільної школи при Свято-Тихонівському храмі смт Білокуракине в дні Святок відвідали безліч організацій селища, розносячи радісну звістку про народження Богонемовляти.

11 і 12 січня учні недільної школи відвідали своїх менших братів і сестер у Христі - вихованців дитячих садків «Сонечко» та «Берізка». Після різдвяних віршів і колядок, що прозвучали з вуст діток церковної школи, настоятелем Свято-Тихонівського храму архімандритом Володимиром (Могильним) кожній дитині дитячого садка були презентовані солодкі подарунки, які були підготовлені турботою благодійників Тетяни Володимирівни та Володимира Борисовича Вінників.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 398 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

У період з 28 грудня 2015 року по 18 січня 2016 року на території обслуговування Білокуракинського відділу поліції проводилися профілактичні заходи «Канікули». Метою їх проведення була профілактика вчинення дітьми правопорушень, утягнення їх дорослими в протиправну діяльність, негативних проявів у підлітковому середовищі та виявлення дітей, що залишилися без догляду дорослих, посилення соціального захисту дітей під час зимових шкільних канікул.

До проведення зазначених заходів були залучені співробітники відділу молодіжної превенцїї і дільничні інспектори Білокуракинського відділу поліції та співробітники служби у справах дітей райдержадміністрації. Під час проведення профілактичних відпрацювань території нашого району поліцейськими проводилися роз’яснювальні бесіди з неповнолітніми щодо неприпустимості вживання ними спиртних напоїв, наркотичних речовин, тютюнових виробів.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 379 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

6 лютого в місті Попасне в спортивному залі «Відродження» була проведена спартакіада серед державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування Луганської області. За ініціативи голови райдержадміністрації С.І.Іванюченка Білокуракинський район на чолі з першим заступником голови райдержадміністрації С.В.Щебетенком відвідав ці змагання, які пройшли із кількох видів спорту: міні-футбол, волейболу, настільного тенісу, шашок та шахів. Участь у спартакіаді взяли команди Попаснянського, Білокуракинського та Кремінського районів.

Урочисте відкриття товариських спортивних змагань розпочалося виконанням Гімну України та підняттям Державного Прапору капітанами команд районів. Гостям Попаснянщини в знак поваги і гостинності урочисто були вручені короваї. До всіх присутніх зі словами вітань та добрих побажань звернувся голова Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації Р.Г.Власенко. Він подякував гостям з Білокуракинського та Кремінського районів за приїзд та побажав усім перемоги і гарного настрою. Приєднався до вітань і заступник голови Білокуракинскої райдержадміністрації С.В.Щебетенко, який побажав усім учасникам успіхів та високих досягнень.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 325 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

15 лютого – Стрітення Господа нашого Ісуса Христа

Он слышал, что время утратило звук,
И образ Младенца с сияньем вокруг
Пушистого темени смертной тропою
Душа Симеона несла пред собою,
Как некий светильник, в ту черную тьму,
В которой дотоле еще никому
Дорогу себе озарять не случалось.
Светильник светил, и тропа расширялась.
  (И.Бродский. Сретение)

Когда пришло предписанное законом время, Пресвятая Дева Мария и праведный Иосиф принесли Младенца Иисуса в Иерусалимский храм, «чтобы представить пред Господа» и совершить положенные обряды. Как говорит Евангелие (Лк. 11,22-40.), здесь Богомладенца Христа встречают праведный Симеон и пророчица Анна.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 766 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

Новорічні канікули - це відмінна можливість провести час весело і з користю для тіла і душі. У Будинку дитячої та юнацької творчості пройшов ряд заходів, присвячених новорічним святам.

Розпочалося святкування з підготовки до районного заходу «Святий Миколай у гості завітав», яке відбулося 18 грудня у святковій залі Білокуракинського районного Будинку культури. Головними героями свята були Святий Миколай (Богдан Ботвиненко), Янголи (Карина Григоренко, Анастасія Нікіфорова), Ябіда (Данило Оселедько), ведучі (Дарина Дуванська, Максим Верецун). Особливо всім присутнім сподобалася анімаційна лялька Ведмедик, яка вперше з’явилася в нашому селищі, та завітала до нас на свято.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 423 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

Нещодавно до Білокуракинської ЗОШ №1 завітала група цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» у складі офіцерів Олександра і Євгена та Отця Олександра, які провели урок мужності для учнів 9-х класів. На уроці розглядали 3 теми: «Я - українець»; «Мінна безпека»; «Релігія в житті людини».

Україна - рідна, священна земля наших дідів і пращурів. Тут ми народилися і виросли, тут уперше побачили сліпучу синь українського неба і золоті розливи пшеничних ланів. Кожен, хто вважає себе патріотом України, повинен відстоювати честь Вітчизни, її матеріальні, культурні надбання, природні ресурси, саму природу, землю, воду, повітря. Завдання нашого покоління, ідучи впевнено до змін, створити таку атмосферу в країні, яка щоденно, все більше підіймала б у людей бажання до життя.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 311 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

Микола Петрович Зубков народився в 1958 році в м. Благовєщенськ в сім'ї військовослужбовців. В 1965 році закінчив школу в цьому ж місті. В 1975 році вступив до Далекосхідного вищого загальновійськового училища. В 1979 році закінчив його і був направлений для подальшого проходження служби в Закарпатський військовий округ до м. Мукачеве, де проходив службу командиром взводу 149 гвардійського МСП. У січні 1980 року полк був піднятий по тривозі й передислокований в Туркестанський військовий округ до м.Термез. 14 лютого 1980 року у складі полку перетнули кордон з Афганістаном. 201 мотострілецька дивізія, до складу якої входив 149 полк, квартирувався в м. Кундуз (Північний схід Афганістану). В цьому полку Микола Петрович проходив службу командиром мотострілецького полку, командиром групи зведеного загону, виконуючим МСР. Був двічі поранений, отримав контузію. Нагороджений медаллю за відвагу. Брав участь в різних бойових операціях. З 1981 року був направлений для подальшого проходження служби до Київського військового округу в учбову дивізію «Десна». Після цього у 1985 році був переведений до м. Артемівськ, займаючи офіцерські посади. У 1988 році брав участь в ліквідації наслідків на ЧАЕС. Був нагороджений медаллю». За відмінну військову службу І ступеня». В 1991 році був переведений для подальшого проходження служби в Республіку Саха (Якутія) на посаду військового комісара. Після звільнення, з 1997 року мешкає в смт Білокуракине.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 356 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

В Білокуракинському районі протягом декількох останніх місяців було проведено безліч заходів у навчальних закладах із вшанування пам'яті артиста - Андрія Кузьменка. Адже ця неймовірно творча людина - визначна постать серед українців, справжній патріот своєї Батьківщини. Вдалою була й ідея із проведення концерту пам’яті співака та шоумена Кузьми Скрябіна «Старі фотографії», який відбувся 5 лютого у районному Будинку культури ім. Т.Г.Шевченка, та зібрав повний зал прихильників його творчості, особливо молоді.

Аматори районної сцени, вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості та запрошені гості виконували виключно пісні із репертуару Кузьми. На великому екрані їх виступи супроводжували відеоролики про життя артиста, його творчу діяльність, фото-слайди. Підсилював концертні номери й танцювальний супровід колективу «Грація». Ведучою була Олена Зверхановська, яка нагадала присутнім факти із життя Скрябіна.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 377 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)

Оскільки в нашому районі активно обговорюється питання роботи центральної районної лікарні на чолі з головним лікарем Є.А.Хамчичем та призначення головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги, редакція районної газети звернулася до голови районної державної адміністрації С.І.Іванюченка, щоб з приводу цього отримати вичерпну інформацію, так би мовити «з перших вуст». Адже мешканці району повинні володіти достовірними даними щодо порушених проблем, тому що здоров’я людини - це основне, що може бути в житті. Тож багатьом небайдуже, які перспективи чекають в майбутньому на нашу медичну галузь.

Ось що нам вдалося дізнатися:

С.І.: - 3 того часу, коли за сімейними обставинами із посади головного лікаря центру ПМСД звільнилась О.В.Лапта, то цю посаду обіймав Ю.І.Доля, адже райдержадміністрація та районна рада звернулися до нього з проханням тимчасово очолити центр ПМСД до того часу, поки не буде знайдена кандидатура на цю посаду. Крім того, на минулій сесії районної ради депутат райради В.І.Пономаренко порушував питання призначення головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги. На його думку, ситуація, яка там склалася, була ненормальною, а робота установи - нестабільною. Тож було обіцяно депутатам за участі райдержадміністрації та районної ради вирішити це питання. Так, на посаду головного лікаря центру ПМСД розглядалося дві кандидатури: завідуючий поліклінікою О.М.Данилко та заступник головного лікаря центру ПМСД В.О.Лунякін. Ці кандидатури обговорювались депутатами районної ради. Оскільки стосунки між керівництвом ЦРЛ та центром ПМСД бажали бути кращими, то для того, щоб забезпечити задовільну роботу цих установ, було запропоновано затвердити кандидатуру О.М.Данилка на посаду т.в.о. головного лікаря центру ПМСД. До речі, ця кандидатура була погоджена з головою Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сіриком.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 482 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)



Програма "Події", телеканал ЛОТ, етера 12.02.2016 року
Категорія: Телеканал ЛОТ | Переглядів: 361 | Додав: USERNAME | Дата: 13.02.2016 | Коментарі (0)