19:30
Товариство Червоного Хреста звітує
Діяльність товариства Червоного Хреста України спрямована на підтримку найуразливіших категорій населення, надаючи їм медико-соціальні послуги, адресну допомогу, підтримку за гуманітарними програмами. Джерелом фінансування товариства є: щорічні внески його членів; благодійні пожертвування від населення та організацій. Кошти, що надійшли на рахунок товариства, розподіляються згідно Положення про розподіл коштів на надання матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам, інвалідам, дітям-сиротам, пропаганді здорового способу життя та донорського руху, роботі з молоддю, наданні допомоги органам охорони здоров’я, відрахувань до Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця на випадок катастроф, стихійних лих.

У Білокуракинської районної організації товариства Червоного Хреста працює 12 патронажних сестер, які обслуговують щорічно близько 400 осіб, які потребують догляду, самотніх, літніх і інвалідів. На утримання цієї служби в рік витрачається за рахунок коштів міжнародної федерації товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця близько 200 000 грн.

За 2015 рік патронажної служби була надана медико-соціальна допомога на дому 1214 людям. У цьому ж році надано зібраної від населення організацією натуральної допомоги переселенцям із зони АТО продуктами харчування, а також б/в одягом в кількості 5,3 т 1654 особам на суму 61634 грн. Крім того, за цей період видано цієї ж категорії більш 5600 продуктових наборів, 4298 кг побутової техніки, одягу, взуття, посуду, меблів, спортивного інвентарю, постільної білизни, ковдр, гігієнічних і столових наборів, отриманих від департаменту соціального захисту населення Луганської області, фонду Рената Ахметова «Допоможемо», Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста та міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Всього за цей період гуманітарної та натуральної допомоги надано населенню, у тому числі переселенцям із зони АТО 6046 людям, вагою 72900 кг на суму 805274 грн. Треба віддати належне волонтерам і головам сільських рад, які постійно беруть участь у розподілі гуманітарної допомоги.

Значну роль у своїй діяльності Червоний Хрест приділяє проведенню просвітницької роботи та профілактиці інфекційних захворювань, у тому числі туберкульозу та СНІДУ утвердженню здорового способу життя.

План збору коштів за 2015 РООКК виконано за фінансової підтримки більшості організацій району та пожертвувань населення. Колектив районної організації товариства Червоного Хреста щиро вдячний тим керівникам організацій, а також громадянам за їх розуміння, підтримку і сподівається, що і в цьому році буде таке ж співробітництво з їх боку. Адже наша гуманітарна діяльність має майбутнє, бо завжди знайдеться хтось поруч, хто потребує нашої допомоги.

А.СУХОСТАВЦЕВ, голова Білокуракинського РТОЧХ

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№15-16 від 20 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 365 | Додав: portalbk | Теги: червоний, життя, Товариство, общество, хрест, білокуракинщини, Сухоставцев | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar