15 лютого в нашій державі відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами.

На сьогоднішній день на обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації знаходиться 79 учасників бойових дій, які воювали на території інших держав. Згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» мають право на такі пільги, а саме: безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів; першочергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів); безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування. Порядок надання путівок, розмір та порядок виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України; 75-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. м загальної площі житла на кожну особу, яка постійно проживає у житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку плати, та додатково 10,5 кв. м на сім'ю); 75-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газом, електроенергією та іншими послугами) та скрапленим балонним газом для побутових потреб в межах середніх норм споживання.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 338 | Додав: USERNAME | Дата: 14.02.2016 | Коментарі (0)

15 лютого відзначається День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, присвячений воїнам, які виконували інтернаціональний обов’язок за межами кордонів Батьківщини. Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Білокуракинського району налічує 74 чоловіка. Задачами, які ми маємо на сьогоднішній день, є виховання патріотизму у підростаючого покоління, піклування про членів нашої спілки про забезпечення їх пільгами згідно діючого законодавства в повному обсязі, участь в заходах, присвячених державним святам, піклування про сім’ї загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Активну допомогу для виконання статутних зобов’язань нам надають райдержадміністрація, районна рада, Білокуракинська об’єднана громада, а також небайдужі підприємці. Війна - це горе для матерів, сімей та рідних. Так сталося і в нашому районі. Трагічні звістки про загибель своїх синів отримали сім’ї О.М.Рудяшка, О.Г.Іванова, М.І.Третяка, М.Д.Шипілова. Ми розділяємо біль тієї втрати з рідними та близькими загиблих воїнів і пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях.

15 лютого в парку ім. Т.Шевченка об 11 годині буде проведений мітинг, присвячений вшануванню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів. Всіх небайдужих запрошуємо на проведення цього заходу. Ветеранам Афганістану (воїнам-інтернаціоналістам), членам їх сімей бажаємо міцного здоров'я, довголіття, достатку та мирного неба над головою.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 374 | Додав: USERNAME | Дата: 14.02.2016 | Коментарі (0)