13:48
Соборна Вкраїна – повік нероздільна
У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого - боротьба українського народу за соборність своїх земель.

22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві було проголошено Акт возз’єднання Української та Західноукраїнської Народних Республік. Споконвічна мрія українського народу здійснилася. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

У цей святковий день у Червоноармійській ЗОШ відбулося ряд заходів, присвячених цій події. Серед школярів відбувся конкурс малюнка «Навіки єдині!», які з великим задоволенням взяли участь у ньому. Кращі роботи були Діани Кривової та Тетяни Тонконог. Серед учнів молодшої ланки відбувся конкурс читців віршів про Україну. Переможцями стали Андрій Дедюхін, Іван Клочко, Юрій Андрюшин, Роман Гета та Вікторія Лук’яненко. Учні 10-11 класів написали диктант «Соборна Вкраїна - повік нероздільна». Бібліотекарем Л.А.Дуровою була організована книжкова виставка «Україна - вчора, сьогодні, завтра», де учні мали змогу познайомитися з історією України.

На завершення святкового дня був проведений виховний захід «День Соборності України». Клас, у якому відбувався захід, був святково прикрашений, на дошці були вислови про Україну та символи нашої держави. Учні 5-11 класів поглибили свої знання про історію виникнення свята Соборності України, переглянули презентацію, з якої познайомилися з цікавими історичними фактами, подивилися історичну хроніку подій цього дня, прослухали музичний кліп про Соборність України.

Без знання минулого - ми не варті майбутнього. Тому ознайомлюючи підростаюче покоління з історією нашої держави, ми прищеплюємо їм патріотичні почуття, любов та повагу до нашої країни.

Л.БАБІЧ, педагог-організатор Червоноармійської ЗОШ

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№11-12 від 06 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 359 | Додав: portalbk | Теги: життя, Соборності, школа, білокуракинщини, України, день, Червоноармійське | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar