15:37
Депутати працюють
Здоров’я – найбільше багатство. Тому стан медичного обслуговування завжди хвилює наших громадян. Увагу до роботи Білокуракинської районної лікарні привернула скарга, що з’явилася на сторінках місцевої газети «Життя Білокуракинщини» №69-70 від 29 серпня 2015 року та особливо остання – за підписом 78 осіб, яка надійшла до районної ради 9 грудня 2015 року. Голова районної ради К.І.Бондаренко передав її до постійної комісії з питань соціального захисту населення, медицини, освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту.

Змістом скарги були претензії до керівника медичного закладу Є.А.Хамчича через загрозу закриття як нерентабельних деяких відділень лікарні, незаконні звільнення провідних лікарів та розвал роботи стоматологічної служби. У зверненні радикально ставилося питання про доцільність перебування Є.А.Хамчича на посаді.

При розгляді багатьох питань, що стосувалися роботи районної лікарні та її керівника, позиції членів комісії були майже діаметрально протилежними. Одні депутати за аргумент брали негативні наслідки діяльності новопризначеного головного лікаря, інші – всі ті позитивні прояви, що мало-помалу набирають вагу. Тому роботу за скаргою провели чесно і неупереджено. До лікарні направили депутатський запит про звільнення та прийом на роботу працівників з початку діяльності Є.А.Хамчича. Члени постійної комісії проаналізували рішення сесії районної ради VI скликання від 17.08.2015 року про призначення керівника КЗ «Білокуракинська районна лікарня» та контракт, за яким він працює. Депутати ініціювали і провели зустріч з головним лікарем на його робочому місці, ознайомилися з роботою лікарів та лікарні в цілому, перебігом ремонтних робіт. До роботи нашої комісії приєдналася і Т.М.Візьма, що очолює комісію з соціального захисту населення. Члени комісії зустрілися з підписантами цього звернення, з’ясували мотиви, за якими вони підписували скаргу. В рамках газетної статті неможливо дати відповідь на всі питання, що розглядалися. І все ж декілька висновків. Поряд з тими помилками, які були допущені в роботі з кадрами головним лікарем Є.А.Хамчичем (про це свідчать два судових рішення), є й позитивний бік його діяльності. Це наведення трудової дисципліни в колективі, покращення роботи харчового блоку, уважне та ввічливе ставлення молодшого медичного персоналу до хворих, приведення матеріального стану лікарні та її відділень до сучасних вимог і технологій. На часі не стоїть питання про закриття будь-якого з відділень лікарні – всі вони працюють при повному завантаженні. Вирішується питання і з заповненням вакансій у медичному закладі. Є спеціалісти, які згодні приїхати сюди працювати, та жити їм немає де. Тут питання до попереднього керівництва: чому житло, що надавалося молодим спеціалістам, було приватизоване, а його власники звільнилися, продали квартири і виїхали за межі району.

Дати повну і об’єктивну оцінку діяльності керівника центральної районної лікарні за такий короткий термін роботи неможливо. І все ж, виходячи з того об’єму інформації, що отримала комісія, ми зробили висновки і прийшли до такого рішення:

1. Заслухати на сесії Білокуракинської районної ради звіт головного лікаря КЗ «Білокуракинська районна лікарня» Є.А.Хамчича про стан медичного обслуговування населення;
2. Рекомендувати головному лікарю Є.А.Хамчичу змінити стиль керівництва з авторитарного на демократичний, рахуючись з позицією і думкою лікарів та трудового колективу, сприяти формуванню позитивного психологічного клімату в лікарні;
3. Надати Є.А.Хамчичу час для завершення ним нововведень до кінця І-го півріччя 2016 року, після чого заслухати його звіт про роботу головного лікаря Білокуракинської районної лікарні на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту населення, медицини, освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту.

Хочу висловити подяку членам комісій: О.А.Болкун, В.Г.Цукановій, О.В.Биковій, Л.О.Діденко, Т.М.Візьмі за серйозне та відповідальне ставлення до своїх депутатських обов’язків.

Ю.Грибенко, голова постійної комісії з питань соціального захисту населення, медицини, освіти, культури, молоді та спорту

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№11-12 від 06 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 400 | Додав: portalbk | Теги: црл, Хамчич, комісія, лікарня, Білокуракинська, ЦРБ, грибенко, Головний, лікар, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar