22:24
Делегація Білокуракинського району відвідала Попасне
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є результатом складного і довготривалого процесу її формування. 22 січня здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України.

Напередодні Дня Соборності та Свободи України делегація Білокуракинського району на чолі із заступником голови районної ради Н.П.Літвіновою відвідали місто Попасне. Урочисте святкування відбувалося в Попаснянському районному Будинку культури. Відкрили святковий концерт ведучі в вишиванках, які запросили на сцену учнів ЗОШ №21 з українською танцювальною композицією. Привітати з цим чудовим святом жителів Попасного завітали артисти Білокуракинського району – народний ансамбль «Слобожани» Павлівського сільського Будинку культури у складі Володимира Боровенського, Сергія Боровенського, Володимира Коваленка, Володимира Вітра, Наталії Турбаби, Марини Вітер, Вікторії Холоденко та художнього керівника Леоніда Вайленка. Вони подарували чудові енергійні номери, які прикрасили святковий концерт.

Зі щирими словами привітання до присутніх звернувся керівник Попаснянської районної військово-цивільної адміністрації Р.Г.Власенко, який вручив делегації Білокуракинського району «Подячний лист» за активну роботу по налагодженню ділових, культурних та дружніх відносин між Попаснянщиною та Білокуракинщиною, єднання людей різних районів Луганської області у складні часи, віддане служіння українському народові та сумлінну працю задля покращення життя в Україні.

У святковому заході взяли також участь: голова Попаснянської райради К.М.Жалдаков, перший заступник Попаснянської військово-цивільної адміністрації М.М.Ханатов, заступник Попаснянського міського голови І.В.Гапотченко, заступник командиру військової частини «Польова пошта» в40-50 по роботі з особовим складом, підполковник В.І.Вольський та начальник групи цивільно-військового співробітництва ЗСУ, підполковник А.М.Рисюк.

На сцені лунали українські пісні у виконанні талановитих артистів Попаснянського району. Свій чуттєвий вірш, який має назву «Рідна мова», прочитала самодіяльна поетеса Л.Андрєєва. Свої номери подарувала ансамбль «Мелодія» Т.Домашенко – лауреат багаточисленних конкурсів. Молодіжний танець виконали учні гімназії №25. Концерт був закінчений, а у залі ще панувала атмосфера доброти, щирості та тепла.

Сьогодні, в незалежній Українській державі ми вільно, відкрито, гордо відзначаємо День Соборності та Свободи нашої країни. Ми маємо пишатися тим, що наша держава пережила часи лихоліть, мужньо перенесла і переносить найважчі випробування, що Україна відродилася, виховала нові покоління закоханих у рідну землю лицарів правди і волі, які в дощ і в люті морози продовжують захищати незалежність та єдність нашої держави.

Юлія Малюк

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№11-12 від 06 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 312 | Додав: portalbk | Теги: Білокуракинський, життя, сайт, Білокуракине, Попасне, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar