13:37
Працює мобільна медична бригада
Днями ми відвідали село Дем’янівка, до якого прибула мобільна бригада Червоного Хреста міста Сєверодонецьк в складі лікаря Д.С.Сергієнко, медсестер Л.В.Курпас та С.М.Драчової, яка працює в рамках програми ВООЗ для підтримки України в кризовій ситуації і для розширення доступу внутрішньо переміщених осіб та жертв конфлікту із якісного надання невідкладної та первинної медичної допомоги.

Ця донорська організація працює завдяки Міністерству з питань міжнародного розвитку Уряду Об’єднаного Королівства Великобританії і Північної Ірландії (DFID). Вони вже відвідали ряд сіл Білокуракинського району. Оглянуто близько 500 осіб, як ТПО (тимчасово переміщених осіб), так і місцевих. Більшість пацієнтів - після 50 років, причому жінок на 50% більше, ніж чоловіків. Був здійснений прийом сімейного лікаря та зняття ЕКГ з подальшою її розшифровкою, оцінки динаміки, призначення або коригування відповідного лікування. Була надана допомога у вигляді видачі оглядових гінекологічних наборів для жінок, медпрепарати: анальгетики та жарознижувальні, не стероїдні протизапальні, антибіотики, В-адреноблокатори, антацидні, регідротаціонні, гормональні, протиглисні, препарати заліза і фолієвої кислоти, антисептики, сечогінні, перев’язувальні, еластичні бинти.

Всі пацієнти дуже задоволенні медичним оглядом, обгрунтованими порадами і рекомендаціями, які надали лікарі. Мешканці звичайно хотіли, щоб частіше приїжджали такого рівня фахівці у такі віддалені населені пункти.

Юлія МАЛЮК

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№11-12 від 06 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 325 | Додав: portalbk | Теги: життя, медична, сільрада, допомога, дем'янівка, білокуракинщини, Село | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar