22:06
Співаємо славу тій події і тепер
Гострим питанням в наші складні часи є питання національної пам'яті. Саме заради підтримання патріотичної злагодженості наших співвітчизників в селищі проводяться безліч заходів. Одним із найяскравіших прикладів можна назвати захід «Співаємо славу тій події і тепер», присвячений великому без перебільшення дню - Соборності та Свободи України.

Жага незалежності, відданість своїй країні, а головне, народу, бажання свободи і єдності, стала рушійною силою для створення Української Народної Республіки. Саме цю просту істину 18 січня в районній бібліотеці спільно з Білокуракинським РВ КВІ намагалися донести до засуджених, їм нагадували історію нашою України, її зародження та розвиток, співали народних пісень, читали вірші й розповідали про культуру та звичаї наших предків. А головне - доносили важливість ідеї об'єднання України, становлення її як незалежної держави.

19 січня засудженим нагадали про 73-тю річницю визволення Білокуракинщини. Розповіді про віддану боротьбу з ворогом нашого краю спонукають людей, що стали на слизький шлях, замислитись над своїми діями й відмовитись від злочинного майбутнього. Героїчний приклад, який подають наші предки, відгукнувся в серцях засуджених. Можливо, цей день став поворотним в їх долі, відбивши бажання руйнувати своє життя. Подібні заходи зароджують в душах засуджених нові моральні якості, стають фундаментом національної свідомості, придушуючи злочинні бажання, спрямовують енергію в нове мирне русло.

Як запевнив нас Білокуракинський РВ КВІ, подібних заходів було проведено багато. Головною їх метою є переформування засуджених, можливість наставити їх на шлях істини. Ментальне перевиховання було й залишається запорукою успіху суспільства, яке рухається назустріч світлому майбутньому.

Катерина ОСТРОГЛЯД, курсант НАВС

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№11-12 від 06 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 380 | Додав: portalbk | Теги: життя, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar