19:41
П'ята сесія Білокуракинської районної ради
29 січня 2016 року у залі засідань районної ради відбулась п’ята сесія районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради К.І.Бондаренко. Пролунав Гімн України. У роботі сесії, окрім депутатів, взяли участь: голова районної державної адміністрації С.І.Іванюченко, його заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, ряду підприємств, установ району, Білокуракинського відділу поліції ГУ НПУ в Луганській області, Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, активісти району. Сесія районної ради проходила згідно з регламентом райради 7 скликання та затвердженого порядку денного.

Приводом розгляду першого питання сесії стала скарга від жителів району, яка надійшла до районної ради, із претензіями до роботи головного лікаря центральної районної лікарні Є.А.Хамчича. Постійна комісія з питань соціального захисту населення, медицини, освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту, що діє при районній раді, попередньо займалась вивченням цієї проблеми (див. матеріал «Депутати працюють»). Тож на сесії депутати заслухали звіт головного лікаря ЦРЛ Є.А.Хамчича про стан медичного обслуговування населення Білокуракинського району, який супроводжувався відеослайдами. Почути цей виступ на сесію завітали активісти району, які підготували питання до виступаючого. Участь у обговоренні взяли також депутати райради, голова райдержадміністрації. Висловлювались різноманітні думки щодо роботи райлікарні та її керівника – як позитивні, так і негативні, були й подяки та гостра критика. Після тривалих обговорень та підбиття підсумків головою райради, депутати все ж взяли до відома почуту інформацію та прийняли відповідне рішення.

Рішенням сесії також було затверджено план роботи районної ради на 2016 рік, врахувавши пропозиції депутатів райради та структурних підрозділів райдержадміністрації. Інформувала з цього питання заступник голови районної ради Н.П.Літвінова.

Депутати взяли до відома інформацію начальника управління фінансів райдержадміністрації А.В.Гончар про використання субвенцій, наданих сільськими і селищними радами до районного бюджету у 2015 році.

Рішенням депутатів було внесені зміни і доповнення до Районної програми розвитку фізичної культури і спорту у Білокуракинському районі на 2014-2016 роки (інформація директора БРКУ ФСК «Здоров’я» М.І.Єрьоменка); до Комплексної районної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2014-2018 роки – збільшено кількість дітей, охоплених організованими формами відпочинку та оздоровлення, перш за все дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (інформація начальника відділу освіти райдержадміністрації Л.І.Зубкової); до Комплексної районної програми соціального захисту ветеранів війни, праці, військової служби, пенсіонерів та громадян похилого віку на 2012-2016 роки (інформація начальника УСЗН РДА Н.А.Бойко); до районної цільової комплексної програми «Цивільний захист населення та території щодо запобігання виникнення та ліквідації надзвичайних ситуацій на 2013-2017 роки» (інформація начальника Білокуракинського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області А.Н.Огієвича).

Депутати затвердили перелік нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, яке може бути передано в оренду у 2016 році. Інформував із цього питання радник голови районної ради з питань юридичного забезпечення Є.Ю.Світличний.

Досить спірним було питання про вихід Білокуракинської районної ради зі складу засновників КП «Редакція газети «Життя Білокуракинщини». З інформацією виступила головний редактор районної газети «Життя Білокуракинщини» А.В.Отрошко. Так, Президент України підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», який визначає механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування. Згідно цього Закону органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих ЗМІ. Під дію цього Закону підпадає і районна газета «Життя Білокуракинщини», засновником якої є районна рада. Згідно цього Закону реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший – протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом (2016 рік) та другий – протягом наступних двох років (2017-2018 років). Тож, розглянувши рішення та пропозиції трудового колективу КП «Редакція газети Життя Білокуракинщини» щодо участі у реформуванні друкованого ЗМІ й редакції, та з метою більш ретельного вивчення перспектив подальшої діяльності районної газети під час реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ депутати перенесли розгляд питання щодо виходу районної ради зі складу засновників КП «Редакція газети «Життя Білокуракинщини» на наступне пленарне засідання районної ради.

Депутати повторно проголосували за затвердження структури та штатного розпису виконавчого апарату районної ради на 2015-2016 роки; за встановлення умов оплати праці та затвердження Положення про матеріальне заохочення працівників виконавчого апарату районної ради на 2016 рік у зв’язку з тим, що ці питання попередньо розглядалися на третій сесії райради, та не набрали достатньої кількості голосів згідно з Регламентом райради 7 скликання. Варто зазначити, що основна робота виконавчого апарату районної ради направлена на підготовку та проведення сесії районної ради, допомогу депутатам у їх депутатській діяльності.

Після розгляду всіх питань порядку денного та прийняття відповідних рішень, п’ята сесія районної ради сьомого скликання була оголошена закритою.

В кінці виступив депутат районної ради, начальник Новопсковського РЕМу О.І.Чухрай з інформацією щодо мінімального споживання електроенергії у часи максимального навантаження енергосистеми з 20.00 до 22.00 години.

Депутат районної ради В.Г.Цуканова привітала депутатів райради – січневих іменинників. До її теплих слів приєдналися всі присутні.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№11-12 від 06 лютого 2016 року

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 445 | Додав: portalbk | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar