Фестиваль Holi в БілокуракинеСвято фарб «Holi Fest» відбулось 03 серпня на центральному пляжі річки Білої селища Білокуракине. Це був не просто фестиваль фарб, а феєрія барв, емоцій, настрою, яскравого і безтурботного життя... «Holi Fest» об’єднав всіх присутніх на святі в єдину велику і дружну родину.
Програму свята організував та підготував відділ культури Білокуракинської ОТГ (начальник В.В.Аполлонов) за фінансової підтримки Білокуракинської ОТГ (голова С.І.Сірик).
Присутніх на запальному святі чекало багато приємних сюрпризів. Ведуча Наталя Коваленко провела флешмоб з фарбами «Холі», влаштувала для дітлахів розважальну програму, танці, ігри, конкурси зі смачними призами.
Головне правило «Holi Fest» - чим більше фарби на тебе потрапить цього дня, тим щасливішим ти будеш і яскравішим виявиться твоє літо. Тож фарб цього
дня не бракувало. ФОП М.П.Зінченко реалізовував для всіх бажаючих с ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 311 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Смерть від пожежі на Білокуракинщині, с.Тимошине, 2018 рік18 серпня о 00 годин 44 хвилини до Служби порятунку смт Білокуракине за телефоном «101» надійшло повідомлення про пожежу за адресою Білокуракинський район, с. Тимошине. По прибуттю на місце події, під час розвідки рятувальниками 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області було встановлено, що відбувається горіння в одній з кімнат житлового будинку. Під час гасіння пожежі вогнеборцями було виявлено тіло жінки 1946 року народження. Вогнем знищені речі на площі близько 2 кв. м. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем.
Шановні жителів Білокуракинського району, будьте уважні при користуванні сірниками, свічками, запальничками та всім іншим, що може стати джерелом вогню. Уникайте паління перебуваючи в ліжку. Не залишайте без нагляду включені електричні прилади. Вчасно ремонтуйте опалювальні печі та димоходи, користуйтеся лише справними ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 275 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Кажуть, сьогодні людям віком від 45 років та старшим важко на рівних конкурувати на ринку праці. Знання, уміння та навички людини застарівають протягом життя, вважається, що вони вже не здатні швидко адаптуватися до нових умов, оскільки більшість професій стають автоматизованими та комп'ютеризованими. Питання підвищення конкурентоспроможності на ринку праці актуальне для багатьох людей.
Донедавна вважалося, що кар'єра людини повинна початися і завершитися у єдиній сфері діяльності. Серйозно готуючись до вибору професії, ми переконані, що на все життя закладаємо основи для своєї кар’єри. Проте у сучасному світі технічного розвитку та економічної нестабільності такий стереотип втратив актуальність. Потрібно постійно поглиблювати свої знання та навички, освоювати вміння із суміжних галузей, а то й здобувати зовсім іншу професію.
Головний спосіб конструктивного переживання ситуації втрати роботи - активний пошук нової. Людям, які володіють актуальними для ринку праці професійними навичками, простіше знайти роботу в порівнянні з тими, хто має недостатню або застарілу підготовку, тому підвищення кваліфікації і перенавчання є важли ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 267 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Село Паньківка, Білокуракинський район, 2018 рікЗ таким лозунгом весело, гучно та дружно відсвяткували свій День села паньківчани. Юрба людей гомоніла про те, що такого свята і такої кількості людей не було ніколи. На свято зійшлося все село, завітали гості з усієї округи.
Пінна вечірка, лазерне шоу, святковий концерт, виїзна торгівля, солодка вата, шашлики, безкоштовна каша, батути та дискотека з діджеєм була аж до другої ночі. Зі святом привітали та побажали всього найкращого спеціаліст з благоустрою та екологічної безпеки Білокуракинської селищної ради С.І.Рожко, ієрей Роман (Карцев). Крім того, староста села Н.М.Крамарєва вручила подарунки тим, хто взяв активну участь у благоустрої  села. Чудовий настрій глядачам подарували: В.Мясніков з Нещеретового, колективи «Тагдем», «Дівчата».
За допомогу в проведенні свята ми вдячні землекористувачам І.С.Журбі, В.П.Лавренко, Ф.М.Світличному, С.В.Ромашенко, В.П.Сагайдаку, В.В.Бонда ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 271 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Порядок проведення перерахунку пенсії без додаткового звернення особи відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»

Цей Порядок визначає механізм проведення перерахунку пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі - Закон), щороку з 1 квітня без додаткового звернення осіб, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати.
Цей Порядок не поширюється на пенсіонерів, яким призначено пенсію за вислугу років на умовах, передбачених Законом України «Про пенсійне забезпечення», та які не досягли віку, встановленого статтею 26 Закону.
Перерахунок пенсії проводиться пенсіонеру, який після призначення (перерахунку) пенсії:
1) продовжував працювати та має не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої (якого) призначено (попередньо перераховано ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 252 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

У СТОВ «Зоря» (директор М.Г.Ведмеденко) хоч вже зібрано урожай ранніх зернових культур, проте продовжуються польові роботи, так, для покращення родючості землі розпочато внесення органічних добрив в розрахунку 50 т на гектар. На цих видах робіт задіяні 5 КАМАЗів та 4 трактори МТЗ. На навантажувачах працюють С.М.Донцов та О.В.Куценко. Відповідальний за якістю внесення зазначених добрив головний агроном М.О.Коробка. Вчасно виконані всі необхідні агротехнічні прийоми - залог вдалого майбутнього урожаю.

За матеріалами "Життя Білокуракинщини"

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 290 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

18 серпня о 00 годин 44 хвилини до Служби порятунку смт Білокуракине за телефоном «101» надійшло повідомлення про пожежу за адресою: Білокуракинський район, с. Тимошине. По прибуттю на місце події, під час розвідки рятувальниками 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Луганській області було встановлено, що відбувається горіння в одній з кімнат житлового будинку. Під час гасіння пожежі вогнеборцями було виявлено тіло жінки 1946 року народження. Вогнем знищені речі на площі близько 2 кв. м. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем.
Шановні жителів Білокуракинського району, будьте уважні при користуванні сірниками, свічками, запальничками та всім іншим, що може стати джерелом вогню. Уникайте паління перебуваючи в ліжку. Не залишайте без нагляду включені електричні прилади. Вчасно ремонтуйте опалювальні печі та димоходи, користуйтеся лише справними печами. Не залишайте дітей без нагляду дорослих, не допускайте дитячих пустощів з вогнем, зберігайте сірники в недоступних для дітей місцях. Бережіть себе та своїх близьких.

А.І.Тєльнов
За ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 260 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Надія Костенко, фотоВсім відома професія доярки, яка зараз носить назву майстра машинного доїння корів. Слово «доярка» прийшло до нас із древньої Індії та означає «нянька», «годувальниця», що дуже влучно характеризує цю почесну професію. У ній закладені тяжка та копітка праця, від якої залежить розвиток сільського господарства. Ми хотіли розповісти про вольову жінку, завідуючу молочнотоварною фермою №2 СТОВ «Зоря» Надію Костенко, у якої в розпорядженні знаходиться 15 робітників, які обслуговують 200 голів корів.
Надія Петрівна має безперервний стаж роботи 36 років. Розпочала свою трудову діяльність в Новопсковському маслодільному заводі. З травня 1980 р. по вересень 1981 р. працювала лаборантом. З травня місяця 1981 року по вересень 1981 р. працювала в колгоспі «Зоря» обліковцем. З жовтня 1981 р. по листопад 1993 р. в колгоспі «Зоря» займала посаду лаборанта МТФ №2. З грудня 1993 р. по гр ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 293 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Літній кінотеатр в БілокуракинеТут не показують фільми у 3D і не пригощають попкорном... Тут немає комфортних крісел та надсучасних звукових систем, понад те - тут навіть немає даху над головою... Та є дещо більше - свіже повітря теплого літнього вечора, дружня атмосфера та, звісно, улюблене кіно. Це все про літній кінотеатр просто неба, що працює з вівторка по неділю на дитячому майданчику «Бєрєндєєвка» смт Білокуракине.
Кінотеатр просто неба справляє незабутнє враження на жителів Білокуракиного, притягуючи глядачів нестандартністю кінопоказів та поєднанням кінопереглядів із можливістю комунікації, якої так бракує у повсякденному житті. Кінолюбителі - малюки, підлітки та дорослі - вже встигли оцінити переваги показів стрічок просто неба, адже це можливість добре провести літній вечір, побачити новий фільм і переглянути старий, або ж просто поспілкуватися з друзями, краєчком ока спостерігаючи за сюжетом.
Варто зазначити, що кінотеатр прос ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 308 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

«Бабуся хоче, щоб я, єдина онука, успадкувала її хату. Але хвилюється, що мені доведеться заплатити податок на спадщину. Водночас я читала, що начебто його відмінили. Чи справді це так? Світлана Приходько».
Дійсно, 25.03.2017-го набрав чинності Закон України від 23.02.2017 р. №1910-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування спадщини».
Згідно із ним, зокрема, спрощено оформлення спадщини для найближчих родичів спадкодавця, які мають право на спадкування з 1 січня 2017 року. Так, встановлено, що за нульовою ставкою податку на доходи фізичних осіб оподатковуються об'єкти спадщини, які успадковуються не тільки членами сім’ї спадкодавця першого ступеня споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти), а й ті, що успадковуються членами родини другого ступеня споріднення (рідні брати та сестри, баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки).
Аналогічні зміни внесені і до порядку оподаткування подарунків, оскільки вони оподатковуються згідно з правилами, встановленими для оподаткування спадщини. Тобто подарунки від родичів першого та другого ступені ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 307 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Люблю тебе, царице Слова, -
Кобзар в жіночій іпостасі.
Ти, як духовності основа,
У нелегкім буремнім часі.
Ти - серед степу тополина
Стоїш, вітрами непоборна,
І твоє Слово не гне спину,
Воно і правильне і горде.
Ти не схиляєшся до слави,
І лестощам не потураєш.
А болем за свою державу
Ти серце все життя картаєш.
Ти і цариця, ти і мама,
І Слово ти своє плекаєш,
І вболіваєш ти не дарма.
Найголовніше щось ти знаєш...

Алла Леонова, смт Білокуракине

Категорія: Вірші | Переглядів: 329 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Прокинуся вранці - нема війни,
Ти поруч тепла, під боком ти!
Ніяк не втямлю і віри не йму,
Що я вцілілий, я виграв війну.
Немає землянки - є затишна хата
І сонечком повниться наша кімната,
Годинник поцокує, діти сонні
І кіт-мурлика в вікні на осонні.
Прислухаюсь вранці - мовчать гармати,
Не чути вже вибухів, змовкли «гради»,
У мене під боком спить жінка-мати –
Хай згине навіки війна, Бога ради!..
І стихне бій - зрадіє наш народ:
Не буде сліз, смертей, незгод –
Злетить увись, як вільний птах
Наш дорогий жовто-блакитний стяг.
У рушники вквітчається Вкраїна,
Зітхне щасливо звільнена земля,
І гордо зрине: «Слава Україні!» -
«Героям слава! Честь їм і хвала!»

Наталія Білянська, смт Білокуракине

Категорія: Вірші | Переглядів: 325 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Там, де стежина спускається круто,
Там, де навкруг черемха й верба,
Там знаходиться те, що шаную, –
Кришталева криниця моя.
Кожен ранок спускаюсь до неї,
Щоб з джерела набрати води
Й, зачерпнувши рукою живиці,
Нею вмиюся я залюбки.
І коли на душі якось гірко,
І на серці запало щось зле,
До криниці спущусь й відпочивши,
Я відчую: усе вже мине.
Мабуть дійсно говорять в народі:
- Там якась своя магія є.
Адже з прадіда-діда всі знають,
Що криниця в селі - це святе.
Чиї руки зробили - не знаю,
Та стоїть уже більше ста літ.
Все життя своє дивиться в небо,
Бачить зорі і сонця політ.
І води не шкодує нікому,
А забути її - то є гріх.
Добродії, шануймо криницю,
Бо криниця - села оберіг!

Алла Зіброва, с. Гладкове

Категорія: Вірші | Переглядів: 298 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Очі, як волошки в житі,
Брови, як тонкий шнурок,
Губи - переспілі вишні,
Мова, як весни струмок.
Йдеш погордо, як струнка тополя,
Усмішка чарівна, ніби сонце в квітах,
Ти для мене все. Моя ти доля.
Лиш тобою світ оцей зігрітий.
Україночко моя, зоря ясна!
Ти досвітній вогник мій.
Ти сумна у горі, в радості прекрасна,
Вся життєва суть в тобі одній.
Всі незгоди завжди подолаєш,
Хатній клопіт на твоїх плечах.
Солов'їну пісню заспіваєш,
Світ широкий квітне у очах.
Ніжні твої руки пестять немовлятко,
Крихітці маленькій віддаєш себе.
Виросте дитина, злетить ластів’ятком,
У життєвий вирій її віднесе.
Ти і в самотині розумна і чесна,
Світ оцей широкий в долонях несеш.
Сивина у косах і не лічиш весни,
Богом дану долю в серці не клянеш.

Юлія Турпетко, с. Цілуйкове

Категорія: Вірші | Переглядів: 330 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Шуміли отави, всміхались жита,
І пісня в гаях солов'їна.
І мова моя кришталево-дзвінка,
Це мова моя, Україна!
Бо ллється вона, як дзвінкий той ручай,
По селах й містах гомінливих.
Співає в піснях, говорить в віршах,
В дитячих вустах незрадливих.
Освітлена сонцем, омита дощем,
Зігріта людською душею.
Весела, заквітчана мова моя,
Повік не роз'єднана з нею.

Юлія Турпетко, с.Цілуйкове

Категорія: Вірші | Переглядів: 297 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Народна пісня - то душа народу,
Вона зворушлива і чарівна.
Передається з вуст від роду і до роду
Народні мрії в ній сповна.
Козацький дух живе у пісні,
Душу народну він звеселяє.
Борців за волю, правду й свободу
Народ в піснях завжди прославляє.
Не старіє душа народна,
В пісні окрилено вона звучить.
Чиста й правдива, весела і неповторна
Мудрість пісенна жити нас вчить.
У серці світить надія сонячна,
Віра й любов нас не полиша.
Я в пісню народну давно закохана,
Співаю пісню. Радіє душа!

Валентина Майба, смт Білокуракине

Категорія: Вірші | Переглядів: 311 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

На Білокуракинщині активно готуються до відзначення важливих державних свят - Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України.
Попередньо голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко видав розпорядження №582 від 06 08.2018 р. «Про затвердження складу організаційного комітету і плану заходів з підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України та 27-ї річниці незалежності України у Білокуракинському районі». І розпочалась копітка тривала робота.
Так голови ОТГ та сільських рад району забезпечують святкове оформлення населених пунктів, приведення в належний стан місць проведення святкових заходів, встановлення державних прапорів України на будівлях і на територіях адміністративних установ, організацій, підприємств. Заклади культури займаються розробкою сценарію та організацією святкових заходів. У бібліотеках та музеях району розпочинають діяти тематичні виставки, відбуваються заходи та інформаційно-патріотичні години.
Основні ж заходи у Білокуракинському районі відбудуться 23 та 24 серпня. Так, 23 серпня у смт Білокуракине відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапору України, флешмоб, привітан ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 317 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)

Голова облдержадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Ю.Г.Гарбуз провів апаратну нараду в режимі відеоконферецзв’язку. У ній безпосередню участь взяли голови райдержадміністрацій, районних, міських, селищних, сільських рад, ОТГ області та ін. Білокуракинщину в режимі відеоконферецзв'язку представляли голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко, його заступник Н.І.Вервейко, заступник голови районної ради Н.П.Літвінова, заступник Білокуракинського селищного голови В.М.Носуля, заступник Лозно-Олександрівського селищного голови І.В.Ляшко та ін.
На порядку денному розглядалось три питання та різне. Так, з питання про ліцензування господарської діяльності у сфері ЖКГ доповідачем був директор Департаменту ЖКГ ОДА В.А.Сурай. Про основні напрямки роботи з питань погашення заборгованості з заробітної плати в області у 2017 році та у І-півріччі 2018 року доповіла в.о. директора Департаменту соціального захисту населення ОДА І.П.Сердюкова. Керівник апарату ОДА І.М.Калініна доповіла про стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до ОДА, ДУ «Луганський обласний контактний центр» у І півріччі 2018 року.< ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 291 | Додав: USERNAME | Дата: 18.08.2018 | Коментарі (0)