13:24
Невтомною багаторічною працею засвідчує любов тваринницькій галузі

Надія Костенко, фотоВсім відома професія доярки, яка зараз носить назву майстра машинного доїння корів. Слово «доярка» прийшло до нас із древньої Індії та означає «нянька», «годувальниця», що дуже влучно характеризує цю почесну професію. У ній закладені тяжка та копітка праця, від якої залежить розвиток сільського господарства. Ми хотіли розповісти про вольову жінку, завідуючу молочнотоварною фермою №2 СТОВ «Зоря» Надію Костенко, у якої в розпорядженні знаходиться 15 робітників, які обслуговують 200 голів корів.
Надія Петрівна має безперервний стаж роботи 36 років. Розпочала свою трудову діяльність в Новопсковському маслодільному заводі. З травня 1980 р. по вересень 1981 р. працювала лаборантом. З травня місяця 1981 року по вересень 1981 р. працювала в колгоспі «Зоря» обліковцем. З жовтня 1981 р. по листопад 1993 р. в колгоспі «Зоря» займала посаду лаборанта МТФ №2. З грудня 1993 р. по грудень 1996 р. працювала завідуючою СТФ, а з січня 1997 р. по теперішній час займає посаду завідуючої МТФ №2 в СТОВ «Зоря».
Зі слів керівництва підприємства, Ніна Петрівна за весь час роботи зарекомендувала себе здібним, наполегливим працівником, завдяки чому досягла істотних успіхів у роботі. На МТФ №2 за останні три роки надій молока на 1 фуражну корову склав 4400 кг, за 7 місяців поточного року надій склав 3043 кг на 1 фуражну корову. Відзначається 100% вихід телят. Протягом тривалої трудової діяльності нашої героїні на МТФ №2 спостерігається ріст продукції тваринництва.
Хочеться зазначити, що у 2009 році вона була нагороджена грамотою Білокуракинської райдержадміністрації за високі виробничі досягнення, плідну працю та значний особистий внесок у розвиток сільгоспвиробництва району. А на початку 2018 року Надія Петрівна отримала нагороду - Орден княгині Ольги III ступеня.
Ця жінка дуже відповідальна, сумлінно виконує свою роботу, делікатно поводиться по відношенню до колег та своєю невтомною, багаторічною працею доводить свою любов тваринницькій галузі.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 292 | Додав: portalbk | Теги: сайт, портал, газета, онлайн, читати, Білокуракине, білокуракинщини, 2018 року, життя, Білокуракинський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar