У Кінологічному навчальному центрі Львівського прикордонного загону пройшов Всеукраїнський вишкіл «Джура-прикордонник», присвячений 100-річчю відродження української державності та 100-річчю утворення Окремого корпусу кордонної охорони УНР. У військово-патріотичних заходах взяли участь понад чотири сотні школярів з 54 прикордонних районів України.
Унікальність вишколу полягає у раціональній системі національного та військово-патріотичного виховання молоді з усіх прикордонних областей, зокрема й тих, що знаходяться на так званій лінії розмежування. Програма сприяє формуванню здорового способу життя, а також підвищує інтерес молоді до військової служби. Вишкіл навчає діяти в команді і розвиває відповідальність за спільну справу.
Протягом тижня учнівські сотні гуртувалися в єдину велику родину. Жили за чітким графіком, що передбачав ранкові та вечірні руханки (зарядки) і кола (зібрання). Для вчителів проводили семінари, а для учнів - пізнавальні вікторини.
За час перебування у Кінологічному центрі прикордонники продемонстрували юним «джурам» новітні зразки зброї та техніки, що є на озброєнні Держприкордонслужби. ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 319 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

Один з напрямків державної підтримки агропромислового комплексу - це підтримка фермерських господарств. Так, Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. №106 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» (далі - бюджетні кошти).
Фінансова підтримка надається: фермерському господарству, у власності та/або користуванні якого перебуває не більше ніж 500 гектарів земель сільськогосподарського призначення, яке має чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 15 000 000 грн.; сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу, до складу якого входить не менше ніж 20 членів, серед яких повинні бути не менше ніж одне фермерське господарство, а інші - фізичні особи, у власності та користуванні кожної з яких перебуває не більше ніж 100 гектарів земель сільськогосподарського призначення (далі - одержувачі).
Фінансова підтримка надаєт ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 273 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

Традиція святкування Дня села побутує чи не у кожному населеному пункті України. Гарного літнього дня масові народні гуляння були у мальовничому селі Олексіївка Білокуракинської ОТГ. Розпочалося свято урочистим відкриттям містка, яке має стратегічне значення, бо з'єднує два села - Олексіївку з Паньківкою. Через цей місток кожного дня люди йдуть на автобус, дехто на роботу, у справах, тому, коли попередній місток вщент зруйнувався, жителі вул. Набережна звернулися до місцевої влади з проханням відновити місток. Вже через тиждень завдяки копіткій роботі працівників КП «Білокуракине-комунсервіс» на чолі з директором О.М.Дзюбою місток вже був готовий. Саме цього дня відбулося його урочисте відкриття.
Програма святкування 355-річчя Дня села Олексіївка продовжилася на спорудженому літньому майданчику біля місцевого сільського клубу. Відкрила захід ведуча Надія Курдюкова, яка надала слово Марині Олешко, а вона, в свою чергу, розповіла історію створення цього населеного пункту, який на початку існування мало назву Верьовкіно.
Свої щирі слова привітання висловили голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, його заступник Віктор Носул ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 309 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

Шановні роботодавці, норми законодавства щодо оформлення трудових відносин фізичних осіб-підприємців з найманими працівниками було змінено ще з 2015 року, однак на практиці бачимо, що деякі роботодавці чи не зрозуміли цих змін, чи вже забули їх та допускають помилки, які можуть обернутися для них самих суттєвими штрафами.
Отже ще раз про важливе. З 01.01.2015 р. виключено з Кодексу законів про працю України (КЗпП) ст. 24-1, яка потребувала реєстрації в службі зайнятості трудового договору, укладеного між підприємцем і найманим працівником. Починаючи з 2015 року КЗпП не зобов'язує реєструвати трудовий договір в службі зайнятості. Разом із тим з'явилося інша вимога. Так, до ч. З ст. 24 КЗпП внесено зміни, згідно з якими працівник не маже бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням працедавця, і повідомлення органів ДФС про прийняття працівника на роботу в порядку, визначеному КМУ. Таким чином, із 2015 року під час оформлення з працівником трудових відносин підприємець не повинен реєструвати трудовий договір у центрі зайнятості, але має повідомляти про нового працівника орган ДФС. Без п ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 302 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

Нехтування правил дорожнього руху призвело до трагічної дорожньо-транспортної пригоди в смт Білокуракине, через яку 18-річна пасажирка від отриманих тілесних ушкоджень померла, а водій та три пасажирки доставлені до медичного закладу з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості.
23 серпня 2018 року у нічний час - близько 23:50 17-річний хлопець, не маючи посвідчення водія про право керування транспортними засобами, керуючи легковим автомобілем «OPEL ASTRA» свого батька, в якому знаходилися ще чотири пасажири (17 та 18 років), рухався по автодорозі у напрямку з смт Білокуракине до смт Троїцьк.
Неповнолітній водій, проявивши безпечність та неуважність, нехтуючи власною безпекою і безпекою пасажирів, які знаходились в салоні, на перехресті при повороті не впорався з керуванням автомобіля, внаслідок чого виїхав за межі проїжджої частини та допустив перекидання автомобіля.
Внаслідок ДТП 18-річна пасажирка від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці події. Також, внаслідок ДТП тілесні ушкодження різного ступеню отримали водій та інші пасажирки, яких госпіталізовано до лікарні.
На теперішній час слідчими слідчо ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 284 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

12 серпня в смт Троїцьк відбувся матч 11 туру II ліги Луганської області. Нашу територію представляли і футболісти-земляки: Сергій Кравцов, Олексій Баган, Віталій Курочка, Данило Кутовий, Євген Світличний, Денис Шербоп’ян, Костянтин Ромашенко, Максим Ромашенко, Руслан Хмеленко, Олексій Константинов, воротар - Максим Шликов, заміна - Олександр Харченко, Олександр Силкін та Ростислав Протасов. Суперниками білокуракинської футбольної команди була ФК «Урожай» смт Троїцьк.
На перших хвилинах гри відкрив рахунок Руслан Хмеленко, наприкінці першого тайму влучний гол забив Костянтин Ромашенко та третій гол в ворота троїчан забив Олексій Баган. Таким чином гра завершилася з рахунком 3:0 на користь білокуракинців. Дана перемога дала можливість ФК «Білокуракине» піднятися з результатом 10 балів в турнірній таблиці Чемпіонату Луганщини з футболу з 7 сходинки на 6.
У рамках чемпіонату Луганської області з футболу у другій лігі 19 серпня на СК «Здоров’я» відбувся матч XXII туру між командами ФК «Білокуракине» та «Станичник» (Станиця Луганська). До 81 хвилини рахунок гри був нічийни ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 309 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

24 серпня 1991 року, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, Верховна Рада Української Соціалістичної Республіки урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави - України. З того часу весь український народ відзначає державне свято - День Незалежності.
Цього урочистого дня жителі нашого району зібралися на площі ім. Т.Шевченка смт Білокуракине аби вшанувати себе та особливу для країни дату - її День народження.
Розпочала захід ведуча Ніна Ланіна, яка запросила на сцену танцювальний колектив «Конфеті-денс». Їх запальний танок «Кольорова країна» викликав бурю аплодисментів від присутніх. Також пісенні композиції демонстрували народний ансамбль народної пісні «Золота осінь», Анастасія Лисиця, Катерина Уманцева, Валерія Сінєльнікова, Ольга Лисиця, Євгенія Білоус, Галина Пєкалєва та вокальний ансамбль «Гарний настрій».
Для слів привітань на сцену було запрошено голову райдержадміністрації Сергія Іванюченка та голову Бродівської районної ради Євгена Шведа. Вони сказали, що ця визначна дата навіки увійшла в історію молодої держави зол ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 302 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

У ці дні свій ювілей відзначає Лариса Миколаївна Волченко - вчитель Солідарненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Коли замислюєшся над тим, як стисло охарактеризувати Ларису Миколаївну, на думку приходять три «і»: інтелект, інтелігентність, ініціативність.
Вчитель історії за фахом, як це буває у невеликих навчальних закладах, протягом багатьох років роботи у школі, вона опанувала ще декілька шкільних дисциплін. Енциклопедичні знання, феноменальна пам'ять та неймовірна працездатність - риси, притаманні Ларисі Миколаївні, які вона унаслідувала від своєї мами Раїси Іванівни Дзюби, що також кілька десятиліть віддала роботі у цьому навчальному закладі.
Зовні стримана, Лариса Миколаївна виразно уособлює те, що називають природною інтелігентністю. І який би предмет не викладала, її знання простираються далеко за межі шкільної програми. Та мало хто знає, що така усестороння обізнаність - результат постійної праці над собою, пошуку нових знань, які 6 можна було передати своїм учням. Привити їм прагнення не просто «засвоювати» інформацію з підручника, а навчити думати, робити власні висновки з прочитаного та поч ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 292 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

Днями у залі засідань Білокуракинської селищної ради відбулась 91 сесія Білокуракинської селищної ради сьомого скликання. У її роботі, окрім 15 депутатів, взяли участь: старости, завідуюча сектором з фінансового та економічного аналізу Ю.В.Малик, головний бухгалтер О.Ф.Пронька та інші запрошені, головуючим на сесії був Білокуракинський селищний голова С.І.Сірик. Тож присутні оперативно приступили до розгляду питань порядку денного. Так, про звіт про виконання бюджету селищної ради за І півріччя 2018 року інформувала головний бухгалтер О.Ф.Пронька. Крім цього, в сесійному залі було заслухано інформацію: про внесення змін до мережі селищної ради, про внесення змін до бюджету селищної ради на 2018 рік (доповідач - завідуюча сектором з фінансового та економічного аналізу Ю.В.Малик); про внесення змін до Положення про бюджет участі (громадський бюджет) у Білокуракинській селищній територіальній громаді (доповідач - завідуюча сектору з соціально-економічних питань селищної ради О.В.Трубачова); про затвердження Програми розвитку туризму Білокуракинської селищної територіальної громади на 2018-2022 роки (доповідач - начальник відділу культури ОТГ В.В.Аполлон ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 325 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

17 серпня 2018 року під головуванням першого заступника керівника Старобільської місцевої прокуратури О.С.Чернишова відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності та кримінально-караній корупції у Білокуракинському районі за 6 місяців 2018 року та заходи по зміцненню законності та правопорядку. У роботі наради брали участь керівники правоохоронних органів району, представники Білокуракинської районної державної адміністрації та районної ради.
Під час своїх виступів перший заступник керівника Старобільської місцевої прокуратури О.С.Чернишов та начальник Білокуракинського відділу місцевої прокуратури І.О.Ніколаєв надали аналіз стану протидії злочинності в Білокуракинському районі за перше півріччя 2018 року. Як було зазначено, завдяки вжитим правоохоронними органами спільним організаційним та практичним заходам вдалося досягти зниження рівня злочинності на певних напрямах, активізовано роботу щодо розкриття злочинів. Однак, проведена робота щодо поліпшення криміногенної ситуації потребує подальшого удосконалення. Зокрема, збільшилась кількість злочинів вчинених неповнолітніми та злоч ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 278 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

У 2017-2018 навчальному році до проекту «Енергоефективні школи: нова генерація» долучився 31 загальноосвітній навчальний заклад Луганської області. Серед них і Лозно-Олександрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Білокуракинського району. Всеукраїнський освітній Проект дозволив 131 учню цих навчальних закладів здобути нові актуальні компетентності у царині енергозбереження та житлово-комунального управління.
Завдяки участі у конкурсі на зменшення споживання електроенергії у рамках Проекту навчальні заклади Луганської області лише протягом трьох місяців зекономили 9723 кВт/год. За розрахунками експертів Проекту потенціал енергозаощадження за умови підключення до Проекту усіх загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів області протягом наступного навчального року може скласти 1129 МВт/год., що відповідно до діючих тарифів дозволить заощадити 2,60 млн. грн.
Енергоефективність - спосіб життя більшості громадян заможних країн світу, де вже давно економно та раціонально використовують енергетичні ресурси. Сучасна Україна впевнено крокує до енергонезалежності, але досягти успіху можливо не лише через виважені п ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 326 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

Ранок першого вересневого дня поповниться мелодіями дитячого щебету, юнацькими посмішками та чарівною хуртовиною осінніх квітів. Школи Білокуракинської ОТГ відкриють двері країни знань, нових досягнень, цікавих справ та власних талантів. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. Тож хочу привітати усіх з початком нового навчального року та побажати вам всіляких гараздів, нехай втіляться плани та здійсняться надії.
Залишився позаду 2017-2018 навчальний рік - рік практичної реалізації основних положень нормативних документів розвитку освіти. За цей час відділ освіти Білокуракинської ОТГ намагався максимально якісно забезпечити новий рівень всебічного розвитку кожної особистості як найвищої цінності суспільства. Травень 2017 року відзначився створенням відділу освіти Білокуракинської селищної ради при об'єднаній територіальній громаді. У серпні місяці в оперативне управління відділу було передано заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти і наразі відділ освіти Білокуракинської ОТГ святкує ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 277 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)

23 серпня в Білокуракине на площі ім. Т. Шевченка відбувся урочистий захід, присвячений Дню Державного Прапору України, ведучою якого була Євгенія Білоус. Це свято встановлене в Україні на державному рівні для вшанування багатовікової історії та українського державотворення, державної символіки Незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів. 23 серпня 2004 року, український народ, усі ми, вперше святкували День Державного Прапору України. Тобто ми стали свідками зародження ще однієї, дуже важливої для політичного та національного єднання нашого народу державної традиції. Відбулося урочисте підняття Державного Прапору, яке здійснив начальник відділення обліку та бронювання солдат-сержантів Білокуракинсько-Троїцького об'єднаного військового комісаріату, майор, голова районної спілки ветеранів учасників АТО Сергій Ушаков під Гімн України. З повагою та найкращими побажаннями виступили голова районної державної адміністрації Сергій Іванюченко, голова районної ради Костянтин Бондаренко, заступник голови Білокуракинської ОТГ Віктор Носуля, головний редактор Бродівської районної газети «Голос Відродження» Надія ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 256 | Додав: USERNAME | Дата: 31.08.2018 | Коментарі (0)