Служба зайнятості здійснює стимулювання діяльності роботодавців, спрямованої на створення нових робочих місць, шляхом щомісячної компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Роботодавець повинен володіти знаннями щодо своїх прав та обов'язків, які чітко регулюються чинним законодавством України у сфері зайнятості. Передусім, це право на компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. До них належать:
- роботодавці, які працевлаштували на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці (до них відноситься: один із батьків чи особа, яка їх замінює та має на утриманні дітей віком до шести років; виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда; утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда І групи (незалежно від причини інвалідності); діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування; молодь, яка закінчила чи припи ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 296 | Додав: USERNAME | Дата: 25.08.2018 | Коментарі (0)

Традиція святкування Дня села побутує чи не у кожному населеному пункті України. День народження села - завжди хвилююча подія для його мешканців. Адже саме в такий день кожен відчуває себе частиною великої родини. Це свято об'єднує усіх, кому село дороге, хто тут народився, живе, працює чи просто приїздить у гості. Це ще одна можливість на деякий час забути про буденні проблеми та турботи. Для багатьох День села - це ще один привід зібратися разом, згадати і тих, хто народився, і хто став на весільний рушник кілька років тому, послухати музичні композиції, подивитися виступи дорослих й своїх же діточок на сцені та порадіти їхнім творчим успіхам. Цей чудовий день об'єднує людей різного віку - від малого до великого. І вітають земляків та гостей завжди щиро та гостинно.
День села дуже колоритно відзначили у селі Цілуйковому. Надзвичайно людно було біля сільського клубу (завідуюча В.Дяченко). На народні гуляння зібралися чи не всі жителі села. З вітальними словами та побажаннями з нагоди свята до громади звернулися голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, староста села Олексій Застава, настоятель Свято-Іллінського храму, ієрей Роман (Карц ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 291 | Додав: USERNAME | Дата: 25.08.2018 | Коментарі (0)

Завдяки підтримки Сергія Яікова, Володимира Ромашенка та Євгена Водолаги дівчата ЖФК «КОБРА» 2003-2004 року народження взяли участь у Відкритому чемпіонаті Харківської області з міні-футболу. Цей турнір був присвячений міжнародному Дню молоді і проходив на полях ОСК «Металіст».
Шість дівочих команд розіграли призові місця у одноколовому турнірі. У такому турнірі наша команда бере участь вдруге. Дівчатам було складно протистояти досвідченим командам з Харкова, оскільки вони постійно грають та тренуються на міні-футбольних полях. Наша команда на сьогоднішній день проводить тренування на стадіоні кварталу Миру смт Білокуракине і спаринги проводить у форматі «7+1», тобто у форматі гри за правилами «Шкіряного м'яча». Тому у перших двох зустрічах за рівної гри дівчата мінімально програли футболісткам смт Шевченкове та команді «Зоря» Первомайського району. У третій грі наші дівчата дещо адаптувалися до майданчика та специфіки гри у міні-футбол і виграли у команди «Харків-2» також з мінімальним рахунком. У наступних двох іграх нам протистояли фаворити цих змагань: команди &laqu ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 304 | Додав: USERNAME | Дата: 25.08.2018 | Коментарі (0)

У селах Заїківка та Луб'янка відбулося гучне та цікаве святкування днів сіл. У Луб'янці весела музика лунала на все село. На святкування зійшлися майже всі жителі: і старі, і малі... З найщирішими привітаннями, побажаннями та подарунками перед селянами виступив заступник голови Білокуракинської ОТГ Віктор Носуля, староста села Роман Курочка та помічник керівника громадської приймальні народного депутата України В.С.Курила Наталія Хмеленко. Так, подарунки цього дня отримали: творчі колективи села, працівники з благоустрою Г.К.Мальцева, В.М.Третяк, О.І.Гнатенко, І.М.Гладченко тощо.
Після урочистої частини розпочався святковий концерт. Свою творчість селянам дарували: гурт із Лозно-Олександрівки, місцевий колектив «Чарівниця», дует «Мелодія», Євген Петренко, самодіяльний дитячий гурт «Зірочка», дитячий танцювальний колектив «Ритм» та ін.
Паралельно кожен присутній на святі мав можливість поласувати смачною польовою кашею, взяти участь у святковій лотереї. Батути для дітлахів, патріотичний конкурс на знання рідного краю зі смачними подарунками, караоке та інші розваги радували гостей свя ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 299 | Додав: USERNAME | Дата: 25.08.2018 | Коментарі (0)