13:33
У 45 років життя тільки починається

Кажуть, сьогодні людям віком від 45 років та старшим важко на рівних конкурувати на ринку праці. Знання, уміння та навички людини застарівають протягом життя, вважається, що вони вже не здатні швидко адаптуватися до нових умов, оскільки більшість професій стають автоматизованими та комп'ютеризованими. Питання підвищення конкурентоспроможності на ринку праці актуальне для багатьох людей.
Донедавна вважалося, що кар'єра людини повинна початися і завершитися у єдиній сфері діяльності. Серйозно готуючись до вибору професії, ми переконані, що на все життя закладаємо основи для своєї кар’єри. Проте у сучасному світі технічного розвитку та економічної нестабільності такий стереотип втратив актуальність. Потрібно постійно поглиблювати свої знання та навички, освоювати вміння із суміжних галузей, а то й здобувати зовсім іншу професію.
Головний спосіб конструктивного переживання ситуації втрати роботи - активний пошук нової. Людям, які володіють актуальними для ринку праці професійними навичками, простіше знайти роботу в порівнянні з тими, хто має недостатню або застарілу підготовку, тому підвищення кваліфікації і перенавчання є важливими компонентами успішного працевлаштування у зрілому віці.
Аби мати змогу спокійно конкурувати на ринку праці із молодшими фахівцями і щоразу не вчитуватися в оголошення про роботу, де часто вказують бажаний вік кандидата на певну вакансію, варто звернутися до служби зайнятості. Один із варіантів, який вам запропонують, - можливість підвищити рівень конкурентоспроможності шляхом отримання ваучера на перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями згідно пріоритетних видів економічної діяльності, здобуття освіти на базі вже отриманого освітньо-кваліфікаційного рівня.
Служба зайнятості на підставі ваучера здійснює перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні.
Якщо ви досягни 45-річного віку, маєте страховий стаж не менше 15 років, але ще не досягни пенсійного віку, не проходили протягом останніх 5 років перепідготовку коштами Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття, не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні та опинилися перед необхідністю змінити роботу або потребуєте підвищення кваліфікації звертайтесь до спеціалістів Білокуракинського районного центру зайнятості разом з якими ви підберете підходящий навчальний заклад та скористаєтесь правом на одноразове отримання ваучера для оплати прискореного здобуття нової (робітничої) професії або підвищення кваліфікації.
Вартість одного ваучера зазвичай встановлюється у межах вартості навчання, але не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, розмір якого визначається законодавством на момент прийняття рішення про його видачу. Станом на 01.08.2018 року цей розмір становить 1777 грн. Вибір робітничої професії або спеціальності кожен претендент на отримання ваучера здійснює самостійно за власним бажанням і в будь-якому навчальному закладі України, що має відповідну ліцензію.
Дізнатися про нюанси Програми ви можете на сайті Державної служби зайнятості dcz.gov.ua або в Білокуракинському районному центрі зайнятості.

Ганна Вервейко, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних
Білокуракинського районного центру зайнятості

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 267 | Додав: portalbk | Теги: онлайн, 45 років, 2018 року, газета, Білокуракине, білокуракинщини, Білокуракинський, життя, читати, портал | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar