19:52
Кольорова майстерня. Арт-студія "Стрекоза"
Навіщо дитині малювати? Завдяки урокам малювання дитина розвиває в собі не тільки уяву, а так само включаються в роботу рухові, зорові, м'язові і відчутні апарати. Поряд з цим у дитини розвивається пам'ять, зосередженість, дрібна моторика. Живопис вчить малюка вдумуватися і піддавати речі аналізу, співставляти і знаходити різницю, складати і мислити, що негайно позначиться на його загальноосвітніх предметах в школі. Бажання малювати не є в багатьох дітей, але в процесі роботи вони поступово починають звикати і ставати зацікавленими у творчому процесі. Особливо добре займатися малюнком у віці від 3 до 15 років, саме в ці роки найкраще розвивається фантазія і уява.

З 1 вересня минулого 2015 року у Білокуракинському районі почала свою майстерну роботу арт-студія «Стрекоза». Поспілкувавшись із її засновницею Анною Гринько, ми дізналися багато цікавої інформації:

- Кілька років тому я пройшла навчання із арт-терапії та отримані навички застосовувала на практиці, працюючи з дітьми. Живопис є одним з напрямків арт-терапії і став для мене найбільш близьким. Я почала розвивати ці навички, відвідуючи майстер-класи з живопису, онлайн-курси і конференції. В Білокуракиному я продовжила свою творчість із легкої руки людей, які в мене повірили, з’явилася арт-студія «Стрекоза» - студія живопису для дітей і дорослих. Заняття у студії проходять у різних форматах: майстер-класи - це той напрям, який більше підходить для дорослих і старших школярів. Тут кожен учасник вибирає картинку, яка йому найбільше подобається і створює під моїм керівництвом вільну копію, в результаті всі учасники отримують зовсім різні роботи. Заняття для малечі проходять за принципом повторення за мною, я пояснюю і показую кожен штрих - вони повторюють і отриманий результат дивує навіть їх. Також коли дозволяли погодні умови, ми з групами виходили на творчі плеєри на природу, де писали пейзажі рідного селища. Новий напрямок, який я зараз впроваджую - це правопівкульне малювання. Воно підходить як для дітей, так і для дорослих. Навчання відбувається за рахунок включення в роботу правої півкулі мозку, яка володіє відмінним почуттям простору та форми, чого, загалом-то і не вистачає нашим традиційним методам навчання. Кожен учасник отримує свою оригінальну роботу, яка передає настрій і стан, з яким він прийшов до арт-студії. Я впевнена, що ті творчі зерна, які вкладаються у дітей, дуже скоро дадуть свої результати у вигляді усвідомлення і розуміння краси навколишнього світу. Після занять всі відчувають задоволення, емоційну наповненість і душевний спокій, який залишається на довгий час. Я з радістю готова ділитися своїм досвідом і надалі.

Анастасія ВЕРГУЛЕНКО

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№13-14 від 13 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 436 | Додав: portalbk | Теги: життя, Анна, студія, арт, Художня, стрекоза, гринько, мистецтво, Білокуракине, майстерня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar