15:26
Концерт пам’яті Кузьми Скрябіна «Старі фотографії»
В Білокуракинському районі протягом декількох останніх місяців було проведено безліч заходів у навчальних закладах із вшанування пам'яті артиста - Андрія Кузьменка. Адже ця неймовірно творча людина - визначна постать серед українців, справжній патріот своєї Батьківщини. Вдалою була й ідея із проведення концерту пам’яті співака та шоумена Кузьми Скрябіна «Старі фотографії», який відбувся 5 лютого у районному Будинку культури ім. Т.Г.Шевченка, та зібрав повний зал прихильників його творчості, особливо молоді.

Аматори районної сцени, вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості та запрошені гості виконували виключно пісні із репертуару Кузьми. На великому екрані їх виступи супроводжували відеоролики про життя артиста, його творчу діяльність, фото-слайди. Підсилював концертні номери й танцювальний супровід колективу «Грація». Ведучою була Олена Зверхановська, яка нагадала присутнім факти із життя Скрябіна.

Так, з районної сцени прозвучали наступні пісні Кузьми: «Реквієм» у виконанні Анжеліки Синєльнікової, «Спи собі сама» - Катерини Вервейко, «Сам собі країна» - Катерини Хрипун, «Старі фотографії» - Анни Ромасюк, «Люди, як кораблі» - вокально-інструментального ансамблю «Forest Silence», «Випускний» - вокального ансамблю «Барвінок». Авторський вірш-присвяту Скрябіну зачитала Дарина Дуванська. Щоб заспівати одну із улюблених пісень Кузьми «Мам» із міста Попасне Луганської області завітала Тетяна Домашенко.

Закінчився вечір пам'яті піснею «Місця щасливих людей» у виконанні Анни Солдатенко, до якої приєдналися й інші учасники концерту. Глядачі аплодували стоячи.

На сцену було запрошено голову Білокуракинської райдержадміністрації С.І.Іванюченка, який зазначив, що Скрябін - це справжній патріот України, на прикладі якого необхідно виховувати молодь. Також він подякував організаторам цього концерту, гості із м. Попасне Тетяні, вручивши їй квіти, й запросив її до участі у фестивалі патріотичної пісні та поезії «Воронцова слобода». В свою чергу, Тетяна Домашенко подякувала білокуракинцям за теплий прийом.

По завершенню заходу білокуракинці були вдячні за надану можливість згадати пісні Андрія Кузьменка, вшанувати його пам'ять, чудово провести час. Присутні висловлювали побажання проводити подібні заходи і в майбутньому.

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№13-14 від 13 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 377 | Додав: portalbk | Теги: Андрій, Скрябін, пам'яті, Кузьма, Концерт, присвята, Білокуракине, виступи, Кузьменко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar