15:35
У полум’ї війни
Микола Петрович Зубков народився в 1958 році в м. Благовєщенськ в сім'ї військовослужбовців. В 1965 році закінчив школу в цьому ж місті. В 1975 році вступив до Далекосхідного вищого загальновійськового училища. В 1979 році закінчив його і був направлений для подальшого проходження служби в Закарпатський військовий округ до м. Мукачеве, де проходив службу командиром взводу 149 гвардійського МСП. У січні 1980 року полк був піднятий по тривозі й передислокований в Туркестанський військовий округ до м.Термез. 14 лютого 1980 року у складі полку перетнули кордон з Афганістаном. 201 мотострілецька дивізія, до складу якої входив 149 полк, квартирувався в м. Кундуз (Північний схід Афганістану). В цьому полку Микола Петрович проходив службу командиром мотострілецького полку, командиром групи зведеного загону, виконуючим МСР. Був двічі поранений, отримав контузію. Нагороджений медаллю за відвагу. Брав участь в різних бойових операціях. З 1981 року був направлений для подальшого проходження служби до Київського військового округу в учбову дивізію «Десна». Після цього у 1985 році був переведений до м. Артемівськ, займаючи офіцерські посади. У 1988 році брав участь в ліквідації наслідків на ЧАЕС. Був нагороджений медаллю». За відмінну військову службу І ступеня». В 1991 році був переведений для подальшого проходження служби в Республіку Саха (Якутія) на посаду військового комісара. Після звільнення, з 1997 року мешкає в смт Білокуракине.

Поспілкувавшись із Миколою Петровичем, він наостанок сказав: «З нагоди свята хотілося б привітати всіх воїнів-інтернаціоналістів та побажати їм міцного здоров'я, сімейного благополуччя, терпіння та мирного неба».

Анастасія ВЕРГУЛЕНКО

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№13-14 від 13 лютого 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 351 | Додав: portalbk | Теги: життя, Білокуракине, білокуракинщини, Зубков | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar