Першого жовтня весь світ відзначає День ветерана. Тож учні Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ст. теж не стояли осторонь, вони провели зустріч з тими людьми поважного віку, котрі все своє життя присвятили невтомній праці у різних сферах народного господарства. Учні 5, 6, 7 класів віддали шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом голодомору, вистояло криваве пекло Другої Світової війни, відбудувало зруйноване і допомагає нам творити майбутнє.
Долі запрошених ветеранів багато у чому схожі одна на одну. Про кожного можна писати хвилюючі повісті та романи і буде це бентежна розповідь про стійкість, мужність, працелюбність, відданість громадянському обов’язку.
Все, що оточує нас, є результатом їхньої невтомної праці, в усьому, до чого торкнулися їх руки, залишилася частка душі.
Затамувавши подих, школярі слухали цікаві розповіді ветеранів праці Валентини Герасимівни Марчевської, Раїси Миколаївни Царевської та Віри Дмитрівни Ганзій.
Валентина Герасимівна все своє життя присвятила викладанню української мови та літератури в школі, Раїса Миколаївна працювала у сфері побуту (швачка - майстер чоловічого одягу), Віра Дмитрівна - ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 305 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинський районний центр зайнятості вважає роботодавців своїми соціальними партнерами в питанні забезпечення зайнятості населення. Слід наголосити, що 5 вересня Уряд ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Цим рішенням передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Водночас йдеться про посилення координації органів державної влади в питаннях проведення роз'яснювальної роботи, здійснення заходів щодо виявлення фактів застосування незадекларованої праці, а також перегляд актів органів виконавчої влади та внесення змін до них з метою посилення контролю за оформленням трудових відносин. Ним Уряд доручив Держпраці, ДФСУ,
Пенсійному фонду, Національній поліції, іншим центральним органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування провести, починаючи з 5 жовтня 2018 року, комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення, до 5 жовтня 2018 року інформаційно-роз'яснювальну кампанію про заплановані заходи ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 327 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

За 9 місяців 2018 року на території Білокуракинського району зареєстровано 67 пожежі, якщо в порівнянні з даним періодом 2017 року - 86 пожеж. Під час пожеж знищено та пошкоджено 18 будівель. Матеріальний збиток склав 504 тисячі гривень, а врятовано майна на 16 мільйонів 350 тисяч гривень. Причина пожеж - необережне поводження з вогнем (53), пустощі дітей з вогнем (1), занесення стороннього джерела запалення (1), необережне поводження з вогнем під час паління (2), коротке замкнення електромережі (7), порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей (2), порушення правил пожежної безпеки під час розведення багаття (1). На пожежах загинуло 2 людини.
У зв’язку з цим нагадуємо елементарні правила пожежної безпеки в побуті: не паліть у ліжку; використовуйте для обігріву помешкань тільки сертифіковані електрообігрівачі; слідкуйте за станом та справністю електромережі; дотримуйтесь правил пожежної безпеки при використанні індивідуальних систем опалення та систем пічного опалення; не залишайте без нагляду увімкненими в електромережу обігрівальні прилади, телевізори, праски; намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмик ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 320 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Відділ освіти Білокуракинської РДА та КУ «Білокуракинський районний методичний кабінет» провели семінар учителів української мови і літератури, які викладають в 11 класах шкіл району, з метою націлити педагогів на підготовку випускників до ЗНО з української мови і літератури. Семінар підготувала завідуюча КУ «Білокуракинський РМК» О.М.Щербак. Перед педагогами виступила Н.В.Білянська - учитель української мови і літератури, яка кілька років поспіль запрошується Українським центром оцінювання якості освіти перевіряти роботи випускників і досконало володіє тими вимогами, які висуваються до робіт випускників. Наталія Василівна поділилась своїм досвідом з цього питання, вказала учителям, на що треба звернути увагу при підготовці випускників до ЗНО з української мови і літератури. Як свідчить досвід минулих років, дітей дійсно треба ретельно готувати до ЗНО і починати це потрібно не в 11 класі, а ще з 5 класу.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 287 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Нещодавно відбулося засідання федерації футболу Білокуракинської територіальної громади, на якій розглядався матч 13 туру чемпіонату Білокуракинської ОТГ між командами Луб'янки та Нещеретового. На засіданні федерації був розглянутий рапорт арбітра матчу М.І.Силкіна та пояснювальна записка представника команди Луб'янка В.С.Курочки, в яких йшлося про неспортивну поведінку гравців обох команд, що призвело до бійки на футбольному полі, зупинення гри.
У ході жвавого обговорення цього питання більшістю голосів члени федерації вирішили командам «Луб’янка» та «Нещеретове» зарахувати поразку з рахунком 0:5 (згідно положення про проведення чемпіонату з футболу серед команд Білокуракинської ОТГ за правилами «Шкіряний м'яч» п. 6.9, команди, що беруть участь у змаганнях, зобов'язані виконувати всі вимоги правил та положень про змагання, проявляючи високу дисципліну, організацію та повагу до суперника, арбітрів та глядачів. У разі недисциплінованої поведінки футболістів офіційних представників однієї з команд, за рішенням арбітра, гра може бути зупинена. Представники команд не мають права втручатися в ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 289 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

УКРАЇНА, Луганська область, Білокуракинський район, село Коноплянівка, 13.10.2018 року

Категорія: Відео | Переглядів: 337 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

УКРАЇНА, Луганська область, Білокуракинський район, село Коноплянівка, 13.10.2018 року

Категорія: Відео | Переглядів: 364 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

УКРАЇНА, Луганська область, Білокуракинський район, село Дем'янівка, 13.10.2018 року.

Категорія: Відео | Переглядів: 335 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Шанують працьовитих людей у Білокуракинській громаді. Бо такі люди - слава та гордість, славна історія держави. Тож нещодавно голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик та провідний спеціаліст з соціальної роботи Ніна Ворочек привітали чудову жінку, педагога від Бога Лідію Трохимівну Заїку з ювілейним Днем народження. Вони вручили їй символічний подарунок та подяку за високий професіоналізм, за натхненну працю, вагомий внесок у розвиток української мови, мудрість і вірність обраній професії. Привітали з поважною датою, побажали міцного здоров’я, довголіття, життєвих сил, радості, бадьорого духу, любові й поваги від рідних та близьких.
Лідія Заїка народилася 24 вересня 1938 року в селі Шапарівка, закінчила місцеву 7-річну школу. У 1957 році вступила до Старобільського педучилища, бо з самого дитинства мріяла стати педагогом. Більше 40 років свого життя вона присвятила професії вчителя української мови та літератури в Білокуракинській ЗОШ №1. У 1957 році вийшла заміж, має 3 діточок, 4 онуків та 5 правнуків, які проживають у різних куточках нашої країни.
Лідія Трохимівна – вчитель від Бога, яка своєю відданою працею освятила життєв ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 292 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Держава гарантує учасникам бойових дій (в тому числі АТО) та інвалідам війни право на безоплатне санаторно-курортне лікування, яке забезпечується відповідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Щоб стати на облік для забезпечення санаторно-курортною путівкою необхідно подати до управління соціального захисту населення Білокуракинської РДА заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення УБД або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань в районах проведення АТО (при повторному зверненні лише заяву та медичну довідку за формою 070/о.)
Постановою КМУ №110 від 1 березня 2017 року були затверджені зміни в системі забезпечення санаторно-курортними путівками, відповідно до яких УБД та інваліди війни отримали право вибирати заклад санаторно-курортного лікування самостійно.
Якщо обраний заклад відповідає вимогам, встановленим наказом №597 від 27.04.2018 року «Про затвердження вимог до суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації та форми ак ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 336 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом збуту наркотичних засобів, яке було вчинено мешканкою Білокуракинського району.
Так, на початку листопада 2013 року мешканка Білокуракинського району виявила дикоростучі рослини коноплі, після цього зірвала їх та висушила. Вказаний наркотичний засіб разом з іншими продуктами харчування посилкою переслала своєму знайомому у місця позбавлення волі. Під час огляду посилки, яка надійшла до виправної колонії, було виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс.
Наразі обвинувальний акт стосовно мешканки Білокуракинського району спрямовано до суду. До відома: санкція ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

О.ТАРАСОВ, заступник начальника Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 309 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Дитячий будинок сімейного типу в Білокуракине. Сім'я ПідгайкоКожен рік, в останній день вересня, в Україні відзначається День усиновлення. Це відносно молоде свято, але, безумовно дуже важливе. Дата завжди припадає у день великого православного свята - Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Імена цих святих символізують найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родини дітей, які за різних життєвих обставин втратили свою сім'ю.
Це день поваги до усиновлювачів, прийомних батьків, вихователів дитячих будинків сімейного типу, всіх, хто причетний до усиновлення і захисту прав дитини. Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім’ях. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства.
Діти - квіти нашого життя, наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, пі ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 347 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

«Ми з дружиною хотіли купити машину, дали продавцю аванс, щоб не шукав іншого покупця, але в розписці вказали, що це завдаток. Чим відрізнити аванс від завдатку і які наслідки цих правочинів? В’ячеслав Бойко».
У покупців речей або майна, що мають досить високу вартість (транспортний засіб, квартира, будинок, земельна ділянка тощо), зазвичай вимагають внесення передоплати. Надаючи продавцю частину коштів у формі завдатку або авансу, покупець часто не усвідомлює їх суть, що призводить до непорозумінь між сторонами договору.
Тож у чому різниця між авансом та завдатком?
Аванс - це визначена грошова сума (попередній платіж), яка передається покупцем продавцю та яка включається до загальної ціни товару. Тобто, покупець сплачує ціну товару декількома частинами: перша частина (аванс) сплачується до отримання ним товару, інша - після. У разі розірвання договору за домовленістю сторін або у зв'язку невиконання однією зі сторін договору своїх обов'язків сума коштів, сплачена як аванс, має бути повернена покупцю. Наприклад, якщо продавець відмовляється передати товар, покупець має право вимагати розірвання договору та ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 341 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Днями футболістки ЖФК «Кобра» зіграли товариські матчі з місцевими спортсменами в рамках відзначення Дня села Олександропіль. «Кобрята» виступили двома складами. Незважаючи на жахливі погодні умови, дівчата вийшли на поле та проявили всі свої бійцівські якості, змагаючись із суперником та важким, в’язким полем. Так, другий склад команди програв юнакам із Олександрополя з рахунком 2:0. Їм не вистачило гарного атакуючого гравця. А ось «основа» продемонструвала гарну, комбінаційну гру, показавши, що рік тренувань не пройшов даремно. Дівчата обіграли місцевих юнаків із рахунком 4:0. У складі «Кобри» відзначились Сніжана Коваленко, Дарина Нізійова і двічі Аня Сенченкова.

Анатолій КРИВУЛЯ, тренер ЖФК «Кобра»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 293 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Проводи призовників в Білокуракине. Життя Білокуракинщини5 жовтня 2018 року в залі засідань Білокуракинської ОТГ відбулися урочисті проводи з нагоди відправки семи юнаків до лав Збройних Сил України. Тож серед майбутніх солдат будуть представники з Білокуракинщини: Олександр Бондаренко, Михайло Фольварков, Іван Бояркін, Максим Кутько, Сергій Романенко, Ігор Колпаченко та Владислав Стогнієв.
Майбутніх захисників Вітчизни прийшли привітати голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, військовий комісар Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, майор Едуард Кострицький, т.в.о. заступника військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК Олексій Юхнов, рідні та близькі військовозобов’язаних.
Сергій Іванович побажав юнакам здоров'я, успіхів та наснаги у здобутті тих навичок, які будуть необхідні для оборони нашої Батьківщини, а батькам - терпіння дочекатися своїх синів. Голова громади також вручив юнакам символічні подарунки. Представники військкомату наг ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 313 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Вже традиційно 2 рази на рік Національна поліція України в квітні та жовтні місяці щороку проводить заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, спеціальних засобів, які перебувають у незаконному зберіганні чи використанні громадян.
Також цього року в період з 1 жовтня по 31 жовтня 2018 року на території Білокуракинського району проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин.
Протягом жовтня цього року всі громадяни можуть добровільно здати зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, які зберігалися незаконно, а отже уникнути відповідальності за незаконне зберігання небезпечних предметів.
Згідно Законодавства України, а саме в відповідності зі статтею 263 Кримінального Кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Згідно ч. З ст. 263 КК звільняється від кримінальної відповідальності особа ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 288 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку. Це хороша нагода пильніше зосередитись на проблемах літніх людей, ще раз засвідчити всенародну повагу ветеранам війни і праці, нашим батькам і матерям, старшим друзям, за чиїми плечима нелегкі життєві дороги. Люди старшого покоління - джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід - нерозривний місток, який з'єднує покоління.
Не стала винятком і ця осінь. За підтримки Білокуракинської селищної ради в особі селищного голови Сергія Сірика у приміщенні клубу «Ветеран» відбувся святковий захід «Ми з вдячністю приймаємо пройдені роки». Зі словами щирої вдячності, з найкращими побажаннями завітали привітати людей похилого віку Білокуракинський селищний голова Сергій Сірик, заступник голови Білокуракинської районної ради Наталя Літвінова, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Анатолій Карпенко, голова суспільної організації ветеранів Василь Путненко.
Це свято співпало зі святкуванням Всесвітнього Дня архітектора. З цієї нагоди було вшановано архітектора Анатолія Мухі ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 275 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Заступник військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, старший лейтенант О.А.Юхнов з головним спеціалістом відділення комплектування П.Г.Заїкою спільно з С.В.Карпінським провели з випускниками 11-х класів Нещеретівської, Павлівської, Білокуракинської №1, Білокуракинської №2 загальноосвітніх шкіл району військово-професіональну орієнтацію до вступних випробувань у вищі військові навчальні заклади (ВВНЗ).
Варто зазначити, що Сергій Карпінський, 1999 р. н., - випускник Нещеретівської ЗОШ, уродженець та мешканець села Олексіївка, курсант військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», учасник військового параду до 27-ї річниці Незалежності України, знаходиться у відпустці, додаткового заохочений 5 діб відпустки до основної місячної за участь у параді.
Школярам розповіли про результати відбору кандидатів до ВВНЗ у 2016 році. Курсантами ВВНЗ у 2018 році стали 8 наших земляків, які вступили до військового інституту танкових військ НТУ ХПІ (м. Харків), Харківського Національного університету повітряних сил ім. І.Кожедуба, Національної академії сухопутних військ ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 267 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Сільський Будинок культури в селі Лизине, Білокуракинський районТрадиція святкувати День села побутує чи не у кожному населеному пункті України. Осінньої погожої днини масові народні гуляння були у мальовничому селі Лизине, що входить до складу Білокуракинської ОТГ.
Село радо зустрічало гостей. А їх на святі було багато. Захід, який відбувся у місцевому Будинку культури, розпочали ведучі Надія Лапта та Олена Вірченко.
Щиро вітали всіх присутніх голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, директор Білокуракинського кластеру агропромислової групи «Agricom Group» Станіслав Стешенко, староста села Лизине Ірина Коваленко та помічник-консультант лідера РПЛ Олега Ляшка Григорій Пригеба. Вони побажали усім мирного неба, благополуччя, достатку та гарного настрою.
Сергій Сірик, в свою чергу, запевнив, що та робота, яка проведена в селі уже, буде і надалі проводитися, кінцева мета якої є процвітаюче село. Але жителі села повинні розуміти, що село потрібно відро ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 376 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

УКРАЇНА, Луганська область, Білокуракинський район, село Дем'янівка, 13.10.2018 року.

Категорія: Відео | Переглядів: 392 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

УКРАЇНА, Луганська область, Білокуракинський район, село Дем'янівка, 13.10.2018 року.

Переглядів: 315 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

«Всі діти мають право на освіту» - про це говориться в статтях 28, 29 Конвенції ООН з прав дитини. Дитина має право на освіту і обов'язок держави - забезпечити доступну для кожної дитини безкоштовну обов'язкову початкову освіту та заохотити її до отримання середньої освіти.
Особливе місце посідає й інклюзивна освіта для дітей з інвалідністю. На території Білокуракинщини цією болючою темою займаються Білокуракинська районна організація інвалідів «Святителя Луки» на чолі з головою правління організації В’ячеславом Ківшарем спільно з відділами освіти Білокуракинської громади та райдержадміністрації.
Хочеться насамперед роз'яснити, що ж таке інклюзивна освіта. Інклюзивне навчання - це комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами шляхом організації їх навчання у загальноосвітніх навчальних закладах на основі застосування особистісно-орієнтованих методів навчання, з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності таких дітей.
Нещодавно в рамках проекту «Дослідження та моніторинг доступності об'єктів з н ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 318 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

Днями біля Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося святкування 100-річчя позашкілля. Ведучі заходу Анна Лабузова та Сергій Григоренко зазначили, що розвиток позашкільної освіти в Україні, а також становлення позашкільних закладів тісно пов’язано з історичним, соціальним, економічним, політичним та культурним розвитком країни в цілому. Офіційним роком її народження вважається 1918 р., коли український педагог, прозаїк, літературознавець і громадський діяч Софія Русова очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави. Вона значну увагу приділяла створенню національної системи виховання та освіти. Позашкільна освіта визнавалася нею не менш значущою ланкою у вихованні та формуванні молодої особистості на рівні з дошкільною та шкільною. Офіційно Білокуракинський Будинок дитячої та юнацької творчості був створений у 1954 році, в той час це був Будинок піонерів та школярів і працювало там лише 5 гуртків. На сьогоднішній день тут працює 27 гуртків, де займається більше360 дітей.
На святі були присутні почесні гості: голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, начальник відділу освіти Білокуракинської ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 332 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)

День дошкілля в БілокуракинеРайонне свято з метою відзначення Дня вихователя і всіх дошкільних працівників відбулось на базі Будинку дитячої та юнацької творчості. Ідея цього свята - звернути більше уваги на дитячі садочки, престижності професії їх працівників і на дошкільне дитинство в цілому. Адже дошкільний вік - особливо важливий і відповідальний період в житті дитини, в цьому віці формується особа і закладаються основи здоров'я. Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежить від мудрості вихователя, його терпіння, уваги до її внутрішнього світу. За допомогою своїх вихователів дошкільники пізнають світ.
Відкрила урочистий захід учениця Білокуракинської ЗОШ №1 Софія Плужнікова. В актовому залі зібрались працівники всіх дошкільних закладів громади. Їх вітали почесні гості: голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, начальник відділу освіти райдержадміністрації Любов Зубкова, голова районної профспілкової організації Наталя Білянська та Анна Малик, яка ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 324 | Додав: USERNAME | Дата: 13.10.2018 | Коментарі (0)