10:39
Відзначили 100-річчя позашкілля

Днями біля Будинку дитячої та юнацької творчості відбулося святкування 100-річчя позашкілля. Ведучі заходу Анна Лабузова та Сергій Григоренко зазначили, що розвиток позашкільної освіти в Україні, а також становлення позашкільних закладів тісно пов’язано з історичним, соціальним, економічним, політичним та культурним розвитком країни в цілому. Офіційним роком її народження вважається 1918 р., коли український педагог, прозаїк, літературознавець і громадський діяч Софія Русова очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави. Вона значну увагу приділяла створенню національної системи виховання та освіти. Позашкільна освіта визнавалася нею не менш значущою ланкою у вихованні та формуванні молодої особистості на рівні з дошкільною та шкільною. Офіційно Білокуракинський Будинок дитячої та юнацької творчості був створений у 1954 році, в той час це був Будинок піонерів та школярів і працювало там лише 5 гуртків. На сьогоднішній день тут працює 27 гуртків, де займається більше360 дітей.
На святі були присутні почесні гості: голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, начальник відділу освіти Білокуракинської ОТГ Любов Зубкова, голова Білокуракинського райкому профспілки науки та освіти України Наталя Білянська, люди, які надають фінансову підтримку, - Володимир Вінник та Анна Малик. Вони привітали зі святом та побажали творчих успіхів, натхнення, креативності, досягнення високих результатів. Наталя Білянська вручила смачні торти колективу з нагоди свята, а від Білокуракинської ОТГ було вручено набір різних матеріалів для активної роботи гуртків. Також почесними грамотами від Білокуракинської ОТГ за сумлінну працю було нагороджено директора Будинку дитячої та юнацької творчості Людмилу Лушнікову, методиста Інну Косенко та людину, яка зробила вагомий вклад у розвиток позашкілля Білокуракинщини, Валентину Ситнік.
Святкову атмосферу та піднесений настрій створювали чудові виступи: вокального ансамблю «Барвінок», учнів Білокуракинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, педагогів Будинку дитячої та юнацької творчості Інни Косенко, Наталі Сушкової, Євгенії Білоус, лауреата Всеукраїнських та міжнародних конкурсів-фестивалів Анастасії Химченко та вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості.
Справді, позашкільні навчальні заклади виступають осередками всієї організаційно-масової роботи з дітьми та молоддю, де забезпечується їх змістовне дозвілля. Кожен педагог-позашкільник - це неповторна особистість, яка має свій унікальний талант, що заохочує дітей до навчання та творчості в позаурочний час. Позашкільна освіта сприяє всебічному, гармонійному розвитку дитини, її самореалізації в суспільстві. Найціннішим досягненням такої освіти є усміхнена, щаслива дитина, яка реалізується через творчість і радує своїми успіхами. Задля цього варто працювати, розвиватися разом із вихованцями, йти в ногу з часом.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Життя Білокуракинщини 828651ad9a249b69f213bf15fdf64123.th.jpg Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 326 | Додав: portalbk | Теги: білокуракинщини, портал, творчості, життя, позашкілля, Білокуракинський, 100 років, Білокуракине, будинок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar