22:48
Школярі вшанували ветеранів праці

Першого жовтня весь світ відзначає День ветерана. Тож учні Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ст. теж не стояли осторонь, вони провели зустріч з тими людьми поважного віку, котрі все своє життя присвятили невтомній праці у різних сферах народного господарства. Учні 5, 6, 7 класів віддали шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом голодомору, вистояло криваве пекло Другої Світової війни, відбудувало зруйноване і допомагає нам творити майбутнє.
Долі запрошених ветеранів багато у чому схожі одна на одну. Про кожного можна писати хвилюючі повісті та романи і буде це бентежна розповідь про стійкість, мужність, працелюбність, відданість громадянському обов’язку.
Все, що оточує нас, є результатом їхньої невтомної праці, в усьому, до чого торкнулися їх руки, залишилася частка душі.
Затамувавши подих, школярі слухали цікаві розповіді ветеранів праці Валентини Герасимівни Марчевської, Раїси Миколаївни Царевської та Віри Дмитрівни Ганзій.
Валентина Герасимівна все своє життя присвятила викладанню української мови та літератури в школі, Раїса Миколаївна працювала у сфері побуту (швачка - майстер чоловічого одягу), Віра Дмитрівна - колишня передова доярка, депутат. Жінки розповіли про своє важке, голодне дитинство, роки навчання та порадили дітям сумлінно вчитися для того, щоб отримати корисну професію та у майбутньому розбудовувати рідну державу.
Школярі дізналися про почесні нагороди ветеранів. Так, В.Г.Марчевська має звання «Відмінник народної освіти», Р.М.Царевська - два ордени (Знак Пошани та Орден Слави), В.Д.Ганзій - медаль «Ветеран праці».
Віра Дмитрівна вразила присутніх розповіддю про те, що була нагороджена безкоштовною путівкою за кордон, відвідала В’єтнам, Індію, Китай, Пакистан. Вона побачила світ, але все ж дуже зраділа, коли повернулася у рідне Нещеретове. Жінки розповіли про свої трудові будні та порадили виховувати у собі наполегливість, працелюбність та старанність.
Діти слухали поважних жінок, затамувавши подих, немов губка, вбираючи в себе оту народну мудрість, яка передається не від книжок, але від досвідчених людей.
Школярі подякували ветеранам за цікаву зустріч та вручили гостям букети троянд. Тож жінки поверталися додому не лише з чудовими квітами, а й з радістю - їх не забули, їх пам’ятають, їх поважають. Довгих літ у здоров’ї вам, шановні ветерани!
А організували та провели виховний захід заступник директора з виховної роботи Л.В.Йулдашева та педагог-організатор В.Г.Калюжна.

Л.ЙУЛДАШЕВА, заступник директора з виховної роботи Нещеретівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 306 | Додав: portalbk | Теги: марчевська, ветерани, ганзій, життя, царевська, 2018 року, білокуракинщини, вшанували, праці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar