19:31
Місячник добровільної здачі зброї

Вже традиційно 2 рази на рік Національна поліція України в квітні та жовтні місяці щороку проводить заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, спеціальних засобів, які перебувають у незаконному зберіганні чи використанні громадян.
Також цього року в період з 1 жовтня по 31 жовтня 2018 року на території Білокуракинського району проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин.
Протягом жовтня цього року всі громадяни можуть добровільно здати зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, які зберігалися незаконно, а отже уникнути відповідальності за незаконне зберігання небезпечних предметів.
Згідно Законодавства України, а саме в відповідності зі статтею 263 Кримінального Кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Згідно ч. З ст. 263 КК звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.
Зауважимо, що добровільна здача зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів є тоді, коли особа по власній волі, незалежно від мотивів сама здала органам влади зброю, боєприпаси та вибухові матеріали.
Всі громадяни мають право зареєструвати здану ними зброю, якщо вона не була викрадена, якщо не знаходиться в розшуку, або не є знаряддям злочину.
Для отримання більш детальної інформації про порядок здачі зброї та отримання дозволу на її зберігання, можна звернутися до чергової частини Білокуракинського ВП ГУНП, дільничних офіцерів поліції, а також безпосередньо в дозвільну систему за місце проживання громадян.
Тож звертаємось до свідомості громадян, що забезпечення особистої безпеки та недопущення надзвичайних подій пов'язаних зі зброєю може зберегти життя не лише самому собі, а й іншим громадянам.
При виникненні питань з вищезазначеної інформації просимо звертатися в дозвільну систему Білокуракинського ВП ГУНП. Телефон для довідок: чергова частина - 102, 2-25-51, дозвільна система - 2-12-19.

І.КІЯЩЕНКО, інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи сектору превенції Білокуракинського ВП ГУНП, майор поліції.

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 289 | Додав: portalbk | Теги: Білокуракинський, Новини, портал, життя, місячник, зброї, Білокуракине, сайт, білокуракинщини, здача | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar