Самовільне зайняття земельної ділянки є адміністративним правопорушенням, передбаченим статтею 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Його вчинення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 20 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Також статтею 197-1 Кримінального кодексу України встановлена кримінальна відповідальність за самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику. За вчинення такого злочину встановлене кримінальне покарання у вигляді штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних або арешту на строк до 6 місяців.
Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, карається обмеженням волі на строк від 2 до 4 років або позбавленням волі на строк до 2 років.
У разі ж самовільного будівництва будівель або споруд на сам ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 277 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Ювілей школи - це не лише історична віха, але і своєрідна межа, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя та педагогічний талант рідній школі і, звичайно, накреслити плани на майбутнє. Ось і Дем'янівська ЗОШ нещодавно відзначила свій 50-річний ювілей. За довгих 50 років школа випустила в широкий життєвий шлях багато поколінь учнів. Багатьох життєві дороги розвели по всій Україні і навіть далеко за її межі, проте, скільки б літ не спливало, а для випускників та педагогів школа залишилась такою ж рідною та близькою.
Святкового дня в школі зібралися випускники різних років, поважні гості, серед яких були голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, староста села Дем’янівка Сергій Панченко, начальник відділу освіти Білокуракинської селищної ради Любов Зубкова, вчителі-ветерани, жителі села. Всі виступаючі бажали процвітання школі, довгого життя, щоб її класи і коридори ще багато років повнились і повнились багатоголосою дітворою. У свою чергу учнівський та вчительський колектив старанно підготувалися до ювілейного Дня народження школи, нудьгувати не дали нікому.
У кожної сторінки свої ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 318 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

20 жовтня на стадіоні «Здоров’я» в Білокуракине відбулися зональні змагання обласного турніру з футболу, присвячені Дню визволення України від загарбників, серед юнаків 2005-2006 року народження. В змаганнях брали участь три команди: «Білокуракине», «Новопсков», «Троїцьк». Спортсмени із настроєм підійшли до гри. Тривала напружена боротьба. За підсумками змагань перше місце посіла команда смт Новопсков, друге місце зайняла команда смт Білокуракине, третє - смт Троїцьк.
Фінал обласного турніру відбудеться 27 жовтня в смт Марківка за участю переможців зональних груп, а саме команд з Новопскова, Марківки, Біловодська та Лисичанська.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 313 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Постановою Кабінету Міністрів України «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) невійськових державних вищих навчальних закладів» №1045 запроваджено виплату відповідних стипендій органами соціального захисту населення через вищі навчальні заклади студентам (курсантам) державних вищих навчальних закладів ІІІ-IV рівня акредитації та вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, що входять до їх складу, без статусу окремих юридичних осіб, які навчаються на денній формі за державним замовленням.
Право на соціальні стипендії мають студенти (курсанти), із числа: дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, а також студентів (курсантів) вищого навчального закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків; осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; шахтарів, які мають стаж підземної роботи не менш як три роки; осіб, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менш як 15 років або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві чи стали інвалідами І або II групи; осіб, визнаних учасниками бойових дій, але не довше ніж до досягнення ними 23 ро ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 280 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Вже 11-й рік поспіль на початку золотавого жовтня Тимошинська земля приймає особливих гостей - гравців і любителів футболу на турнір, присвячений пам'яті директора радгоспу «Ювілейний» Леонова Олександра Миколайовича. Цього разу у заході взяли участь голова Луганської обласної федерації футболу Ігор Шопін, керуючий північно-західного регіону ПрАТ СВФ «Агротон» Олексій Баранов, син мудрого керівника Олексій Леонов, його дружина Алла Леонова та ідейний засновник турніру О.Дронов.
Пройшло вже багато років, як не стало цієї чудової людини: прекрасного чоловіка і батька, надійного і відданого друга, мудрого і турботливого керівника.
У радгосп Олександр Миколайович прийшов працювати на тому етапі, коли господарство переживало страшний занепад: директори змінювались один за одним і їх змінилось аж десять. Дехто працював рік, а інші і того не витримували. Мало вже хто вірив у розквіт «Ювілейного». Але Олександр Миколайович виявився дуже завзятою та неспокійною людиною, а ще діловою та відповідальною. 15 років очолював радгосп Олександр Миколайович. І за цей час із занедбаного радгосп перетворився на стале т ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 322 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Близько трьох років за підтримки народу Японії у Білокуракинському Будинку дитячої та юнацької творчості реалізовується проект «Об'єднані Білокуракинщиною», керівником ініціативної групи є Людмила Лушнікова. У зв'язку з цим, у рамках проекту «Сприяння сталому розвитку та згуртуванню громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», другий рік традиційно відбувається висадка японського дерева сакури на знак пошани до народу Японії. Варто зазначити, що в минулому році було висаджено 10 дерев. Цього року Міжнародною організацією з міграції було придбано 20 саджанців сакури, які висадили на території дитячого майданчика «Бєрєндєєвка».
В акції брали участь начальник відділу освіти Білокуракинської селищної ради Любов Зубкова, керівник проекту «Об’єднані Білокуракинщиною» Людмила Лушнікова, спеціаліст з благоустрою та екологічної безпеки Білокуракинської селищної ради Сергій Рожко, педагоги та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості, вчителі та учні Білокуракинської ЗОШ №1, жителі громади.
Діти жваво обговорювали таку радісну подію та, як справжні господарі, вже запланували ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 297 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

На спортивному майданчику Білокуракинської ЗОШ №2 відбувся розіграш Кубку громади з міні-футболу. У цьому турнірі взяли участь 8 команд. На першому етапі команди зіграли одноколовий турнір у двох групах. "Так в групі «А» грали команди с. Луб’янка, с. Шапарівка, «Дніпро» (Білокуракине) та збірна команда ветеранів громади. У групі «Б» грали команди с. Паньківка, с. Нещеретове, с.Тимошине та Білокуракинської ЗОШ №2. До наступної стадії вийшли по дві кращі команди з кожної групи.
У першому півфіналі грали команди с. Луб’янка та с. Паньківка. Перемогу з рахунком 2:1 здобули луб’янці. В наступному півфіналі «Дніпро» з рахунком 5:1 обіграло нещеретян. Фінальна гра видалась досить видовищною та напруженою. Це і не дивно, адже у складі обох команд грали чемпіони громади з футболу цього сезону.
При рівній боротьбі дніпряни змогли реалізувати дві нагоди і здобули перемогу з рахунком 2:0. Володарем кубку громади з міні-футболу стали Сергій Кравцов, Олексій Баган, Данило Кутовий, Олександр Малик, Ігор Циганок, Олександр Шестак, Олександр Білянський, Дмитро Єрисковський. Турнір прой ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 259 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Днями в залі засідань Білокуракинської селищної ради відбулась 53-тя сесія Білокуракинської селищної і ради сьомого скликання. У її роботі взяли участь 14 депутатів. Головуючим був голова селищної ради Сергій Сірик. Депутати розглянули ряд важливих питань порядку денного. Так, про внесення змін до бюд¬жету селищної ради на 2018 рік інформувала завідуюча сектором з фінансово-економічного аналізу Юлія Малик. Про внесення змін до Програми «Освіта Білокуракинськоі громади на 2017-2021 роки»», про внесення змін до штатної чисельності загальноосвітніх закладів відділу освіти Білокуракинської селищної ради доповіла начальник відділу освіти Любов Зубкова. З інформацією про затвердження Культурно-мистецької програми Білокуракинськоі селищної територіальної громади на 2017-2019 роки (у новій редакції) та про визнання та винесення елемента нематеріальної культурної спадщини «Автентичні пісні с.Цілуйкове» до місцевого Переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Білокуракинськоі селищної територіальної громади виступив спеціаліст відділу культури Євген Ніколенко. На розгляд депутатів спеціаліст з питань освіти, культури ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 379 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Громада села Коноплянівка відсвяткувала своє свято, на яке зібралися люди різної долі, різних життєвих уподобань, різних професій, але всіх об'єднувало одне почуття - любов до малої батьківщини.
Почесними гостями на святі були: голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, директор СТОВ МТС «Альянс» Віктор Писаренко з дружиною, староста села Коноплянівка Анатолій Самарський, головний бухгалтер Білокуракинської селищної ради Олена Пронька, начальник відділу культури і туризму Білокуракинської селищної ради Володимир Аполлонов, головний лікар КУ «Старобільське районне територіальне медичне об'єднання», уродженець с. Коноплянівка В’ячеслав Биков з дружиною. У своїх виступах гості наголосили, що відзначення Дня села символізує любов до рідного краю, до його колишніх і нинішніх героїв, його історії та культури. Саме історія пращурів, притаманні їм мужність, працелюбність, оптимізм, віра в добро і справедливість, багато в чому сприяли зростанню та розвитку Коноплянівки. А також наголосили, що найбільшим багатством населеного пункту є його жителі – щирі, привітні та гостинні люди.
І лише уміле господарюван ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 324 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Трудовий договір - це угода між працівником і роботодавцем, згідно з якою працівник зобов’язується виконувати роботу з дотриманням Правил внутрішнього трудового розпорядку, а роботодавець зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором та згодою сторін.
Умови трудового договору не можуть містити положень, які не відповідають законодавчим та іншим нормативним актам з охорони праці, що є чинними в Україні.
Умови праці при укладанні трудового договору можуть бути викладені в самому трудовому договорі, в колективному договорі або в правилах внутрішнього групового розпорядку підприємства, а також у договорі, укладеному в усній формі.
Сватівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області інформує, що відповідно до законодавства з охорони праці роботодавець до початку роботи за укладеним трудовим договором зобов'язаний: роз'яснити працівникові його права й обов'язки та проінформувати під особистий підпис про умови праці, наявність н ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 296 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

На спортивному майданчику Білокуракинської ЗОШ №2 відбувся Олімпійський урок. У гості до футболісток ЖФК «Кобра» завітали представники олімпійського комітету Луганської області: кандидат в майстри спорту з футболу, гравець футбольних клубів «Шахтар» (Свердловськ) та «Зоря» (Луганськ) Сергій Шакун і багаторазова чемпіонка України, бронзовий призер Олімпійських ігор в Сіднеї з велосипедного спорту Ірина Янович. Рості розповіли дівчатам про свої спортивні досягнення, про Олімпійський рух в Луганській області в Україні та світі загалом. Провели майстер-клас, тренування з футболу та Олімпійську вікторину.
Всі учасники Олімпійського уроку отримали від гостей сувеніри з олімпійською символікою, а кращі знавці історії олімпійського руху отримали особисті цінні подарунки.
У кінці зустрічі всі бажаючі сфотографувалися з видатними спортсменами Луганщини та отримали від них автографи на згадку про Олімпійський урок.
Ну і, звичайно, не обійшлося без футбольних баталій. Вихованки клубу були розподілені на чотири команди по територіальному принципу і розіграли між собою кубок ЖФК «Кобра» з міні-футбо ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 300 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

З жовтня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України №795 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. №302». Цією постановою внесено ряд змін щодо обміну паспорту громадянина України у вигляді книжечки на паспорт громадянина України у формі ID-картки. Зокрема, обмін здійснюється в разі, якщо особа досягла 25- чи 45-річного віку та не звернулася в установленому законодавством порядку не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нових фотокарток.
Також зазначеною постановою передбачено обмін паспорта за наявності в особи паспорта зразка 1994 року за бажанням громадянина.

Н.ОПРИШКО, начальник Білокуракинського РВ УДМС України в Луганській області

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 285 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами крадіжок, вчинених неповнолітніми особами протягом 2018 року на території Білокуракинського району.
За результатами досудового розслідування встановлено, що раніше судимі неповнолітні особи здійснили ряд крадіжок, поєднаних з проникненням у житло чи інше приміщення на території Білокуракинського району, матеріальних цінностей на загальну суму близько 55 тис. грн.
Під час розслідування обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням неповнолітніх осіб спрямовано до суду для розгляду.
Довідково: санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

І.МОЗУЛЬ, прокурор Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 280 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

У Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили: 1 жовтня 2018 року частково набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 20.09.2018 р. №773. Так, з 01.10.2018 р. суб'єкти господарювання можуть відмовитися від використання книги обліку розрахункових операцій (далі - КОРО) на реєстратор розрахункових операцій (далі - РРО) у разі виходу з ладу РРО або відключення електроенергії, за умови не проведення розрахункових операцій до моменту підключення резервного РРО або включення електроенергії. Рішення про це затверджується власними розпорядчими документами суб’єкта господарювання. У такому випадку суб’єкт господарювання має право не реєструвати і не зберігати КОРО та розрахункові книжки, а ті хто вже зареєстрував - скасувати реєстрацію КОРО та припинити її застосування.
Змінами було виключено вимоги до використання КОРО, зареєстрованої на РРО: підклеювання фіскальних звітних чеків до відповідних сторінок КОРО; щоденне виконання записів (у разі здійснення розрахункових операцій) про рух готівки та суми розрахунків, при цьому дані за сумами, отриманими від покупців (клієнтів), та дані за сумами, виданими покупцям ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 303 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. №106 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» фінансова підтримка надається: фермерському господарству, у власності та/або користуванні якого перебуває не більше ніж 500 гектарів земель сільськогосподарського призначення, яке має чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 15000000 гривень; сільськогосподарському обслуговуючому кооперативу, до складу якого входить не менше ніж 20 членів, серед яких повинні бути не менше ніж одне фермерське господарство, а інші - фізичні особи, у власності та користуванні кожної з яких перебуває не більше ніж 100 гектарів земель сільськогосподарського призначення (далі - одержувачі).
Фінансова підтримка не надається одержувачам: стосовно яких порушено справу про банкрутство; яких в установленому порядку визнано банкрутами; які перебувають на стадії ліквідації; які мають прострочену більше ніж шість місяців заборгованість перед державним бюджетом та місцевими бюджетами (в тому ч ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 316 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)

У обласному центрі нашої області проходили заходи в рамках Всеукраїнської акції «Покрова Героїв», які зібрали учасників з 11 областей країни. Так, 12 жовтня у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі в урочистій обстановці був даний старт цієї акції. Її мета - консолідація суспільства навколо ідей спільного майбутнього, захисту територіальної цілісності країни, виховання у молоді любові до Батьківщини, заохочення до особистісного розвитку, мотивації підростаючого покоління до вивчення історії та культури України. До участі у заході долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, гості з різних регіонів України та представники органів місцевого самоврядування та громадських об'єднань, які беруть участь у національно-патріотичному вихованні молоді. Активну участь у даних заходах взяли і представники з Білокуракинщини. Вони стали учасниками круглих столів, відвідали музей АТО у Рубіжному, Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім. героїв «Молодої гвардії», Н ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 296 | Додав: USERNAME | Дата: 27.10.2018 | Коментарі (0)