14:21
Майбутні офіцери, наші земляки – учасники військового параду

Заступник військового комісара Білокуракинсько-Троїцького ОРВК, старший лейтенант О.А.Юхнов з головним спеціалістом відділення комплектування П.Г.Заїкою спільно з С.В.Карпінським провели з випускниками 11-х класів Нещеретівської, Павлівської, Білокуракинської №1, Білокуракинської №2 загальноосвітніх шкіл району військово-професіональну орієнтацію до вступних випробувань у вищі військові навчальні заклади (ВВНЗ).
Варто зазначити, що Сергій Карпінський, 1999 р. н., - випускник Нещеретівської ЗОШ, уродженець та мешканець села Олексіївка, курсант військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», учасник військового параду до 27-ї річниці Незалежності України, знаходиться у відпустці, додаткового заохочений 5 діб відпустки до основної місячної за участь у параді.
Школярам розповіли про результати відбору кандидатів до ВВНЗ у 2016 році. Курсантами ВВНЗ у 2018 році стали 8 наших земляків, які вступили до військового інституту танкових військ НТУ ХПІ (м. Харків), Харківського Національного університету повітряних сил ім. І.Кожедуба, Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана П.Сагайдачного (м.Львів), Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова, Військового інституту Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Військового Інституту телекомунікацій та інформатизації (м.Київ) та його військового коледжу сержантського складу (м.Полтава). Познайомили учнів з умовами вступу до ВВНЗ та коледжів сержантського складу, які ЗНО необхідно здавати до кожного окремого ВВНЗ.
Сергій Карпінський розповів про свій військовий навчальний заклад, повсякденний розклад свого військового життя, навчання, спортивне життя та дозвілля на території військового інституту та поза його межами. Поділився спогадами про підготовку та участь у військовому параді до 27-ї річниці Незалежності України у м.Київ.
У ході зустрічі було запропоновано учням зробити свій вибір на подальше навчання у ВВНЗ і вже почати готуватися до випускних іспитів із ЗНО та вступних випробувань до вступу у ВВНЗ.

П.ЗАЇКА, головний спеціаліст відділення комплектування Білокуракинсько- Троїцького ОРВК

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 268 | Додав: portalbk | Теги: Білокуракине, життя, заїка, ПАВЛО, білокуракинщини, військкомат, військові | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar