Відповідно до норм трудового законодавства, працівник на може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби.
Оформлюючи нового працівника на роботу, підприємцю необхідно: укласти в письмовій формі трудовий договір (п.6 ч.1 ст.24 Кодексу законів про працю України; форма трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману, затверджена наказом Мінпраці від 08.06.2001 р. №260); оформити наказ про прийняття на роботу (заповніть типову форму №П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу», затверджену наказом Державною комітету статистики України від 05.12.2008 р. №489); повідомити ДФС про прийняття працівника на роботу (постанова КМУ від 17.06.2015 р. №413). При цьому необхідно пам’ятати, що повідомлення про прийняття на роботу подається до початку роботи працівника за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. №413.
Повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місце ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 342 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

В останній донь вересня Білокуракинська селищна територіальна громада приймала в себе на території учасників Чемпіонату Луганської області з футболу серед дівчат 2003-2005 р.н. У гості до Білокуракинських команд «Кобра» та ДЮСШ завітали командна Новопсковського та Міловського районів та «Луганочка -Спартак» (Сєвєродонецьк).
Дівчат з початком турніру привітали почесні гості та організатори: голова Луганського обласного відділенні НОК України В.В.Острєцов, Президент Луганської обласної асоціації жіночого футболу М.М.Нікішин, голова федерації футболу Білокуракинського району О.О.Леонов та Білокуракинський селищний голова С.І.Сірик. Завдяки підтримки селищного голови всі команди були забезпечені гарячим обідом. Також Сергій Іванович побажав всім командам чесної, безкомпромісної боротьби, а особливо юним вихованкам ЖФК «Кобра». Також висловив захоплення грою «кобрят», їхньо ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 344 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Учитель... Це не просто слово - це життя, це дитячі долі, це майбутнє нації, це, нарешті, майбутнє цілої держави. Як людина починається з дитинства, так особистість починається з учителя! Бо це не зовсім професія, це скоріше покликання, призначення «сіяти розумне, добре, вічне».
На думку відомого педагога Василя Сухомлинського, «працю вчителя ні з чим не можна ні порівняти, ні зіставити. Ткач уже через годину бачить плоди своїх турбот. Сталевар через кілька годин радіє з вогненного потоку металу - це вершина його мрії; орач, сіяч, хлібороб через кілька місяців милується колосками і жменею зерна, вирощеного на полі. А вчителеві треба працювати роки і роки, щоб побачити предмет свого творіння; буває минають десятиріччя, і ледве-ледве починає позначатися те, що ти замислив; нікого так часто не відвідує почуття незадоволення, як учителя; ні в якому ділі помилки і невдачі не приведуть до таких тяжких наслідків, як в учительському. Учитель зобов’язаний перед суспільством, перед твоїми батьками працювати тільки добре; кожна крихта твоєї людської краси - це його безсонні ночі, сивина, неповоротні хвилини його особистого щастя - ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 315 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято. Це свято засноване Міжнародним союзом архітекторів, який виник в 1946 році після Другої світової війни, коли потрібно було піднімати з руїн міста, відновлювати підприємства, відтворювати пам'ятники архітектури. Це професія завжди була необхідна людям, яка є окрасою життя. Варто тільки згадати неоціненний вклад архітекторів з найдавніших часів і до наших днів, як розумієш, що архітектура - справжнє мистецтво, де необхідно натхнення.
Напередодні цього чудового свята голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик привітав видатного архітектора смт Білокуракине Анатолія Миколайовича Мухіна, вручивши йому грамоту та цінний подарунок.
«На сучасному етапі розвитку суспільства архітектура становить одну з найважливіших частин нашого життя, її художні образи - значна складова духовності. Архітектура має велику мистецьку силу, її вплив ми відчуваємо на собі скрізь і завжди. Вашу творчу думку, ваш талант відчуває кожна людина у повсякденному житті: у затишку й комфортності осель, у житлових комплексах. У краєвидах Білокуракинщини ви продемонстрували вдале поєдн ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 306 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

На кладовищі тихо. Після тривалого шаленства гультяй вітрисько врешті вгомонився. Небо проясніло, в природі розлилась така благодать...
О цій ранковій порі цвинтарну тишу порушує хіба що легеньке подзенькування фольгових пелюсток штучних квітів на могильних надгробках.
Баба Валя нарешті вибралася на кладовище. Насилу дошкандибала. Захекалася, в грудях посвистує, як не вимкнутий чайник. Ноги на старості літ геть обважніли, не хочуть ходити. Набухлі вени, наче морені пирію, обплели і здавили обидві кінцівки. Час постарався, авжеж. Казав старий Гнат: «Вгомонися, жінко, дай дитині спокій, не можна так докучати померлим». І слухати не хотіла. Ось уже десятий рік як відійшла Ніна в кращий із світів, а не минає тижня, аби мати не навідалася на її могилу. Прийде, поцілує холодний мармур надгробної плити, погладить на її зображенні доньчину голівку, помолиться, запалить свічечку, поскубе травичку, що пробилась крізь цемент відмостки, а відтак присяде на лавочку і поведе з донею розмову. Про дідусеву й бабусину радість - онучечку Полінку, яка восени вже пішла в п'ятий клас, про справи домашні, як їм усім у домі бракує її. Ніниного м ... Читать дальше »

Категорія: Оповідання | Переглядів: 338 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

На підставі Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» та Указу Президента України №33/2018 від 15 лютого 2018 року «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» з 01 жовтня 2018 року розпочато призов на строкову військову службу восени 2018 року на території Білокуракинського району громадян 1998 року народження, яким у період призову виповниться 20 років, а також громадян 1991-1997 років народження, які втратили право на відстрочку від призову на СВС.
Згідно ст. 65 Конституції України, кожен громадянин України повинен захищати Вітчизну, незалежність та територіальну цілісність України. Громадяни призиваються на строкову військову службу відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», але під час проведення призову виявляється, що велика кількість юнаків призовного віку не з'являються за повістками до військових комісаріатів, тим самим порушують вимоги чинного законодавства.
Закон України «Про військовий обов ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 265 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року №677 затверджено Порядок та умови надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Відповідно до цього Порядку Сєвєродонецька міська рада має можливість вирішити питання придбання житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа, що перебувають в міській раді на квартирному обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
Враховуючи вищезазначене, конкурсною комісією із закупівлі житла для дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа щодо житлових приміщень, які будуть придбані у 2018 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання житла для дітей-сиріт, осіб з їх числа та житлових приміщень, які будуть придбані у 2018 році за рахунок бюджету Білокуракинської ОТГ приймаються пропозиції від власників нерухомого майна для придбання житла для дитини-сироти. Житло повинне бути благоустроєним та відповідати встановленим ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 290 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Напередодні святкування для селища Білокуракине ввечері 21 вересня 2018 року до чергової частини Білокуракинського відділу поліції надійшло анонімне повідомлення про можливе замінування одразу декількох адміністративних будівель в селищі Білокуракине. Одразу після повідомлення силами відділу поліції та ДСНС було обмежено доступ до даних об'єктів. Для перевірки даної інформації на місця ймовірного замінування негайно виїхали фахівці вибухотехнічної служби та кінологи ГУНП в Луганській області, які обстежили приміщення вказаних установ, встановили відсутність вибухонебезпечних предметів. Після чого всі приміщення було прийнято лід охорону співробітниками Білокуракинського відділу поліції та забезпечено їх безпеку до завершення масових заходів, присвячених святкуванню Дня селища Білокуракине.
Інформація за даним фактом внесена до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності». Вживаються заходи щодо встановлення особистості лжемінувальника.

О.КР ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 304 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 року №649-р з 5 жовтня 2018 року Державна служба з питань праці, Державна фіскальна служба, Пенсійний фонд України, Національна поліція та інші центральні органи виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування посилюють свою діяльність щодо проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці. Тож просимо вас звернути увагу на приведені нижче штрафи.
Трудові відносини роботодавця із працівником розпочинаються із укладання трудового договору, який оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу.
Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів: засобами електронного зв'язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного док ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 296 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Нещодавно на території Білокуракинщини відбулась знакова подія. Масштабно і урочисто, різнопланово і цікаво, гучно і весело відзначили День селища Білокуракине та 3-ю річницю утворення Білокуракинської ОТГ.
На центральній площі ім. Т. Шевченка відбулися святкові заходи, присвячені цим подіям. Кожне місто, селище чи село - це як маленька держава зі своєю історією та традиціями. Білокуракинщина гарна у будь-яку пору року: і коли квітує весняний розмай, і коли землю золотом вкриває чаклунка-осінь. Саме такої романтичної осінньої пори на свято зібралися як жителі Білокуракинської ОТГ, так і всього району й інших районів області, а також запрошені гості.
Справжнім скарбом нашої землі є люди - скромні і працьовиті, щедрі на хліб і пісню. Багато осіб вписали свої імена в біографію селища Білокуракине, вони принесли своїй малій Батьківщині шану й повагу. Ми повинні пишатися історичним минулим нашого рідного краю, адже це наш отчий дім. І, щоб не трапилося, куди нас не занесла б доля, у нашому серці воно залишиться назавжди. Тож, хоч і роботи в осінню пору вистачає, люди залишили домашні клопоти і пішли до осередку культури, аби поспілкуватися з о ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 328 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

МОЯ ГАЗЕТА

Сріблястим дзвоником поштарка
Приносить радість у наш двір,
«Життя Білокуракинщини» ясне,
Це вісник всіх наших подій.
Скоріш спішу узяти в руки,
Відчути шурхіт сторінок,
Із задоволенням читати
Все до останніх всіх звісток.
Чого нового є в районі,
А може і в моїм селі,
Що вирішили депутати
На сесії у будні дні.
Де відбулися славні свята,
Що трапилось не вихідних.
Потім об'яви почитаю,
Які цікаві для нас всіх.
Ще із дитинства пам'ятаю
Газету рідну на столі,
Яку бабуся в окулярах
Читає всій нашій сім'ї.
З тих пір «районку» я шаную
І все життя з нею дружу
Для мене ти газета - супер,
Я кожен тиждень тебе жду.
Я творчість читачів вивчаю
І гордість в мене за нас всіх,
Газеті рідній процвітання,
Бажаю я не один рік.
А колективу побажання:
Плідної праці для нас всіх,
Щастя, здоров'я та натхнення,
І многих, многих, многих літ!

Алла Зіброва, с. Гладкове

Категорія: Вірші | Переглядів: 353 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Я вдячна своїм батькам і своїй долі, що я народилася і виросла в великій, дружній, прекрасній родині в маленькій хатині біля річки Білої, мальовничому, чудовому селі Шапарівка з чуйними, доброзичливими, трудолюбивими односельцями.
Доля змусила мене поїхати з села за чоловіком. І ось прийшло мені запрошення до школи на ювілей - 50 років. А нашому класу, який мріяв, спостерігав за будівництвом нової школи, довелося лише один рік навчатися в ній. 8-й клас ми закінчували в новій, світлій, великій школі. Коли я одержала запрошення на свято, сказала дітям: «Це якась помилка, невже так багато пройшло років?» І ось я заходжу до школи, гостинно, з посмішкою, зустрічали всіх гостей вчителі, діти. Сльози самі бігли з очей, я не змогла відповісти, якого року я випускниця. Подарували мені дзвіночок «Випуск 1968 року», я буду його зберігати з великою повагою, вдячністю, на згадку про шкільні роки. Проходила по школі: класи світлі, чисті, багато кімнатних квітів, є комп'ютерний клас, велика їдальня. В фойє школи виставка на різні теми дитячих малюнків. Розмовляла з дітьми, які мене охоче водили з класу в клас, відповідали на всі мо ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 316 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні і День ветерана. Цей день - на лише можливість нагадати всім про людський обов'язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства, це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
У районі проживає 10632 пенсіонерів та громадян похилого віку. Усі зазначені категорії населення відповідно до чинного законодавства отримують різні види пільг та компенсацій, а саме: на оплату житлово-комунальних послуг, на санаторно-курортне оздоровлення, на пільговий проїзд залізничним транспортом.
У цьому році управлінням соціального захисту населення перераховано підприємствам-надавачам житлово-комунальних послуг кошти в сумі 32272 тис. грн., за пільговий проїзд залізничним транспортом перераховано кошти в сумі 12,6 тис. грн., оздоровлено в санаторно-курортних закладах 11 ветеранів війни, видано 71 направлення для забезпечення осіб з інвалідністю протезно-ортопедичними виробами, видано 52 одиниці засобів реабілітації, 5 осіб з інвалідністю отримали компенсацію на санаторно-курортне оздоровлення ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 252 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

День села Олександропіль, Білокуракинський районЗ широким розмахом відсвяткувало своє 255-річчя село Олександропіль Білокуракинського району. Це свято у нас відзначають яскраво, з розмахом і весело. Так було і цього разу: і селяни, і гості погуляли від душі.
На площі, біля школи, дітлахів чекали веселі розваги, а дорослих духмяні шашлички. Велика подяка керуючому Північним регіоном ПрАТ «Агротон» О.В.Баранову за фінансову підтримку. Завдяки йому дітлахи мали змогу безкоштовно веселитися, стрибати на батуті скільки душа забажає. І куди не поглянь: щасливі обличчя людей, які на один день відволіклись від постійних сільських турбот.
Святкова частина розпочалась о другій годині дня. Ведучі програми - бібліотекар Світлана Кіндратенко та Світлана Яружна разом з глядачами відправились на уявному лайнері «Серце Олександрополя» в круїз по життєвому морю, морю привітань та подарунків, відпочинку та гарного настрою.
На свято завітали ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 384 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Присвячується бібліотекарю Плахо-Петрівської бібліотеки-філії Тетяні Михайлівни Шавернєвій

«Бібліотекар - слово сонячне і горде!
За ним стоїть безмежний, мудрий світ...»
В благоговійній тиші, між віками
Стрілись минуле і сучасність й майбуття.
Не листя шелестить, то вітер сторінками
Перегорта історію життя.
Були часи, коли ми працювали разом,
На свята радість людям дарували.
Бувало інколи, що навіть часом
Нас так і називали: «Дві Тетяни».
Працюючи в своїй бібліотеці,
Душі людські читала, як могла:
По крихточці, по зернятку по краплі
Збираєш ти історію села.
Збираєш експонати до музею,
Роботі віддаєшся без жалю.
І скільки доль - складних та незбагненних
Перепустила ти через свою.
На свято щось подарувати треба.
Дарую тобі те, що в мене є:
Дарую тобі сонце, зорі, небо.
Натхнення, щастя - це усе твоє.

Тетяна КАПУСТА, с. Плахо-Петрівка

Категорія: Вірші | Переглядів: 285 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

Молодіжний фестиваль Дике поле-фест, смт Новопсков, Луганська область, 06.10.2018 року.

Категорія: Відео | Переглядів: 364 | Додав: USERNAME | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)