19:15
СПРАВА ЖИТТЯ, ЯКОЮ НЕМОЖЛИВО НЕ ЗАХОПЛЮВАТИСЯ

У перший понеділок жовтня архітектори всього світу відзначають своє професійне свято. Це свято засноване Міжнародним союзом архітекторів, який виник в 1946 році після Другої світової війни, коли потрібно було піднімати з руїн міста, відновлювати підприємства, відтворювати пам'ятники архітектури. Це професія завжди була необхідна людям, яка є окрасою життя. Варто тільки згадати неоціненний вклад архітекторів з найдавніших часів і до наших днів, як розумієш, що архітектура - справжнє мистецтво, де необхідно натхнення.
Напередодні цього чудового свята голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик привітав видатного архітектора смт Білокуракине Анатолія Миколайовича Мухіна, вручивши йому грамоту та цінний подарунок.
«На сучасному етапі розвитку суспільства архітектура становить одну з найважливіших частин нашого життя, її художні образи - значна складова духовності. Архітектура має велику мистецьку силу, її вплив ми відчуваємо на собі скрізь і завжди. Вашу творчу думку, ваш талант відчуває кожна людина у повсякденному житті: у затишку й комфортності осель, у житлових комплексах. У краєвидах Білокуракинщини ви продемонстрували вдале поєднання національної архітектури та світових стандартів будівництва. З нагоди сьогоднішнього чудового свята бажаю усім, хто причетний до архітектурної діяльності, міцного здоров’я, благополуччя, наснаги та творчих успіхів задля розбудови нашої Батьківщини, задля того, аби квітнула наша Білокуракинщина - серце України», - зазначив у своєму привітанні Сергій Іванович. Також він наголосив, що Анатолій Мухін здійснив неоціненний вклад у розвиток Білокуракинської ОТГ.
Хотілося б розповісти про життєвий шлях головного архітектора нашого краю. Народився він 1 січня 1952 року в м. Атбасар Целіноградської області (Казахстан). Закінчив Целіноградський сільськогосподарський інститут, факультет архітектури.
Розпочав свою трудову діяльність в нашому районі Анатолій Миколайович у 1978 році з посади архітектора у виконкомі Білокуракинської районної ради народних депутатів. А з 1996 року зайнявши посаду головного архітектора району в Білокуракинській райдержадміністрації, працював аж до пенсії - 2015 року. За час своєї активної трудової діяльності Антатолій Мухін втілив в реальність не одну свою сміливу ідею. Першим об’єктом, над яким він працював, був спорткомплекс «Здоров'я». У кожну свою роботу він вкладав часточку серця і душі. Завдяки йому ми маємо сквер на території Білокуракине-2, він облаштовував вулицю Центральна, створив меморіали «Загиблим воїнам» в смт Лозно-Олександрівка та селах Паньківка, Просторе, в’їздні знаки в селах Нещеретове, Луб’янка, Заїківка, спроектував вхід до Білокуракинської ЗОШ №2, парк з пам’ятником Тараса Шевченка, слід зазначити, що саме Анатолій запропонував його там розмістити. За його проектом була побудована церква в смт Лозно-Олександрівка, контролював процес побудови всім відомого готелю «Палуба» та кварталу Миру. Зараз головний архітектор району зі стажем 37 років на одній посаді знаходиться на заслуженому відпочинку, він має чудову жінку Світлану В’ячеславівну, яка подарувала йому двох прекрасних діточок. Всі об’єкти, які були створені за участі Анатолія Миколайовича згадати просто неможливо, але ми знаємо, що завдяки таким людям ми маємо нетлінні твори архітекторів, які дарують людям естетичне і практичне задоволення, привносячи в життя кожної людини радість.
«Мені здається, що усе життя я займаюсь справою, якою неможливо не захоплюватися», - говорить Анатолій Мухін, і завдяки своїй сумлінній праці, перспективному і творчому 6аченню розвитку нашого регіону щодо формування повноцінного життєвого середовища з одночасним забезпеченням охорони навколишнього природного середовища, раціонального природокористування та збереження культурної спадщини він заслужив належну повагу краян. Саме він розробляв документацію, визначав територію, розміщував будівництво житлово-цивільних, виробничих та інших об’єктів, формуючи ландшафтні комплекси, зони відпочинку та оздоровлення населення, зберігаючи при цьому пам’ятки архітектури та історії в такий спосіб, аби наше селище в цілому мало своє неповторне обличчя. Навіть зараз, знаходячись на пенсії, все одно Анатолій Миколайович бере активну участь в розробці деяких проектів, допомагає порадами, адже всім серцем вболіває за свою територію.


За матеріалами: "Життя Білокуракинщини"

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 305 | Додав: portalbk | Теги: онлайн, білокуракинщини, читати, життя, Білокуракине, 2018 року, мухін, портал, Білокуракинський, газета | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar