19:50
ЯК ФІЗИЧНІЙ ОСОБІ-ПІДПРИЄМЦЮ ПРАВИЛЬНО ОФОРМИТИ НАЙМАНОГО ПРАЦІВНИКА

Відповідно до норм трудового законодавства, працівник на може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби.
Оформлюючи нового працівника на роботу, підприємцю необхідно: укласти в письмовій формі трудовий договір (п.6 ч.1 ст.24 Кодексу законів про працю України; форма трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману, затверджена наказом Мінпраці від 08.06.2001 р. №260); оформити наказ про прийняття на роботу (заповніть типову форму №П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу», затверджену наказом Державною комітету статистики України від 05.12.2008 р. №489); повідомити ДФС про прийняття працівника на роботу (постанова КМУ від 17.06.2015 р. №413). При цьому необхідно пам’ятати, що повідомлення про прийняття на роботу подається до початку роботи працівника за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р. №413.
Повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою до територіальних органів Державної фіскальної служби за місцем їх обліку як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування одним із таких способів: засобами електронною зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб; на паперових носіях разом з копією в електронній формі; на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.
Юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі: фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків - у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення; порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі - у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення; недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці - у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення; порушення інших вимог трудового законодавства, крім передбачених абзацами другим - четвертим частини другої цієї статті - у розмірі мінімальної заробітної плати.

Сватівське управління ГУ ДФС у Луганській області

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 339 | Додав: portalbk | Теги: портал, 2018 року, білокуракинщини, сайт, життя, Білокуракинський, онлайн, Білокуракине, читати, газета | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar