19:17
ЧЕМПІОНАТ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ З ФУТБОЛУ СЕРЕД ДІВЧАТ

В останній донь вересня Білокуракинська селищна територіальна громада приймала в себе на території учасників Чемпіонату Луганської області з футболу серед дівчат 2003-2005 р.н. У гості до Білокуракинських команд «Кобра» та ДЮСШ завітали командна Новопсковського та Міловського районів та «Луганочка -Спартак» (Сєвєродонецьк).
Дівчат з початком турніру привітали почесні гості та організатори: голова Луганського обласного відділенні НОК України В.В.Острєцов, Президент Луганської обласної асоціації жіночого футболу М.М.Нікішин, голова федерації футболу Білокуракинського району О.О.Леонов та Білокуракинський селищний голова С.І.Сірик. Завдяки підтримки селищного голови всі команди були забезпечені гарячим обідом. Також Сергій Іванович побажав всім командам чесної, безкомпромісної боротьби, а особливо юним вихованкам ЖФК «Кобра». Також висловив захоплення грою «кобрят», їхньою відданістю футболу, наполегливістю у тренуваннях , бійцівськими якостями та жагою до перемог. Він пообіцяв і надалі підтримувати дівчат, які закохалися у футбол. А цей турнір дівчата «Кобри» грали у новесенькій формі, придбаній Білокуракинською селищною територіальною громадою.
Рішенням суддівської колегії змагання пройшли у вигляді одноколового турніру, де кожна з команд зіграла по одній грі з усіма суперниками. Так само, як і на весняному подібному турнірі, що проходив у квітні місяці 2018 року, основними претендентами на перше місце були «Луганочка-Спартак» та ЖФК «Кобра». Минула зустріч цих команд була на користь «Луганочки», яка обіграла наших дівчат з рахунком 4:0. Цього ж разу «кобрята» дали справжній бій досвідченій команді, яка, до речі, є постійним учасником Чемпіонату України у першій лізі, та зіграли з рахунком 1:1. При цьому дівчата продемонстрували досить добрий рівень гри і не поступалися більш досвідченим суперникам в усіх компонентах гри. Навіть наші дівчата могли і обіграти «Луганочку». Знову не вистачило майстерності під час завершення своїх атак. Ця ж проблема не дала білокуракинцям обіграти команду Новопсковського району. При значній перевазі у грі наші дівчата не реалізували купу моментів біля воріт суперника і навіть пропустили одну контратаку новопсковців, отримавши гол в свої ворота. Але завдяки наполегливості «кобрята» відігралися в кінці зустрічі. Таким чином знову нічия 1:1. Два наступні матчі наші дівчата провели більш успішно і отримали максимальну кількість залікових балів. «Луганочка-Спартак» крім гри з «Коброю» більше очок не втрачала і стала переможцем цього турніру.
Загалом турнірна таблиця набула такого вигляду:

М /  Команда   /   ігри    /  очки  /
1 «Луганочка-Спартак»     4 / 10
2 «Кобра»                         4 / 8
3 Новопсковський район   4 / 5
4 Міловський район          4 / 3
5 ДЮСШ, Білокуракине    4 / 1

Хотілося б також відзначити дівчат ЖФК «Кобра», які поки що не потрапляють в основний склад команди, тому виступали за ДЮСШ (Білокуракине). Цього разу вони продемонстрували більш змістовну гру і, якби не травма у першій грі проти «Луганочки» нападаючого команди, могли посісти вище місце у турнірній таблиці. Чого варта лише очна зустріч між своїми командами. Другий склад команди дав справжній бій «основі», програвши з мінімальним рахунком 0:1.
У підсумку всі команди з першого по п'яте місце були відзначені організаторами кубками та медалями. Кращим гравцем команди «ДЮСШ» (Білокуракине) було визнано Анну Муравйову, ЖФК «Кобра» - Вікторію Гринченко. Вікторія Петрушина стала кращим воротарем, а Дарина Нізійова - кращим гравцем усього турніру. Всі вони отримали від організаторів індивідуальні призи.
На цьому турнірі для ЖФК «Кобра» не закінчуються змагання цього року. Так, 13 жовтня ЖФК «Кобра» проведе відкритий кубок з міні-футболу серед своїх вихованців на штучному майданчику Білокуракинської ЗОШ №2. Тож запрошуємо всіх дівчат, які полюбляють футбол, взяти участь у цьому турнірі. А батьків та вболівальників запрошуємо підтримати своїх дітей.

Анатолій КРИВУЛЯ, тренер ЖФК «Кобра»

Жіночий футбольний клуб Кобра. Білокуракине Жіночий футбольний клуб Кобра. Білокуракине
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 341 | Додав: portalbk | Теги: життя, білокуракинщини, 2018 року, читати, онлайн, Білокуракинський, Футбол, Білокуракине, кобра, газета | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar