У Сватівській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Луганській області нагадують: з 2 липня 2018 року змінено реквізити бюджетних рахунків для сплати податків, зборів та обов'язкових платежів.
Граничний термін перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, протягом якого старі рахунки залишаються активними, закінчується 10.09.2018 р.
Таким чином, починаючи з 11.09.2018 р. кошти, які сплачуватимуться платниками податків на рахунки зі старими реквізитами не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться платникам, як нез'ясовані надходження.
У зв'язку з цим, платникам податків при заповненні розрахункових документів на сплату податків, зборів та платежів до державного та місцевих бюджетів необхідно зазначати реквізити рахунків, відкритих з 02.07.2018 р. на балансі центрального апарату Казначейства (МФО 899998).
З оновленими рахунками можна ознайомитися в Центрах обслуговування платників за місцем обліку та на субсайті Головного управління ДФС у Луганській області у банері «Бюджетні рахунки» або за посиланням: ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 298 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Аби зберегти славні звичаї та традиції, примножити здобутки рідного села на радість дітям та внукам за доброю традицією одного сонячного дня громада села та численні гості весело відсвяткувала День села Тимошине. Долучитися до цього дійства, стати промінцем сонячного настрою громади міг кожен, кому було що сказати, глядацький зал був влаштований просто неба. Тепло вітали односельців зі святом ведучі заходу А.Стативка та К.Гужвінська. Після офіційної частини відбувся святковий концерт. Хвилини насолоди усім присутнім протягом кількох годин дарували учасники художньої самодіяльності Тимошинського СБК (директор І.С.Горбенко) Аліна та Ксенія Гужвінські, Юлія Ковтун, Ніна Стативка, Дар'я Остапенко, Сергій Чухля, Дар'я Петриченко, Поліна Рибальченко, Віка Герасименко, Неля Грекова. Також свої виступи продемонстрували учні школи, дитячий садок «Лелека»» та жіночий колектив «Білі роси». В ході свята відбулися спортивні змагання, які проводив О.В.Головко. Дітей приваблював батут, біля нього шикувалися величезні черги, адже малеча полюбляє цю чудову розвагу.
Цього дня неабиякі слова вдячності звучали спонсорам свята: ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 305 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

316da5cb09a3e376cf3d94804a021ec0.md.jpgУчитель - це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття значимості, яке присутнє у кожного, хто пов’язаний із дітьми. Кожен прожитий день у школі не схожий на попередній. Колесо навчальних років обертається настільки швидко, що хочеться вигукнути: «Мить, зупинись!».
Новий навчальний рік для школярів розпочинається завжди 1 вересня. А для освітян Білокуракинщини вже традиційно його початок знаменується серпневою педагогічною конференцією, яка у нинішньому році відбулась у районному Будинку культури імені Тараса Шевченка. Головна мета зібрання - це своєрідна лінійка готовності до нового навчального року.
Традиційно на ній зібралися керівники, заступники керівників, педагогічні колективи закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, методисти та спеціалісти відділів освіти аби підвести підсумки роботи, визначити завдання та пріоритети розвитк ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 296 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Нещодавно пам'ятний комплекс «Невідомому солдату», який встановлено на провулку Шкільному в смт Білокуракине було приведено в належний стан. Неабияку допомогу Білокуракинській ОТГ в цій справі надав ПП СВФ «Агро» в особі генерального директора Т.М.Лапти. Якісно працювали над реставрацією багато працівників ПП СВФ «Агро». Подяками Білокуракинської ОТГ нагородили Віталія Шестака та Олександра Ратошнюка. За роки війни було пролито, як прийнято висловлюватися, море крові. Але, не менше було пролито і сліз. Сліз печалі і жалю, дитячих і жіночих сліз. Немолоді жінки і сьогодні змахують з очей непрошені солоні краплинки. Дружини продовжують оплакувати своїх чоловіків сестри - братів. До цієї священної скорботи додаються ще сльози від всіляких негараздів сьогодення, які безпідставно так довго тривають.
Та якби далеко не віддалялися ті часи, які б зміни не відбувалися у нашому суспільстві - подвиг ветеранів війни і праці житиме вічно в наших серцях.

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 322 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

ПОДЯКА

В нашу родину прийшла страшна біда - трагічно загинула наша донечка, сестричка, внучка, племінниця Єременко Каріна Ігорівна. Немає в світі таких слів, щоб можна передати той біль втрати, тугу, розпач, які мас охопили. Та світ не без добрих людей. У найтяжчі хвилини нас підтримали рідні, друзі, куми, співробітники, однокласники і односельці. Ми дякуємо всім їм за надану моральну і матеріальну допомогу, за щирі слова втіхи та співчуття. Хай ваші оселі обходить лихо, біда та і горе. Здоров'я усім вам і Божої благодаті.

Сім'ї Єременко, Водолаг, Земляних, Рязанцевих

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 262 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ
НАКАЗ
військового комісара Білокуракинсько-Троїцького об'єднаного районного військового комісаріату
(з основної діяльності)
15.08.2018 смт Білокуракине №97

Про призов громадян на строкову військову службу восени 2018 року
На підставі Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» і Указу Президента України від 15 лютого 2018 року №33/2018 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2018 році» з жовтня по листопад 2018 року на території Білокуракинського та Троїцького районів Луганської області проводиться призов громадян на строкову військову службу у Збройні Сили України.
Явці на призовну дільницю Білокуракинського та Троїцького районів для призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1998 року народження, яким у період чергового призову виповниться 20 років, а також громадяни, які народились у 1997-1991 роках і які втратили право на відстрочку від призову, або не призв ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 326 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Життя БілокуракинщиниНещодавно на спорткомплексі «Здоров’я» відбулася спартакіада на «Краще спортивне село Білокуракинщини», де змагалися учасники з Білокуракинської ОТГ Лозно-Олександрівської ОТГ та сіл Білокуракинського району, захід присвячений Дню Державного Прапора України. Привітати зі святом та побажати спортивних звершень завітали заступник голови Білокуракинської ОТГ Дмитро Шуть, директор БРКУ ФСК «Здоров’я» Микола Єрьоменко, голова Лозно-Олександрівської ОТГ Олексій Леонов та старости сіл Білокуракинської ОТГ. На урочистому відкритті тренер футбольного жіночого клубу «Кобра» Анатолій Кривуля вручив юній учасниці футбольного клубу Дарині Нізійовій символічний подарунок у вигляді фото всієї команди з нагоди її 15-ти річчя.
Спортсмени Білокуракинщини випробували свої сили у змаганнях з волейболу, стрибків у довжину, дартсу, перетягуванні канату та в легкоатлетичній естафеті 4x100 м. Всього ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 344 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Життя БілокуракинщиниНещодавно у рамках проекту «Розвиток співпраці ЗМІ Бродівського району Львівської області та Білокуракинського району Луганської області з метою розширення поінформованості мешканців районів-партнерів» гості з Бродівського району Львівської області завітали на Білокуракинщину. Даний проект реалізується в рамках Програми «Змінимо країну разом», яка реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати - Україна» та фінансується за кошти обласного бюджету Львівської області та компанії ДТЕК.
Співпраця Бродівського району Львівської області та Білокуракинського району Луганської області триває з 2016 року. За цей час відбулося чимало спільних заходів, взаємних візитів, культурних обмінів тощо. Однак залишається багато негативних стереотипів серед мешканців даних громад, які породжені інформаційною війною та направлені проти територіальної цілісності України. Саме тому комунальне підприємство «Районна газета ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 319 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Порушення правил пожежної безпеки загрожує навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.
Управління ДП «Білокуракинського ЛМГ» Олексіївського лісництва нагадує, що під час перебування в лісі необхідно повідомляти лісогосподарське підприємство та підрозділи МНС про виникнення лісової пожежі.
Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: розведення багаття у лісовому насадженні; заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів; палити, кидати у лісі непогашені сірники; випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісовою фонду, а також на прилеглих до лісу земельних ділянках.
У свою чергу Олексіївське лісництво проводить заходи щодо запобігання виникнення та попередження пожеж. Регулярно проводить рейди щодо контролю за дотриманням правил пожежної безпеки в лісах Олексіївського лісництва.
З початку року на території лісових насаджень Олексіївського лісництва було зроблено догляд за мінералізованими смугами в кількості 142,1 км. Та до кінця року планується обновити ще 300 км смуг.
Період особливої пожежної небезпеки триватиме до жовтня включно.
Лісівники Олексіївського лі ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 291 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

село ПопівкаУ кожної людини в житті є щось сокровенне, найрідніше - це її Батьківщина. Для багатьох людей село Попівка стало рідним куточком.
Біля Попівського сільського клубу місцеві та гості відсвяткували День села. В день яблучного спасу концертну програму відкрили ведучі Євгенія Завацька та Артем Гуртовий, які запросили на сцену почесних гостей: голову Білокуракинської ОТГ С.І.Сірика, заступника генерального директора ФП «Застава» В.М.Горячева та господарів свята - директора ПрАТ «Білокуракинський» О.Г.Свинаренка, старосту сіл Полівка, Рудове Ю.А.Гуртову. Вони привітали односельчан та побажали щастя, здоров'я, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили й наснаги. Із солодкими подарунками привітати попівчан завітала в.о. помічника народного депутата В.С.Курила Н.В.Хмеленко.
Сергій Іванович разом з Юлією Анатоліївною вручили грамоти-подяки за вагомий внесок у розвиток інфраструктури села директору ПрАТ «Білокуракинсь ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 316 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Днями в селах Дем’янівка та Шовкунівка відзначалося свято села. Музика лунала з самого рання до пізньої ночі. О 10 годині ранку розпочалися спортивні змагання з волейболу та футболу. О 12:00 біля Дем’янівського СБК розпочався святковий концерт.
«Увага, увага, спішіть, поспішайте. Господарі й гості, глядіть не минайте, на свято просим гуртом й поодинці, чекають на всіх тут призи і гостинці, мерщій бо на свято, усі поспішайте. Розважайтесь, милуйтесь, співайте і грайте!» - саме цими словами ведучі свята відкрили святковий концерт. Зі словами привітання до односельчан звернувся староста сіл Дем’янівка та Шовкунівка Сергій Панченко та заступник голови Білокуракинської селищної ради Дмитро Шуть.
Прекрасний настрій односельчанам та гостям свята дарували учасники художньої самодіяльності: фольклорний колектив «Струмочок», вокальний колектив «Зоряна», танцювальний колектив «Дем’яночка», прекрасну гумореску розповіла Людмила Вітер. Також на свято завітали гості з села Коноплянівка: вокальний колектив «Гармонія», своїм виступом потішили Світлана Горбенко, Христина К ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 298 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Дошкільний навчальний заклад «Веселка» живе і працює з квітня 2012 року і за цей час його відвідували більше п’ятдесяти діток із сіл Просторе та Плахо-Петрівка, а також діти батьків-переселенців із міст Луганськ, Попасне, Рубіжне. Розташувався ДНЗ «Веселка» у Просторівській ЗОШ І-ІІІ ступенів і з простої класної кімнати перетворився у домашню оселю, яка вітає своїх мешканців теплом та затишком. Дякуючи постійному піклуванню білокуракинської райдержадміністрації, районноговідділу освіти, Просторівської сільської ради, місцевих підприємців значно зміцніла матеріальна база садочка. Так, за цей час було встановлено пластикові вікна, придбано нові меблі, штори, килимове покриття, іграшки, методичну та художню літературу. Найщиріші слова подяки висловлюємо нашим постійним спонсорам - місцевим агропідприємствам: ДП АПК «УкрАгроСтар» (директор М.В.Васильєв) та СФГ «Вікторія-К» (директор В.В.Костюченко). Нещодавно, як кажуть, без питань, вони виділили значну матеріальну допомогу для придбання м'якого куточка малюкам.
Також за цей час проведено багато ремонтно-будівельних робіт: вирівнювання підло ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 295 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Подружжя Міляєвих. Білокуракине, 2018 рікУ житті людини мають місце такі важливі події та факти, як народження, шлюб, смерть. Ці події мають і юридичне значення, у своїй сукупності вони характеризують цивільний стан особи, який передбачає комплекс прав та обов’язків. До категорій, які характеризують стан особи та її місце в суспільстві, відносяться правоздатність, дієздатність, громадянство, приналежність прізвища, імені, сімейний стан. Конкретні суб’єктивні права і обов’язки громадян виникають з настанням передбачених законом юридичних фактів, які підлягають реєстрації в органах державної реєстрації актів цивільного стану.
Враховуючи правове значення державної реєстрації актів цивільного стану для особи та держави, з метою захисту особистих та майнових прав, порядок державної реєстрації цих актів визначається відповідними актами законодавства, зокрема Сімейним кодексом України.
Слід зазначити, що Законом України «Про державну ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 356 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

9 вересня відзначають своє професійне свято робітники газової промисловості. На Білокуракинщині природній газ з'явився в грудні 1984 року. Вперше блакитний вогник засяяв у користувачів на вулицях Центральна (Чапаєва) та Паркова (Кірова). З того часу газові мережі постійно розбудовувалися і зараз протяжність газопроводів всіх тисків, в межах Білокуракинського району, складає 420 кілометрів. Окрім того, Білокуракинська дільниця Новопсковського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства обслуговує: 17 газорегуляторних пунктів (ГРП), 53 шафових регуляторних пункти, 45 станцій катодного захисту та близько 18200 побутових газових приладів. На дільниці працює 52 кваліфікованих робітника. Головною функцією дільниці є безперебійне та безаварійне постачання газу всім споживачам.
Зимова пора є іспитом як для споживачів природного газу, так і для робітників газового господарства. Для того, щоб злагоджено пройти опалювальний сезон, потрібно до нього добре підготуватися. Так, під час підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону2018-2019 рр проведені поточні ремонти всіх газорегуляторних пунктів, пофарбовано 2950 м надземних газоп ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 320 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)

Життя БілокуракинщиниНещодавно в залі засідань Білокуракинської райдержадміністрації відбулася нарада, основною темою обговорення була «Державна підтримка агропромислового комплексу в 2018 році». У ній взяли участь голова Білокуракинської районної ради Костянтин Бондаренко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Щебетенко, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова, начальник Управління АПР райдержадміністрації Оксана Верецун, керівники агроформувань району, голови сільських та селищних рад, керівництво і старости ОТГ, спеціалісти Дежпродспоживслужби у Білокуракинському районі, підприємці та працівники управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.
Розпочалася нарада з привітань та нагородження і з нагоди святкування Дня підприємця. Тож грамотами Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації за особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу регіон ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 314 | Додав: USERNAME | Дата: 08.09.2018 | Коментарі (0)