Логотип газети Життя БілокуракинщиниЮвілей газети «Життя Білокуракинщини» - доволі важлива подія як для самої газети, так і для всіх, хто був і залишається причетним до цього видання упродовж останніх 85 років. Свій ювілей, як і взагалі всю свою діяльність на творчій ниві, газета «Життя Білокуракинщини» цілком прагне розділити зі своїми читачами. Всі вони різні і особливі. Хтось передплачує газету десятиріччями, а хтось лише нещодавно відкрив для себе «Життя Білокуракинщини», але вже встиг пройнятися різнобічними матеріалами про життя рідного краю. А декого за плідну та тісну співпрацю сміливо можна назвати активістом «Життя Білокуракинщини».
Дорогі читачі газети «Життя Білокуракинщини», висловіть свою любов до районної газети «Життя Білокуракинщини» на сторінках свого улюбленого видання! Надсилайте до ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 325 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Вшанували подвиг героїв в БілокуракинеНещодавно біля меморіалу «Скорботна Мати» в Білокуракине відбувся мітинг з нагоди відзначення 75-ї річниці визволення Луганської області від ворогів під час Другої світової війни. Покласти квіти до пам’ятника прийшли представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, делегації установ та організацій району, громадськості, молоді, активісти та усі небайдужі громадяни.
Хочеться нагадати, що у 1941 році ворожим військам ціною великих втрат вдалося захопити південно-західну частину Донбасу. У листопаді вони вторглися до меж Луганської області. Активно діяли патріотичні групи у містах Свердловську, Стаханові, Новопсковському, Білокуракинському районах та багатьох інших. Оборонні і наступальні бої на Луганщині проводилися в цілому 18 місяців. Батьківщина високо оцінила їх ратні справи. Тисячі воїнів нагороджувалися орденами і медалями. З перших днів війни головна увага була зосереджена на ор ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 293 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинська селищна радаБілокуракинська ОТГ була створена однією з перших в країні, до її складу увійшли сім сільських та одна селищна ради (або 23 села і 1 селище). Площа території громади складає 789,50 кв. км, чисельність населення громади станом на 1 січня - 2018 року склала 13400 осіб.
На сьогоднішній день ми маємо спроможну територіальну громаду - це та громада, в якій місцеві джерела наповнення бюджету, інфраструктурне забезпечення та кадрові ресурси є достатніми для вирішення органами місцевого самоврядування питань місцевого значення, передбачених законодавством, в інтересах жителів громади. І за три роки громада має багато здобутків, якими не соромно похвалитися.
Що стосується коштів: обсяг бюджету громади за 2016 рік становив 75,7 млн. грн., в тому числі за власними надходженнями 33,4 млн. грн., що майже в 4 рази більше загального обсягу бюджетів колишніх селищної та сільських рад, що об'єднались за 2015 рік. За результатами роботи ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 277 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

У Білокуракинському районі осередком Товариства Червоного Хреста розпочато проведення акцій до Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги. Так, першими до акції долучилась Білокуракинська ЗОШ №1. Волонтери Червоного Хреста та працівники КНП «Білокуракинський РЦ ПМСД» провели серед учнів 4-го класу (класний керівник Дар'я Бугайова) заняття щодо надання першої медичної допомоги при травмах та на практиці відпрацювали накладання пов’язок на різні частини тіла.

О.Сухоставцев, голова Білокуракинського РО ТЧХ

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 257 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Микола Коваль, головний редактор газети Життя Білокуракинщини з 1985 по 2015 рокиВітаємо з ювілеєм газети колишнього головного редактора газети «Життя Білокуракинщини» Миколу Андрійовича Коваля - Заслуженого журналіста України, поета, прозаїка, перекладача, краєзнавця, члена Білокуракинського районного літературного об’єднання «Колосок» ім. Л. Стрельника, члена Національної спілки журналістів України (1988).
Народився Микола Андрійович 28 серпня 1952 року в селі Олексїївка Новоайдарського району Луганської області в родині колгоспників. Після навчання в Олексіївській восьмирічній і Дмитрівській середній школах працював трактористом у колгоспі імені Кірова с. Олексїївка. Проходив військову службу механіком-водієм середніх танків у Київському військовому окрузі. Після служби повернувся на малу батьківщину, де працював механізатором у колгоспі.
Закінчив факу ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 461 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Відраднівська криниця. Білокуракине, фотоНіхто не буде заперечувати, коли скажу, що Білокуракинщина - чудовий край. Тут немає санаторію, як у Карпатах, тут немає пляжу, як біля Одеси, але все одно тут красиво. По-своєму, тут красиво. Є чудові місця, де можна змістовно відпочити. І білокуракинці в часи дозвілля вирушають у похід за здоров'ям. У кожного свій смак. Один з сім'єю вирушає до Ясинового яру, щоб назбирати не менше мішка грибів, інший - в одиночку ловить рибу на ставку села Шовкунівка чи Бунчуківка. А дехто кулею на іномарці мчить до Шандрівки, щоб помилуватись краєвидом і чужою жінкою, що везе з собою. Грішно, але круто і прикольно. Є і у мене улюблений куточок. Це Відраднівська криниця. Коли до неї їдеш чи йдеш, то такий краєвид, що аж серце від радості пришвидчено стукає, крейдяні гори і безкінечний вид лугів. У будь-яку пору року мені криниченька мила. Особливо після реконструкції, яку зробив за допомогою громади покійний Гапочка Михайло Анд ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 308 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

У селі Курячівка знаходиться пам'ятник загиблим воїнам-односельцям у Другій Світовій війні. Він є окрасою центральної садиби села Курячівка. У цьому році постало питання капітального ремонту пам'ятника і ось з травня 2018 року було його розпочато. Так, замінено та встановлено 18 меморіальних плит, на яких викарбовано імена загиблих односельчан. Також замінили огорожу пам'ятника. Основні ремонтні роботи виконані Сергієм Федоровичем Пономаренком, який доклав багато зусиль. За це йому велика вдячність. А також робітниками з благоустрою: Т.С. Курочкою, Л.С.Курочкою, С.В.Міроновою, М.В.Курочкою, С.О.Нікітіною, О.О.Нікітіною, М.О.Константиненко. Ремонт пам'ятника було проведено за кошти Білокуракинської селищної ради. Велика вдячність селищному голові С.І.Сірику та його заступнику В.М.Носулі за підтримку.

О.КУЧЕРЯВА, староста с. Курячівка, Білокуракинського району

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 293 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Радько Марк Васильович, ветеран Другої Світової війниНа 98-му році життя перестало битися серце найстаршого ветерана Другої Світової війни Білокуракинського району, учасника бойовик дій РАДЬКА Марка Васильовича.
Народився Марк Васильович у 1920 році у селі Миколаївка Білокуракинського району Луганської області. Навчався в місцевій школі, а згодом уже в 12 років почав працювати пастухом в радгоспі. В 1939 році закінчив Старобільське медичне училище, а восени того ж року був призваний до лав Армії, де проходив службу військовим санінструктором. Коли розпочалася війна, на шість місяців був направлений на курси молодших лейтенантів, по закінченню яких був відправлений на фронт. Брав участь у бойових діях при захисті Москви. 7 листопада 1942 року в боях під містом Ржев отримав тяжке поранення в ногу та хоч і лікувався в медсанбаті, але до останнього часу носив в собі осколок - нагадування про ті страшні роки. Після лікування знову був направлений на Волховський фр ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 306 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинська ЗОШ №1, 2018 Кожного року 1 вересня українська громадськість відзначає День знань - день початку нового навчального року. Державним святом його проголошено з 1 вересня 1984 року. Традиційно свято супроводжувалося урочистими заходами - шкільними лінійками, на яких були присутні всі учні, вчителі, запрошені гості. В суспільстві склався стереотип, що з року в рік на урочистих лінійках розповідаються вірші та лунають пісні про школу й дитинство.
Цього року в Білокуракинській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 святкування 1 вересня було зовсім незвичним. На дітей цього дня чекала маса яскравих емоцій, цікавих зупинок та смачних подарунків. На початку заходу свої слова привітання сказали голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик та директор школи Олена Вашура. Вони наголосили, що цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, нових звершень, самостійного життя, набуття мудрос ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 324 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

11 вересня Національним комітетом Товариства Червоного Хреста України та Луганською обласною організацією Товариства Червоного Хреста у смт Білокуракине було організовано навчальний семінар з підготовки планів щодо реалізації грошових грантів, виділених Міжнародною Федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця для підтримки домогосподарств у Білокуракинському районі. На семінар прибули представники 47 домогосподарств, що виявили бажання взяти участь у конкурсі.
Перед учасниками семінару виступили представники Національного комітету Товариства Червоного Хреста України та Луганської обласної організації ТЧХ.

О.СУХОСТАВЦЕВ, голова Білокуракинської РО ТЧХ

 

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 276 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Щороку в третю суботу вересня понад 350 тисяч представників фармацевтичної галузі України відзначають своє професійне свято. Праця аптекаря - це, в першу чергу, самовіддане служіння людям, адже він вкладає в свою роботу не лише ентузіазм, досвід та знання, а й частинку душі, стоячи пліч-о-пліч з медичними працівниками на варті здоров’я громадян України.
Фармацевти Білокуракинщини, без перебільшення, є взірцем високого професійного рівня й моральних якостей. Так, в районі працює 5 провізорів і 8 фармацевтів, які надають лікарську допомогу населенню. Всі провізори і фармацевти мають кваліфікаційні категорії. З 8 фармацевтів вищу кваліфікаційну категорію мають 3 людини, 3 - мають першу категорію і одна людина другу. Загалом на Білокуракинщині медичні препарати можна придбати в 5-ти аптеках, 1-му аптечному пункті при поліклініці центральної районної лікарні та 21-му пункті реалізації лікарських засобів і виробів медичного призначення при фельдшерсько-акушерських пунктах.
Перш за все варто привітати з професійним святом всіх ветеранів аптечної справи: завідуючого М.Л.Данилка, заступника С.В.Муромець, фармацевтів Н.А.Острогляд, Г.Д.Острог ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 315 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Річка Біла в Білокуракине, фото15 вересня відбудеться масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів». Акція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій кожен рік у 3-ті вихідні вересня і проходить по всьому світу. Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набирає все більшої популярності.
Суть руху чистильників річок полягає не тільки в тому, щоб очистити прилеглі до їх населених пунктів водойми і надалі не допускати їх забруднення, але й в тому, щоб сформувати активне ставлення до екологічних проблем з боку суспільства, особливо з боку підростаючого покоління. Окрім цього, велика увага приділяється просвітницькій та інформаційній роботі з учнівськими колективами. З метою формування екологічної свідомості в навчальних закладах культури та освіти проводяться цик ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 333 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Життя БілокуракинщиниЧудового ранку 1 вересня в кожному куточку нашої неозорої Батьківщини діти поспішають до школи. Адже після веселого літечка так приємно прийти на шкільне подвір’я, зустріти друзів. Тисячі вчителів і учнів незалежної держави Україна виходять на ниву знань, щоб штурмувати нові вершини науки, яка так потрібна кожному в житті.
Традиційно, цікаво, в урочистій атмосфері відбулося святкування Дня знань в Нещеретівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Як і зазвичай, для одинадцятикласників і першачків це свято було особливим. Ведучі заходу - учні 9 класу Тетяна Журба та Данило Білоус наголосили, що 1 вересня - ніжна, лагідна, турботлива пісня батьківських сердець. Адже діти переступають поріг дитинства, зазирають у юність, торкаються зрілості.
Таж бурхливими оплесками присутні зустріли майбутніх випускників 2018-2019 навчального року разом із класним керівником Юлією Черніцовою. Вітали гучними оплесками й малечу, яку зарахували до списку учнів. ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 350 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)

Життя Білокуракинщини. ОлександропільЗакінчилось літо і знову пролунав шкільний дзвоник, збираючи дітей на перший урок. На святкову лінійку в селі Олександропіль зібралося все село: батьки, бабусі й дідусі прийшли привітати з Днем знань школярів.
Окрасою свята стали шестеро першокласників, які будуть навчатися в новій українській школі. Їх привітали директор школи С.М.Коюда, спеціаліст селищної ради С.І.Рожко, староста с. Олександропіль М.А.Хоружина.
Завдяки коштам білокуракинської ОТГ та спонсорській допомозі ПрАТ «Агротон», першокласники будуть навчатися за новою програмою (придбане необхідне обладнання та роздатковий матеріал), а ще від Білокуракинської громади кожен першокласник отримав подарунок.
Білокуракинська ОТГ піклується не тільки про матеріальне забезпечення школярів, а і про патріотичне виховання молодого покоління. Напередодні 1 вересня за кошти з місцевого бюджету громади в с. Олександропіль була проведена реконструкц ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 342 | Додав: USERNAME | Дата: 15.09.2018 | Коментарі (0)