Україна, Луганська область, Білокуракине, святкування Дня селища, молодіжна дискотека, 22.09.2018 року

Категорія: Відео | Переглядів: 276 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

Одним із пріоритетних напрямків діяльності міграційної служби є якісне надання адміністративних послуг громадянам. На території Луганської області постійно проживають 3186 іноземців та осіб без громадянства, тимчасово – 307, з них 180 іноземних студентів. Протягом першого півріччя 2018 року Управлінням Державної міграційної служби України в Луганській області оформлено та видано 78 дозволів на імміграцію в Україну. У свою чергу, відповідно до ст. 12 Закону України «Про імміграцію», скасовано 9 дозволів на імміграцію. Оформлено 166 посвідок на постійне проживання в Україні, та оформлено 99 посвідок на тимчасове проживання в Україні. Продовжено строк перебування в Україні 102 іноземцям та особам без громадянства. Для продовження надання якісних адміністративних послуг необхідно зазначити, що у зв'язку зі змінами в законодавстві, а саме новими правилами оформлення тимчасових та постійних посвідок на проживання в Україні згідно з постановами КМУ №322 та №321 від 25.04.2018 року документи для оформлення зазначених посвідок подаються до територіальних органів ДМС України не менше ніж за 15 робочих днів до закінчення встановленого стро ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 244 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

У разі, якщо на момент смерті спадкодавця він проживав на тимчасово окупованій території України, виникає низка проблем, пов'язаних із прийняттям та оформленням спадщини. Розглядаємо порядок.
Відповідно до статті 1221 ЦКУ місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця. Якщо місце проживання спадкодавця невідоме, місцем відкриття спадщини є місце знаходження нерухомого майна або основної його частини, а за відсутності нерухомого майна - місце знаходження основної частини рухомого майна. В особливих випадках місце відкриття спадщини встановлюється законом (це положення було доповнено Законом від 12.02.2015 р. №189-VIII, який набув чинності 04.03.2015 р.). Зокрема, питання щодо місця відкриття спадщини, яка знаходиться на тимчасово окупованій території Україні, було врегульовано статтею 11-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та статтею 9-1 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції». Відповідно до вказаних норм, у разі, якщо останнім місцем проживання спадкодавця є тимчасово окуп ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 301 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

«Моє Нещеретове, як пісня, як казка...» - ці поетичні рядки належать поетесі нашого села Валентині Марчевській. Лірична картина поезії постає в уяві кожного, для кого Нещеретове стало рідною домівкою.
Розквітає наш край завдяки зусиллям та активності його працьовитих та небайдужих мешканців, допомоги Білокуракинської селищної ради. Крок за кроком, день за днем, поступово було виконано чималий об’єм робіт з благоустрою території села.
У парку по провулку Світлому загальними зусиллями нещеретяни створили комфортну зону відпочинку. В результаті впровадження проекту «Організація культурно-освітнього простору «МАТАЯ» (мама+тато+я)», підготованого громадською організацією «НЕЩЕРЕТІВСЬКА МРІЯ», який передбачав облаштування паркової зони та косметичний ремонт кімнати для проведення просвітницьких тренінгів, за грантові кошти Українського жіночого фонду придбано дитячий ігровий комплекс, гойдалки, карусель, вуличний тренажер, альтанку, лавки та урни для сміття. За рахунок коштів селищної ради відремонтовано пам'ятник загиблим воїнам-односельцям, укладено тротуарну плитку для майданчика під ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 307 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

День кварталу Миру, Білокуракине, 2018 рік Нещодавно квартал Миру, що у смт Білокуракине, відзначив свій 37-річний ювілей. Організаторами святкування стала Білокуракинська селищна рада Білокуракинської об’єднаної територіальної громади на чолі з головою С.І.Сіриком. Культурно- спортивне свято розпочала ведуча Ніна Ланіна, яка наголосила, що цього святкового дня всі зібралися, щоб озирнутися назад, згадати добрим словом тих, хто брав участь у будівництві, ближче познайомитися один з одним, показати свою спритність у спортивних іграх, послухати і заспівати гарну пісню.
На імпровізовану сцену було запрошено почесних гостей: голову Білокуракинської ОТГ Сергія Сірика, директора Білокуракинського елеватору М.М.Віхрова, який зробив вагомий внесок у розвиток кварталу Миру та керівників, які стояли у витоків будівельних організацій - Миколу Гапочку, Анатолія Мухіна та Олександра Косяка. Багато теплих слів привітань на адресу місцевих жителів висловив депутат Ве ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 309 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

Прийшла осінь, а це означає, що прийшла пора заготівель. І найголовнішим продуктом заготівлі є картопля. Більшість людей давно відмовилась від вирощування картоплі самотужки і закуповують її на ринках області. До нашої області картоплю завозять здебільшого з інших регіонів України. І багато господарів використовують завезену картоплю на насіннєвий матеріал, сподіваючись отримати великі врожаї, але не завжди так виходить. І справа не тільки в тому, що ця картопля не районована для нашого регіону, а в тому, що вона може бути заражена шкідливими організмами, відсутніми в нашому районі, а саме: раком картоплі та золотистою картопляною нематодою, що входять до переліку регульованих шкідливих організмів обмежено розповсюджених на території України.
Вищезгадані карантинні організми розвиваються та розповсюджуються здебільшого в приватному секторі, де не витримуються сортозміни і картопля є монокультурою та з року в рік вирощується на одній і тій же площі.
Збитки врожаю при сильному зараженні може складати 60-90%. Нематода, як і рак картоплі, розповсюджується шляхом переносу зараженого ґрунту сільгоспзнаряддям, з дощовою водою, рослинними решткам ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 277 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

Україна, Луганська область, Білокуракине, святкування Дня селища (запис прямої трансляції), 22.09.2018 року

Категорія: Відео | Переглядів: 305 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

Сватівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області інформує, що з 1 жовтня 2018 року набуває чинності постанова правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 №12, якою затверджено новий Порядок фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку із тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі - Порядок).
Цей Порядок вводить у дію нову форму заяви-розрахунку, яка може бути передана роботодавцем і прийнята Фондом як у паперовому, так і в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.
Заява-розрахунок повинна бути передана до робочих органів виконавчої дирекції Фонду не пізніше 5 робочих днів з дати прийняття комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства рішення про призначення матеріального забезпечення.
За новим Порядком робочий орган виконавчої дирекції Фонду після надходження заяви-розрахунку здійснює перевірку інформації, наведеної в ній, зокрема перевіряє правильність ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 313 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

Відкриття торгового комплексу Оазис в Білокуракине, 31.08.2018 року На території смт Білокуракине відбулася грандіозна подія - відкриття яскравого, багатофункціонального, гарного, практичного, а головне якісного торгівельного комплексу «Оазис», де можна буде придбати будь-який товар у широкому асортименті. Ще в квітні місяці цього року на місці сучасного комплексу знаходився ринок, де умови та зовнішній вигляд були вкрай незадовільними. І за досить стислі терміни ця місцина перетворилася на охайну, гарну територію, де населення має змогу не лише придбати ті чи інші предмети, а й комфортно пересуватися, бо це є прохідна вулиця, пішохідний трафік.
Розпочалося свято дитячою програмою за участю артистів- аніматорів із м. Старобільськ. Дітлахи з радістю брали участь в усіх конкурсах, танцювали та щиро посміхалися. Після дитячих розваг відбулася урочиста частина вечора, ведучою якої була Ніна Леніна. В рамках концерту свою пісенну композицію присутнім ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 298 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

36 сесія Білокуракинської районної ради, Білокуракине17 вересня в залі засідань Білокуракинської райдержадміністрації відбулася 36 сесія районної ради 7 скликання. Її відкрив голова районної ради К.І.Бондаренко. З 26 депутатів на сесію прибули 17, у такій кількості сесія була правомочна розпочати роботу та приймати рішення. Прозвучав Гімн України. У роботі сесії, окрім депутатів, взяли участь голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко, заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, відділу поліції, ряду підприємств, установ.
Депутати внесли зміни та доповнення до районного бюджету на 2018 рік, з цього питання інформувала в.о. заступника начальника бюджетного відділу - головний спеціаліст управління фінансів РДА Наталія Усенко. Після цього депутатами районної ради були затверджені Статут комунального некомерційного підприємства «Бі ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 296 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

Сесія Білокуракинської районної ради, фотоЗгідно з планом роботи, під керівництвом голови Білокуракинської районної ради Костянтина Бондаренка відбулось засідання президії, на якому він ознайомив присутніх з порядком денним тридцять п’ятої сесії. Президією було детально розглянуто і погоджено кожне питання порядку денного сесії та затверджено її регламент.
Цього ж дня 7 вересня у залі засідань районної ради відбулась 35 сесія районної ради сьомого скликання. Сесію відкрив голова районної ради К.І.Бондаренко. Прозвучав Гімн України. З 26 депутатів на 35-й сесії були присутні 18. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко та запрошені його заступники, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, відділу поліції, ряду підприємств, установ, організацій району, А.Ф.Овчаренко - мешканка с.Шарівка, яка звернулася до районної ради щодо затвердження ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 333 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)

Музику чути крізь стіни. Білокуракинці в м.Сєвєродонецьк У перший день осені на бульварі Дружби Народів та площі Миру м.Сєвєродонецьк можна було зануритись в атмосферу фестивалю «Музику чути крізь стіни». Саме там побувала й делегація з Білокуракинщини. Для відвідувачів працювали близько 20 локацій, що включали: виступи музикантів, виставки, ігри-змагання, вікторини,
фото та арт-майстерні, локації для дітей.
Зазначимо, що цей фестиваль є частиною великого однойменного проекту, ініційованого головою Луганської обласної державної адміністрації - керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом. Також тут були представлені зразки брендової продукції «Луганщина. МОЯ», що була розроблена за підтримки Програми відновлення та розбудови миру ПРООН.
Однією з найцікавіших локацій Агенції регіонального розвитку Луганської області став тревел-бокс. Завдяки підтримці ПРООН, ідеї та неймовірному таланту Сергія Орлика ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 317 | Додав: USERNAME | Дата: 22.09.2018 | Коментарі (0)