20:32
БЕЗПЕРЕБІЙНЕ ТА БЕЗАВАРІЙНЕ ПОСТАЧАННЯ ГАЗУ БІЛОКУРАКИНЦЯМ

9 вересня відзначають своє професійне свято робітники газової промисловості. На Білокуракинщині природній газ з'явився в грудні 1984 року. Вперше блакитний вогник засяяв у користувачів на вулицях Центральна (Чапаєва) та Паркова (Кірова). З того часу газові мережі постійно розбудовувалися і зараз протяжність газопроводів всіх тисків, в межах Білокуракинського району, складає 420 кілометрів. Окрім того, Білокуракинська дільниця Новопсковського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства обслуговує: 17 газорегуляторних пунктів (ГРП), 53 шафових регуляторних пункти, 45 станцій катодного захисту та близько 18200 побутових газових приладів. На дільниці працює 52 кваліфікованих робітника. Головною функцією дільниці є безперебійне та безаварійне постачання газу всім споживачам.
Зимова пора є іспитом як для споживачів природного газу, так і для робітників газового господарства. Для того, щоб злагоджено пройти опалювальний сезон, потрібно до нього добре підготуватися. Так, під час підготовки до осінньо-зимового опалювального сезону2018-2019 рр проведені поточні ремонти всіх газорегуляторних пунктів, пофарбовано 2950 м надземних газопроводів, виконано ремонт ізоляційного покриття стояків газопроводів на виході з землі, проведено комплексне приладне обстеження 14 км підземних газопроводів. Впродовж року ведеться планово-технічне обслуговування газового обладнання в квартирах та будинках, приймаються та виконуються аварійні та ремонтні заявки, проводяться повторні інструктажі з безпечної експлуатації приладів безпосередньо з населенням. Всі ці роботи виконано завдяки невтомній праці всього колективу, а особливо слід відзначити: старшого майстра СЕГ та ГРП А.В.Григоренка, майстра АДС А.О.Чередниченка, майстра ВБСГ О.В.Чередниченка, диспетчерів Л.М.Акименко, І.Д.Боровенську, слюсарів С.В.Боровенського, М.А.Осиченка, В.М.Ромашенка, О.І.Телелейка, В.М.Журбу, В.М.Ромаха, Ю.Г.Марченка, зварювальників О.П.Шандру, А.О.Беседу, водіїв О.Б.Прядка, А.І.Осиченка.
Підприємством ведеться великий обсяг роботи зі споживачами, що стосується обліку газу: заключення договорів на розподіл та постачання природного газу, щомісячне зняття показників лічильників газу, повірка приладів обліку газу, облік газу юридичних осіб, особистий прийом абонентів. Ці роботи кваліфіковано виконують: майстер О.В.Широкий, оператор Н.В.Телелейко, контролери О.М.Григоренко, Н.Г.Чередниченко, Н.М.Ромашенко, Т.В.Курочка,
С.М.Рожко, С.В.Кондратенко.
Слова привітання з нагоди свята хочеться сказати всім пенсіонерам підприємства: О.К.Світличному, Б.О.Ситніку, Г.О.Третяку, О.І.Діденку, Г.В.Ягнюку, В.І.Сухоплещенку, І.І.Шандрамайлу, В.Ф.Терновому, В.О.Чорнусі, О.В.Трубачову, М.М.Усенку, О.А.Чередниченку, С.І.Матвієнку, М.П.Ковтуну, К.Г.Шевкун, В.Ф.Світличній, В.М.Васильченко, К.Г.Шандрамайло, В.І.Фоменку, В.І.Коваленку, М.І.Горбенку, В.В.Морозу. А.П.Кондратенку, В.М.Якубовському.
Сумно, що зараз тема природного газу є політичною і в той час, коли ціни на нього сягають космічних висот, колектив міськгазу працює на скороченому робочому тижні та отримує мізерні зарплати. І саме тому хочу сказати слова вдячності співробітникам за їх старанну працю, за те, що не зважають на ці перепони і несуть людям комфорт, до якого вони звикли.
Шановні колеги! З нагоди свята від щирого серця вітаю вас з Днем працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості! Хочу побажати нам безаварійності, стабільності та розвитку, достойної оплати праці. Здоров'я, щастя, достатку вам і вашим родинам! Добра, життєдайної енергії, земних щедрот! Зі святом вас, з Днем газовика!

Б.Трубачов,
начальник Білокуракинської дільниці Новопсковського міжрайонного управління з експлуатації газового господарства

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 324 | Додав: portalbk | Теги: читати, портал, газета, онлайн, білокуракинщини, життя, 2018 року, Білокуракине, Білокуракинський, сайт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar