19:00
АГРАРІЯМ БІЛОКУРАКИНЩИНИ РОЗПОВІЛИ ПРО ДЕРЖАВНУ ПІДТРИМКУ АПК

Життя БілокуракинщиниНещодавно в залі засідань Білокуракинської райдержадміністрації відбулася нарада, основною темою обговорення була «Державна підтримка агропромислового комплексу в 2018 році». У ній взяли участь голова Білокуракинської районної ради Костянтин Бондаренко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Щебетенко, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова, начальник Управління АПР райдержадміністрації Оксана Верецун, керівники агроформувань району, голови сільських та селищних рад, керівництво і старости ОТГ, спеціалісти Дежпродспоживслужби у Білокуракинському районі, підприємці та працівники управління агропромислового розвитку райдержадміністрації.
Розпочалася нарада з привітань та нагородження і з нагоди святкування Дня підприємця. Тож грамотами Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації за особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу регіону, сумлінну працю, високий професіоналізм нагородили: голову фермерського господарства «Меліса» Петра Бардаченка, керівника ПП «Нива-7» Дмитра Козленка. Подяки Білокуракинської райдержадміністрації з нагоди професійного свята отримали фізичні особи-підприємці Ірина Силкіна, Володимир Вітер та Микола Юрченко. Грамотою Білокуракинського районного Центру зайнятості були нагороджені: Володимир Вінник та Ганна Уманцева.
Продовжилася нарада обговоренням питання щодо державної підтримки агропромислового комплексу та отримання спеціальної бюджетної дотації за напрямами: часткова компенсація відсоткової ставки за банківськими кредитами; часткова компенсація вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції; спеціальна бюджетна дотація за утримання корів молочного, молочно-м'ясного напряму продуктивності; спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб; часткова компенсація вартості закупленого у суб’єктів насінництва насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції; часткова компенсація витрат, пов'язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами; фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів; часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва; компенсація придбання посадкового матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю (до 80 відсотків здійснених у поточному та попередньому бюджетних роках витрат без урахування сум податку на додану вартість), але не більше встановлених Мінагрополітики нормативів за умови закладення насаджень у поточному році.
Директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова зауважила, що дотація на молодняк ВРХ по Луганській області становить понад 3,5 млн. грн., до Білокуракинського району надійде дотації понад півмільйона гривень. Була приділена увага одному з головних питань наради - розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації. Лариса Бичкова зосередила увагу присутніх на перспективі створення сімейних молочнотоварних ферм, що є особливо актуальним для розвитку молочного скотарства.
Головною метою наради було надання роз'яснень щодо реалізації державних та обласних програм з підтримки агропромислового комплексу та надання консультацій з підготовки необхідних документів для участі у цих програмах.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Життя Білокуракинщини Життя Білокуракинщини

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 315 | Додав: portalbk | Теги: 2018 року, Білокуракинський, Білокуракине, життя, білокуракинщини, читати, газета, портал, сайт, онлайн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar