«Сусідські фруктові дерева ростуть на межі з нашою ділянкою, гілля звисає за межі їх ділянки. Як я маю поступати у стосунках із сусідами, щоб не сваритися? Наталія Лавренко».
Сварки між сусідами через зелені насадження - явище поширене. Проте, за Вашої ситуації сусідська лайка безпідставна, адже, відповідно до Земельного Кодексу України (ст. 109), дерева. які стоять на межі суміжних земельних ділянок, і плоди цих дерев належать власникам цих ділянок у рівних частинах.
Однак, у разі якщо Вам набридло сваритися, ділити урожай, а проникнення коренів і гілок із сусідньої ділянки є перепоною у використанні своєї за цільовим призначенням, Ви маєте право (ст. 105 Кодексу) відрізати корені дерев та кущів, які проникають із земельної ділянки сусідів, збирати урожай ягід та фруктів з навислих на Вашу територію гілок.
Крім цього, закон дозволяє сусідам вимагати ліквідувати дерева, які стоять на спільній межі. При цьому витрати на таку ліквідацію покладаються на сусідів у рівних частинах.
Трапляється, що один сусід хоче позбутися дерева, а другий категорично не підтримує таку ідею або відмовляється від прав на своє дерево. Тод ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 303 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Село - це криниця нашого родоводу, наш дім, наше коріння і доля. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Як приємно прокидатися вранці під спів солов’я, спостерігати перед дощем, як ластівки літають низько над землею, коли у травні хрущі над вишнями гудуть та в тихім надвечір'ї їжаки навідуються під хатину, щоб поласувати молоком. Можна ще багато приємного говорити про село, але на часі його святкування.
Мешканці села Шапарівка, що входить до Білокуракинської ОТГ, відзначили День села. Люди з’їхались сюди не лише місцеві, а й з сусідніх населених пунктів. Народні співи, танці, конкурси та дискотека, розваг на святкуванні не бракувало. Вкотре підтвердилася істина, що кожна людина - це не відірваний від дерева листок, а продовження певного роду, дитя краю, який має свою культуру та історію. Взагалі наша земля овіяна духом свободи, окроплена кров’ю наших пращурів, рясно полита солоним потом хліборобів, прекрасна будь-якої пори року своєю особливою, лише їй притаманною красою.
Глядацький зал був влаштований в місцевому сільському клубі. Щиро привітали із святом присутніх почесні гості: голова Білокуракинської О ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 270 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Перші місцеві вибори старост сіл та селища Лозно-Олександрівської селищної ради
23 вересня 2018 року
ПОВІДОМЛЕННЯ

про результати виборів старост Лозно-Олександрівської селищної ради в єдиних одномандатних виборчих округах
Селища Мирне, сіл Кочине-Розпасіївка, Попасне, Нянчине та Новопокровка.
Нікітіна Ірина Миколаївна, 1967 року народження, освіта вища, позапартійна, тимчасово не працює, місце проживання - селище Мирне Білокуракинського району Луганської області, самовисування.
Сіл Солідарне, Гладкове та Калинова Балка.
Базалєєва Анна Юріївна, 1989 року народження, освіта середня спеціальна, позапартійна, тимчасово не працює, місце проживання - село Солідарне Білокуракинського району Луганської області, самовисування.

Голова Лозно-Олександрівської СВК Л.О.КУДЕНКО
Секретар Лозно-Олександрівської СВК С.Р.ДЕРЕВ'ЯНКО

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 244 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

До редакції районної газети «Життя Білокуракинщини» надходять листи, де жителі території цікавляться, як відбувається передача в оренду земельних ділянок, власники яких померли, а спадкоємці не оформили право власності. З метою розібратися у зазначеному питанні, ми вирішили поспілкуватися із завідуючою сектором з питань земельних ресурсів Білокуракинської селищної ради В.В.КОРНІЄНКО.
Наш кор.: - Вікторіє Валеріївно, чи проводиться вашим сектором робота з виявлення та передачі в оренду земельних ділянок, власники яких померли, а спадкоємці не оформили право власності?
В.К: - 3 метою врегулювання законності використання земель сільськогосподарського призначення на території Білокуракинської селищної територіальної громади, отримання додаткових надходжень до селищного бюджету, сектором з питань земельних ресурсів Білокуракинської селищної ради проводиться робота з виявлення та передачі в оренду земельних ділянок, власники яких померли, а спадкоємці не оформили право власності. Адже відповідно до статті 1285 Цивільного Кодексу України, у разі відсутності спадкоємців або виконавця заповіту особою, яка управляє спадщиною, до складу ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 304 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Літні сільські спортивні ігри в Міловому 2018 року, Луганська областьУ Міловому відбулись XVIII літні сільські спортивні ігри серед збірних команд районів «Луганщина-2018», в яких взяла участь делегація спортсменів з Білокуракинщини на чолі з головою райдержадміністрації Сергієм Іванюченком та заступником голови Білокуракинської громади Дмитром Шутем. Змагання відбулися на стадіоні «Будівельник».
Понад 500 спортсменів з’їхалися з 12 районів області. До кожної команди увійшли 40-45 представників, які змагались із різних видів спорту.
Після урочистого параду команд та підняття Державного Прапору України учасників змагань привітав заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.
Перш за все, він передав вітання усім спортсменам від голови Луганської обласної
державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.
У свою чергу, начальник управління молоді та спорт ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 336 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Новий ігровий майданчик для дітей в БілокуракинеРадість. Посмішки. Щасливі обличчя. Для дітей, які і проживають у смт Білокуракине по вул. Енергетиків відбулося справжнє свято - відкриття дитячого ігрового майданчика. Цей об'єкт з'явився завдяки злагодженій праці Білокуракинської ОТГ, ініціативних батьків та просто небайдужих людей, які об’єднали свої зусилля, щоб принести радість малечі. Адже ігровий майданчик - місцевий острівець дитячого відпочинку, веселощів і сміху, туди зможе прийти кожна дитина мікрорайону.
Він дозволить зайняти дітей і захистити від небезпечних необдуманість вчинків і ситуацій, що загрожують їх здоров'ю.
На заході серед почесних гостей були присутні голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик та директор Білокуракинського елеватору Микола Віхров, який зробив великий внесок у побудову даного майданчика. Під час свого виступу Сергій Іванович наголосив: «Безумовно, тільки гуртом, спільними зусиллями ми зможемо ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 293 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Село ДемьянівкаПрекрасна традиція народилася у нашій Білокуракинській громаді виділяти старостинські кошти на розвиток кожної території. І в цьому році завдяки цій традиції на території Дем’янівського старостинського округу вдалося освоїти близько 100 000 грн., правда, в силу різних об’єктивних причин, гроші надійшли набагато пізніше запланованого квітня місяця, але це анітрохи не засмутило жителів території, тому що у людей почала прокидатися віра в те, що про них піклується керівництво громади, в те, що і в глибинці нашої Білокуракинської громади можна буде гідно жити і відпочивати.
Заплановано в квітні було не мало, необхідно було зробити ремонт в офісі старости, придбати п'ять столів і десять паркових лавок, шість сміттєвих урн для облаштування парку біля громадського центру, купити вуличний проектор для демонстрації фільмів у вечірній час, виготовлення декоративного містка з метою популяризації території Дем’янівського старостинс ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 368 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Освячення храму в с.Лозно-Олександрівка, Білокуракинський район Той момент, який стосується місця, яке займає православна церква, як і сама віра в житті людини варто зазначити, що це основа, на якій стоїть життя будь-якої людини і вона навіть не залежить від нашого ставлення до цього. Бог дає нам шанс прийти до нього через покаяння, оскільки мета всього нашого земного життя - це спасіння душі.
Храм має своє призначення і воно полягає в тому, щоб приводити людей до віри і до правильного життя. І коли навколо стільки розбещеності і маловір’я, саме церква є тим острівком, тим маяком для всього людства. Не маючи віри, не маючи основ розуміння православного життя важко правильно виховати своїх діточок в чистоті і благочесті. Церковна служба має позитивний вплив на людину через Божественну благодать. Сам Храм, по своїй суті, є і місце, де ми можемо знайти розраду в печалях наших і місце, де ми можемо радіти та святкувати, це взагалі наші життєві університети ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 333 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

Білокуракинські гирьовики із села ПросторнеУ Запоріжжі відбулися Перші Всеукраїнські змагання з гирьового спорту на Кубок «Ядрового герця» серед школярів загальноосвітніх шкіл і ДЮСШ, юнаків і дівчат. Основною метою проведення змагань є: пропагування історичної спадщини Запорізького краю; відродження традицій арти запорозького козацтва; заохочення до здорового способу життя юнаків та дівчат популяризація гирьового спорту серед школярів України; підвищення рівня майстерності юних спортсменів; виявлення сильніших спортсменів для участі у Чемпіонаті України серед школярів загальноосвітніх шкіл і ДЮСШ, юнаків і дівчат у 2018 році.
130 вихованців спортивних шкіл, гуртків та секцій з усієї України, в тому числі з Білокуракинщини приїхали щоб показати свою силу, спритність і витривалість. Учасники змагань змагалися в піднятті гирь, мінімальна вага яких становила 4 кілограми, а максимальна вага досягала 24 кілограми. За перемогу в вагових категоріях уча ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 312 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

На даний час всіх мешканців Білокуракинського району турбує питання призначення і виплат житлових субсидій. Особливо актуальним дане питання становиться на початку опалювального сезону. Ми зібрали найгостріші питання громадян, що звертаються до нас та надамо на них роз'яснення.
Куди потрібно звертатися із заявою та пакетом документів про призначення (перерахунок) субсидії?
Мешканці Білокуракине звертаються до Центру надання адміністративних послуг, який розташований за адресою: смт Білокуракине, вул. Центральна,63а, мешканці інших населених пунктів - до уповноважених осіб сільських (селищних) рад за місцем свого проживання.
Яким категоріям громадян слід обов’язково подавати новий пакет документів у жовтні поточного року?
Орендарям, внутрішньо переміщеним особам, домогосподарствам, у яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у попередньому сезоні менша, ніж кількість зареєстрованих осіб, призначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон здійснюється після подання нових заяви та декларації.
Про які зміни в сім’ї обов’язково необхідно повідомити в управління с ... Читать дальше »

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 322 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)

У четвер 30 вересня, о 14:00 на автодорозі «Ліски - Колибелка у Воронезькій області Росії сталася ДТП із білокуракинцями. В результаті зіткнення мікроавтобуса Opel і автобуса «ПАЗ» постраждали шість громадян України.
На трасі «Ліски - Колибелка» водій мікроавтобуса не впорався з керуванням і врізався в пасажирський автобус. Постраждалих доставили в місцеву районну лікарню, їх прооперували. За словами медиків, троє українців знаходяться в стабільному стані, тоді як двоє наших співвітчизників залишаються в реанімації, а ще один загинув (водій мікроавтобуса - Артем Павленко).
Поліція зазначила, що мікроавтобус врізався в пасажирський «ПАЗ» через те, що його водій не впорався з керуванням.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 320 | Додав: USERNAME | Дата: 29.09.2018 | Коментарі (0)