23:16
Відзначили 355-річчя села Олексіївка

Традиція святкування Дня села побутує чи не у кожному населеному пункті України. Гарного літнього дня масові народні гуляння були у мальовничому селі Олексіївка Білокуракинської ОТГ. Розпочалося свято урочистим відкриттям містка, яке має стратегічне значення, бо з'єднує два села - Олексіївку з Паньківкою. Через цей місток кожного дня люди йдуть на автобус, дехто на роботу, у справах, тому, коли попередній місток вщент зруйнувався, жителі вул. Набережна звернулися до місцевої влади з проханням відновити місток. Вже через тиждень завдяки копіткій роботі працівників КП «Білокуракине-комунсервіс» на чолі з директором О.М.Дзюбою місток вже був готовий. Саме цього дня відбулося його урочисте відкриття.
Програма святкування 355-річчя Дня села Олексіївка продовжилася на спорудженому літньому майданчику біля місцевого сільського клубу. Відкрила захід ведуча Надія Курдюкова, яка надала слово Марині Олешко, а вона, в свою чергу, розповіла історію створення цього населеного пункту, який на початку існування мало назву Верьовкіно.
Свої щирі слова привітання висловили голова Білокуракинської ОТГ Сергій Сірик, його заступник Віктор Носуля та староста села Наталя Хлапоніна. Вони дякували працьовитим людям, які своєю щоденною працею роблять вагомий внесок у розвиток як рідного села, так і Білокуракинську громаду в цілому. Адже сьогодні село живе, працює, розвивається, підтримує прадавні звичаї й традиції.
Гості побажали присутнім миру, розвитку, а дорослим і малим - здійснення мрій і бажань. Відбулося нагородження. Почесними грамотами Білокуракинської ОТГ було відзначено: Наталю Хлапоніну за сумлінну працю, багаторічний досвід та з нагоди 20-річного ювілею служіння в органах місцевого самоврядування; Катерину Хмеленко за 30-річний стаж роботи в медицині; Любов Миронову за 10-річний стаж роботи в галузі торгівлі. Подарунки також отримали найменший житель села Кирил Гончаров, найстарша жителька села, ветеран війни, 93-річна Марія Грицай, з нагоди 70-річного Дня народження Валентина Каркавенко та робітники з благоустрою С.О.Ведмеденко, Н.В.Агафонова, К.В.Гніличенко, О.І.Скорох та М.В.Бабак. Цікаву і змістовну програму підготували сільські працівники культури та запрошені артисти: Тетяна та Сергій Крамарєви, Володимир Мясніков, Надія Курдюкова, Даша Кравцова, Олександр Дуванський, Володимир та Дарина Світличні, Христина Бунчужна та Іван Ведмеденко. Щедрі оплески лунали на адресу цих талановитих аматорів сцени. Музичні вітання жителям села чергувалися зі словами подяки та подарунками різним категоріям населення за їхній життєвий шлях і вклад у розвиток рідного села.
Трохи віддалік малеча могла розважитися від душі, спускаючись із надувних гірок чи стрибаючи на батуті. Також бажаючі мали змогу придбати солодку вату, іграшки та поласувати смачною польовою кашею, яку приготували О.Б.Силкіна, їй допомагали Н.Агафонова, О.Скороход, К.В.Гніліченко, М.Г.Коваленко, О.Л.Кравцова та М.Г.Колядинцева. Після концерту на всіх чекала пінна вечірка та запальна дискотека.
Свято видалось на славу завдяки спонсорській допомозі Білокуракинської ОТГ, СФГ «Макс Агро», СФГ «Пролісок» (С.М.Ковальов), СФГ «Світоч» (В.М.Світличний), СФГ «Янтарь» (О.В.Кравцов), СФГ «Оазіс-7» (І.К.Світличний), а також О.М.Хмеленко, О.А.Заїка, С.С.Кравцов, В.М.Солоха, В.О.Кравцов, О.Г.Забайрачний та О.М.Луб’яний. Паралельно зі святкуванням відбувся футбольний матч серед ветеранів футболу Білокуракинщини, який традиційно проводиться в День села Олексіївка. Ветерани поділилися на дві команди «Південь громади», до якої входили: О.Шиленко, М.Кудлай, М.Харченко, М.Сахань, О.Силкін, С.Хмеленко, В.Бунчужний, О.Чухрай, В.Вітер та воротар Ю.Марченко. Команду «Центр громади» представляли: О.Циганок, А.Іщенко, О.Дронов, М.Єрьоменко, М.Нехаєнко, Д.Дронов, О.Гребенюк, І.Божко. О.Заїка. Головним суддею гри та спонсором був депутат Білокуракинської ОТГ Володимир Носуля. Відкрив рахунок, забивши 2 голи в ворота команди «Центр громади» О.Шиленко («Південь громади»), третій гол в ворота футбольної команди «Центр громади» забив С.Хмеленко, рахунок 3:1, забивши гол «Півдню громади», зробив гравець О.Циганок.
І гуляло село, танцювало, співало й гуло. Свято видалось на славу!

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 309 | Додав: portalbk | Теги: читати, портал, 2018 року, білокуракинщини, газета, онлайн, життя, сайт, Білокуракинський, Білокуракине | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar