23:58
Наші земляки стали учасниками «Джура-прикордонник 2018»

У Кінологічному навчальному центрі Львівського прикордонного загону пройшов Всеукраїнський вишкіл «Джура-прикордонник», присвячений 100-річчю відродження української державності та 100-річчю утворення Окремого корпусу кордонної охорони УНР. У військово-патріотичних заходах взяли участь понад чотири сотні школярів з 54 прикордонних районів України.
Унікальність вишколу полягає у раціональній системі національного та військово-патріотичного виховання молоді з усіх прикордонних областей, зокрема й тих, що знаходяться на так званій лінії розмежування. Програма сприяє формуванню здорового способу життя, а також підвищує інтерес молоді до військової служби. Вишкіл навчає діяти в команді і розвиває відповідальність за спільну справу.
Протягом тижня учнівські сотні гуртувалися в єдину велику родину. Жили за чітким графіком, що передбачав ранкові та вечірні руханки (зарядки) і кола (зібрання). Для вчителів проводили семінари, а для учнів - пізнавальні вікторини.
За час перебування у Кінологічному центрі прикордонники продемонстрували юним «джурам» новітні зразки зброї та техніки, що є на озброєнні Держприкордонслужби. З особливим інтересом діти здобували практичні навички слідознавства, топографічного орієнтування і тактичної медицини. Учасники вчилися стріляти з бойової зброї та метати ручні осколкові гранати.
Своєрідною родзинкою вишколу була гра із застосуванням ручної пневматичної зброї (маркерів) - пейнтбол, де «джури» опановували навички роботи в команді.
Прикордонники продемонстрували учням процедуру огляду автомобілів та процес перевірки паспортів.
Молодь випробувала себе і у «Тереновій грі» - змаганнях формату таборування. Ця гра складалася з фізичного, інтелектуального та творчого етапів. У грі беруть участь дві команди, кожна з яких отримує нарукавні пов’язки, що символізують життя. Відповідно до специфіки заходу, команди розіграли цікаву ситуацію - змагалися «прикордонники» та «контрабандисти». Відповідно до назви у кожного було своє завдання. «Контрабандисти» мали непомітно пройти через кордон, а «прикордонники» не допустити цього і виявити контрабанду. Це було цікаво й інформативно. До речі, перемогу здобули сили добра - «прикордонники».
Церемонія закриття Всеукраїнського вишколу «Джура-прикордонник 2018» відбулася у м. Великі Мости на Львівщині. Участь у заході взяли Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос-Ворончук, представники Державної прикордонної служби. Гості та учасники свята у своїх промовах наголошували на важливості проведення даного заходу у військово-патріотичному вихованні молоді.
Тож за 7 днів перебування на Львівщині, рої з Білокуракинщини пройшли практичну підготовку до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, а також відпрацювали військові навики. Захід завершився урочистою ходою колон майже п'яти сотень учасників вулицями Львова: від пам'ятника Андрію Шептицькому до пам'ятника Степану Бандері. Прапор вишколу було передано представникові Одеської облдержадміністрації для продовження естафети та проведення Всеукраїнського вишколу «Джура-прикордонник 2019». Кожен з учасників цього заходу отримав пам'ятні нагороди від Міністерства молоді та спорту України, Львівської обласної державної адміністрації і Державної прикордонної служби України. Білокуракинщину представляли діти Лозно-Олександрівської та Нещеретівської ЗОШ та керівники М.Я.Пономаренко, Д.С.Дерев'янко, О.Д.Шостак, В.Є.Крамарєв.
На завершення вишколу для усіх присутніх виступив Академічний ансамбль пісні і танцю Державної прикордонної служби України.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 316 | Додав: portalbk | Теги: 2018 року, білокуракинщини, Білокуракине, життя, читати, Білокуракинський, сайт, газета, онлайн, портал | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar