12:30
Небесно-золотий стяг – гордість держави

23 серпня в Білокуракине на площі ім. Т. Шевченка відбувся урочистий захід, присвячений Дню Державного Прапору України, ведучою якого була Євгенія Білоус. Це свято встановлене в Україні на державному рівні для вшанування багатовікової історії та українського державотворення, державної символіки Незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів. 23 серпня 2004 року, український народ, усі ми, вперше святкували День Державного Прапору України. Тобто ми стали свідками зародження ще однієї, дуже важливої для політичного та національного єднання нашого народу державної традиції. Відбулося урочисте підняття Державного Прапору, яке здійснив начальник відділення обліку та бронювання солдат-сержантів Білокуракинсько-Троїцького об'єднаного військового комісаріату, майор, голова районної спілки ветеранів учасників АТО Сергій Ушаков під Гімн України. З повагою та найкращими побажаннями виступили голова районної державної адміністрації Сергій Іванюченко, голова районної ради Костянтин Бондаренко, заступник голови Білокуракинської ОТГ Віктор Носуля, головний редактор Бродівської районної газети «Голос Відродження» Надія Забокрицька та учень Білокуракинської ЗОШ №1 Владислав Третяк. Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх героїв, які віддали життя за свободу, гідність та незалежність України.
Після цього відбулося нагородження кращих працівників району. Так, подяками райдержадміністрації, районної ради та Білокуракинської ОТГ за активну громадську діяльність, участь в заходах з нагоди 80-річчя утворення Луганської області та 27-ї річниці Незалежності України були нагороджені: випускниця Білокуракинської ЗОШ №1 Анна Ромасюк, директор Дем’янівського Будинку культури Вікторія Холоденко, керівник танцювального колективу районного Будинку культури Ольга Лисиця, культорганізатор районного Будинку культури Ніна Ланіна, народна майстриня Олександра Письменна, директор районного краєзнавчого музею Олена Чайка та начальник відділу культури Білокуракинської ОТГ Володимир Аполлонов. Почесною грамотою Голови правління Пенсійного фонду України за сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання посадових обов'язків була нагороджена Юлія Калініна.
У такий святковий день Анна Кострицька, Дарина Ляшко та Володимир Гнатенко стали громадянами України, незалежної вільної держави зі своєю мовою, зі своїми законами і кордонами, отримавши ID-картки. А також цього дня привітали родини Плющів та Хмеленків з народженням діточок. Відбулося вручення свідоцтва про народження, було зазначено, що 20 серпня у родині Хмеленків народився син Даниїл, а 21 серпня у родині Плющів - донька Вероніка. На завершення заходу присутні пройшли колоною до пам'ятника Тарасу Шевченку, де відбулося покладання квітів.
Сьогодні Державний прапор постійно майорить на будинках Президії Верховної Ради України, резиденції Президента України, його представників в областях і районах, Кабінету міністрів України, у святкові дні - на будинках міністерств та відомств, інших державних та громадських організацій. Синьо-жовтий Державний прапор України піднімається при відкритті міжнародних конференцій, під час офіційних церемоній, при врученні міжнародних спортивних призів. Наш Прапор тріпотить на вершинах Гімалаїв, на Ельбрусі і Кіліманджаро.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 254 | Додав: portalbk | Теги: онлайн, газета, Білокуракинський, читати, сайт, 2018 року, білокуракинщини, Білокуракине, життя, портал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar