Якщо подивитися навколо себе і відповісти самому собі на питання: у якому стані знаходиться територія, що тебе оточує? А правда виглядає дуже сумно. Саме тому молодь села Олександрополь активно почала займатися благоустроєм території, намагаючись зробити рідний мальовничий куточок привабливим, красивим і незвичайним. Був зроблений великий обсяг робіт: видалили сухі дерева, порослі, вивезли сміття. Активісти села О.Ревякіна, Т.Рябоконь, Я.Заїка, В.Ревякін, Д.Овчаренко, Д.Зінченко, О.Дуракова, О.Догадайло, Ю.Рябоконь, С.Коваленко, Є.Новицький, Д.Догадайло, І.Самохатенко були не тільки ініціаторами суботника, а й безпосередньо брали в ньому участь. З бензопилою вправно працював С.А.Коваленко. В очистці довкілля брали участь вихованці Олександропільської ЗОШ. Це сприяло вихованню в учнів бережливого ставлення до природи та місця, де вони проживають. Хочеться висловити побажання, щоб ці здобуті знання з часом стали для покоління молодих людей догмою для дотримання принципів чистого довкілля не лише на папері, а й у повсякденному житті. До процесу також були залучені особи, які знаходяться на обліку в районному центрі зайнятості. Хотілося б відзначити робітника з благоустрою Г.Г.Огієвича та електрика Білокуракинської селищної ради Я.О.Фоменка. Неабияку допомогу з транспортом надав ПрАТ «Агротон». Координаторами робіт були голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик, його заступники Д.А.Шуть, В.М.Носуля та в.о. старости села Олександрополь С.М.Коюда.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 393 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

З початком весни до кожного з нас приходить свято найкрасивішої частини людства – жінок. В цей день всім жінкам, незалежно від віку, надсилають найщиріші вітання, дарують квіти, подарунки. Цього року напередодні та в день 8 Березня в закладах, які входять до Білокуракинської об’єднаної територіальної громади – у сільських клубах, шкільних та дошкільних навчальних закладах були проведені урочистості з вшанування жінок.

На всіх урочистостях, присвячених Міжнародному жіночому дню, які проводились у Курячівській та Коноплянівській загальноосвітніх школах, у Лизинському, Бунчуківському та Паньківському сільських Будинках культури, побував селищний голова С.І.Сірик. Заступники селищного голови В.М.Носуля та Д.А.Шуть взяли участь у святкуванні у Курячівському, Нещеретівському, Шапарівському, Луб’янському, Дем’янівському, Олексіївському та Заїківському сільських клубах.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 378 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

Один з кращих способів відпочити влітку – це поїхати або піти на річку. Тут, біля води, прохолодно навіть у спеку. Як добре піти купатися, освіжитися у воді. А потім відпочивати на сонячному березі. Річка несе свої води від витоку до гирла, а життя вирує у воді та на березі. Тільки на такому відпочинку можна почути звуки природи, побачити спокійну красу водної поверхні та зелених берегів, по-справжньому відпочити в тиші…

У віддаленому, але такому затишному селі Курячівка Білокуракинського району біля річки Біла планують відкрити зону відпочинку і пляж. Нажаль, територія вздовж річки знаходилася у занедбаному стані. Найактивніші жителі села В.В.Пономаренко, В.О.Тарасенко та М.В.Кравцов вирішили діяти рішуче. Зібрали чимало односельчан та вирушили приводити побережжя в належний стан. Територія потребувала видалення сухих дерев, порослі, вивезення сміття. Самостійно зробити такий великий обсяг робіт жителі села не могли, саме тому за допомогою звернулися до голови Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірика, який відразу відреагував.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 436 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

Шановні мешканці Білокуракиного!

Білокуракинська відокремлена дільниця РКП «Старобільськвода» обслуговує 1108 абонентів населення смт Білокуракине та 63 підприємства. Протяжність водоканалізаціної мережі – 34 км, капітальний ремонт яких не виконувався понад 40 років. Щомісячно абоненти сплачують РКП «Старобільськвода» за послуги водоканалізаційної мережі в сумі 8,964 грн. за 1 м куб., в т.ч. вода – 5,58 за 1 м куб.; каналізаційні стоки – 3,384 грн. за 1 м куб. З початку 2016 року РКП «Старобільськвода» заборгувала Новопсковському РЕМу за електроенергію понад 200 тис. грн., тому виникло питання відключення електроенергії.

В лютому місяці 2016 року смт Білокуракине протягом восьми годин залишалося без води, що спричинило обурення споживачів. Надходили скарги в різні інстанції від населення та дошкільних закладів, щодо причин відключення електроенергії, так як споживачі сплачують своєчасно на рахунок РКП «Старобільськвода» у встановлений термін, тобто до 5 числа наступного місяця.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 537 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

Керівник Луганської обласної державної адміністрації – керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Г.Б.Тука з метою захисту державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування від проявів тероризму, створення умов для недопущення розголошення інформації, що стала їм відома під час виконання посадових обов’язків, яка може зашкодити інтересам державної служби та служби в органах місцевого самоврядування прийняв рішення: заборонити рух державних службовців облдержадміністрації, райдержадміністрацій на період, до прийняття відповідного розпорядження голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації, на територію населених пунктів, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження; рекомендувати керівникам територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування вжити заходів щодо недопущення руху їх працівників на територію, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 383 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

20 березня відзначають своє професійне свято працівники та ветерани житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення. У Білокуракинському районі цю сферу представляють РКП «Старобільськвода» (в.о.начальника С.В.Проценко), КП «Теплокомунзабезпечення» (директор В.О.Вашура), КП «Білокуракинське районне БТІ» (начальник П.М.Ларін), ОСББ та підприємства побутового обслуговування. Їх самовіддана праця забезпечує комфорт та якість побуту населення всього району. На них покладена величезна відповідальність за підтримання систем життєзабезпечення населення, створення комфорту і затишку. У цій галузі працюють відповідальні люди, справжні професіонали своєї справи, які щодня трудяться у важких умовах і жодного разу не осоромили свовго звання – професіонала.

Так, Білокуракинська дільниця РКП «Старобільськвода» - підприємство обслуговує 3 водонасосні станції, які забезпечують питною водою 1100 абонентів населення та 40 організацій, 4 каналізаційні станції, очисні споруди, 18 км водопровідних та 12 км каналізаційних мереж селища Білокуракине. КП «Теплокомунзабезпечення» здійснює опалення приміщень Білокуракинської ЗОШ №1, надає послуги з вивозу сміття від населення, із перевірки димових та вентиляційних каналів, послуги АС машини. На підприємстві налагоджене виробництво тротуарної плитки. Житловий фонд селища Білокуракине (ОСББ) становить 47 багатоквартирних будинків. З 2001 року згідно рішення Білокуракинської селищної ради 42 багатоквартирних житлових будинки передано на утримання об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. За період роботи об’єднань позитивними зрушеннями в роботі з утримання будинків слід зазначити, що в 90% будинків повністю замінено застарілі каналізаційні та водопровідні мережі на металопластикові і пластикові, сезонно проводяться ремонтні роботи житлових будинків, належним чином здійснюється утримання прибудинкової території.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 394 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

До Міжнародного жіночого дня 8 Березня на сцені Білокуракинського районного Будинку культури ім. Т.Шевченка свою творчість, акторські здібності та невимушеність подарували глядачам актори Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

«Жінки – дивовижні створіння. Вони швидше повірять абсолютно ідіотським байкам, чим власним очам», - так наївно думав молодий художник-ловелас Серж Дюбуа, заводячи одночасно роман з трьома такими здавалося б на перший погляд різними жінками: милою і довірливою студенткою Лулу, грубуватою і впевненою у собі барвуменшею Жаклін та щедрою старенькою маркізою Марісабель. Але спільне у них таки є – кожна з них мріє бути єдиною в житті коханого. І от випадок зводить їх разом і руйнує їхні світлі мрії. Молодий чоловік на власній шкірі дізнається, на що здатні три розлючені жінки.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 413 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

Нещодавно за ініціативою Білокуракинської селищної ради був проведений суботник з наведення санітарного порядку на центральному кладовищі в смт Білокуракине по вул. Магістральній. Напередодні селищним головою С.І.Сіриком разом із заступниками було намічено обсяг робіт, який необхідно виконати на даному об'єкті. Це висока підрізка дерев біля кладовища, вирубування порослі, прибирання сміття. Значний обсяг робіт був виконаний та попереду ще необхідно провести немало робіт із наведення порядку на цьому та інших кладовищах, які знаходяться на території об'єднаної громади. Адже невдовзі Великодні свята і підготовка цих святих місць є однією з першочергових завдань селищної ради.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 359 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

15 березня у залі засідань Білокуракинської райдержадміністрації пройшла конференція районної громадської організації «Союз Чорнобиль», у якій взяли участь 29 ліквідаторів. В роботі конференції також взяли участь голова райдержадміністрації С.І.Іванюченко, заступник голови районної ради Н.П.Літвінова, секретар Білокуракинської селищної ради Н.І.Жукова, голова районної ветеранської організації В.П.Путненко, голова районної організації УСВА М.О.Циганок, голова обласної організації ветеранів-чорнобильців О.І.Малик, заступник голови обласної організації ветеранів-чорнобильців І.І.Хричов та інші запрошені.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 318 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)

Масляна - це прощання із зимою, святкується перед Великим постом у Сирний тиждень і закінчується Прощеною неділею. Історія цього свята йде своїм корінням глибоко в старовину. Масляна - древнє слов'янське свято, що дісталося нам у спадщину від язичницької культури, та збереглося після прийняття християнства. Це веселі проводи зими, осяяні радісним очікуванням близького тепла, весняного оновлення природи. Навіть млинці - неодмінний атрибут Масляної - мали ритуальне значення: круглі, рум'яні, гарячі - вони являли собою символ сонця, яке все яскравіше розгоралося, подовжуючи дні.

В селі Олександропіль це свято відсвяткували з особливим запалом. Подивитися на концертну програму, поласувати смачними млинцями та взяти участь в конкурсах зібралося чимало жителів. Святковий концерт відкрила ведуча С.Кондратенко. Привітати зі святом до села завітали голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик та його заступники Д.А.Шуть і В.М.Носуля.
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 347 | Додав: USERNAME | Дата: 19.03.2016 | Коментарі (0)