21:16
Жителі громади – за відродження села
Якщо подивитися навколо себе і відповісти самому собі на питання: у якому стані знаходиться територія, що тебе оточує? А правда виглядає дуже сумно. Саме тому молодь села Олександрополь активно почала займатися благоустроєм території, намагаючись зробити рідний мальовничий куточок привабливим, красивим і незвичайним. Був зроблений великий обсяг робіт: видалили сухі дерева, порослі, вивезли сміття. Активісти села О.Ревякіна, Т.Рябоконь, Я.Заїка, В.Ревякін, Д.Овчаренко, Д.Зінченко, О.Дуракова, О.Догадайло, Ю.Рябоконь, С.Коваленко, Є.Новицький, Д.Догадайло, І.Самохатенко були не тільки ініціаторами суботника, а й безпосередньо брали в ньому участь. З бензопилою вправно працював С.А.Коваленко. В очистці довкілля брали участь вихованці Олександропільської ЗОШ. Це сприяло вихованню в учнів бережливого ставлення до природи та місця, де вони проживають. Хочеться висловити побажання, щоб ці здобуті знання з часом стали для покоління молодих людей догмою для дотримання принципів чистого довкілля не лише на папері, а й у повсякденному житті. До процесу також були залучені особи, які знаходяться на обліку в районному центрі зайнятості. Хотілося б відзначити робітника з благоустрою Г.Г.Огієвича та електрика Білокуракинської селищної ради Я.О.Фоменка. Неабияку допомогу з транспортом надав ПрАТ «Агротон». Координаторами робіт були голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик, його заступники Д.А.Шуть, В.М.Носуля та в.о. старости села Олександрополь С.М.Коюда.

«Взявшись за розвиток села, ми зрозуміли, що нам навіть зустрічатися особливо ніде. Місцевий клуб в аварійному стані, але є приміщення, в якому після ремонтних робіт можна буде проводити репетиції. Залишилося знайти фінансову підтримку. Тож планів багато, будемо йти до їх здійснення», - розповідає одна з команди молодих активістів О.Ревякіна.

Всі ми любимо місце, де народилися і проживаємо. А особливо людське око милує зелень дерев та кущів. На території Олександрополя було висаджено 100 саджанців абрикосу, 100 – ялинки-кримки та 40 – туї (рід голонасінних хвойних рослин). Сьогодні ці маленькі деревця ледь помітні серед піввікових дубів, але пройде небагато часу і одягнені у зелене листя та з родючими плодами деревця зможуть порадувати жителів села.

Ще одне з важливих питань, яке турбує місцевих жителів – це дитячий майданчик. Адже малечі в селі чимало, а немає можливості гратися, займатися спортом і активно відпочивати. Найближчим часом, сподіваємося, в цьому населеному пункті з’явиться ігровий майданчик за підтримки громади, який, до речі, сприятиме поліпшенню загального розвитку дитини.

Незважаючи на тяжке економічне становище в державі, Білокуракинська селищна рада працює ефективно для покращення життя населення та забезпечення чистоти і порядку на території всієї громади. Але якщо ми прагнемо зберегти на планеті Земля нормальні умови існування, кожен повинен усвідомлювати свою особисту відповідальність за дбайливе ставлення до природи. Нам, людям, саме час згадати про не безмежність природних ресурсів і оберігати їх.

Юлія Малюк

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№23-24 від 19 березня 2016 року

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 392 | Додав: portalbk | Теги: Білокуракинський, життя, громада, Олександропіль, район, білокуракинщини, Село | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar