19:35
Про добробут дбають всім селом
Один з кращих способів відпочити влітку – це поїхати або піти на річку. Тут, біля води, прохолодно навіть у спеку. Як добре піти купатися, освіжитися у воді. А потім відпочивати на сонячному березі. Річка несе свої води від витоку до гирла, а життя вирує у воді та на березі. Тільки на такому відпочинку можна почути звуки природи, побачити спокійну красу водної поверхні та зелених берегів, по-справжньому відпочити в тиші…

У віддаленому, але такому затишному селі Курячівка Білокуракинського району біля річки Біла планують відкрити зону відпочинку і пляж. Нажаль, територія вздовж річки знаходилася у занедбаному стані. Найактивніші жителі села В.В.Пономаренко, В.О.Тарасенко та М.В.Кравцов вирішили діяти рішуче. Зібрали чимало односельчан та вирушили приводити побережжя в належний стан. Територія потребувала видалення сухих дерев, порослі, вивезення сміття. Самостійно зробити такий великий обсяг робіт жителі села не могли, саме тому за допомогою звернулися до голови Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірика, який відразу відреагував.

А весна вже зайняла свої володіння, починають прилітати птахи, прокидатися природа. Починаються суботники та підготовка до Великодніх та Травневих свят. І тому жителі села Курячівка включилися у проведення місячника благоустрою. Виконали великий обсяг робіт з облагородження території. Активно працювали О.М.Козачок, С.М.Пономаренко, О.О.Пономаренко, А.В.Колесник, С.І.Буряк, С.М.Асюченко, С.М.Лемешко, С.Т.Павленко, а також вся молодь села. Неабияку участь брали директор Курячівської ЗОШ Н.П.Терещенко, спеціаліст-землевпорядник І.Д.Пономаренко, спеціаліст селищної ради О.П.Кучерява, депутат Білокуракинської громади В.Д.Іщенко та в.о.старости села Курячівка В.І.Пономаренко. Слід відзначити працівників з благоустрою В.В.Коробкова та С.А.Гороховацького. Харчування працівників забеспечили СТОВ «Роздольне», ФОП Н.Я.Лисенко та ФОП О.В.Путненко.

Проведення цих запланованих заходів сприятиме тому, що Курячівка й надалі залишатиметься красивим, охайним селом – одним з найкращих.

Як говорить голова Білокуракинської об’єднаної територіальної громади С.І.Сірик: «Спільними зусиллями ми наведемо належний санітарний порядок на всіх територіях громади».

Юлія Малюк

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№23-24 від 19 березня 2016 року
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 436 | Додав: portalbk | Теги: життя, курячівка, відпочити, Пономаренко, білокуракинщини, благоустрій, Село, біла, Добробут, річка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar