12:49
Білокуракинські гирьовики одні з найсильніших спортсменів країни

Білокуракинські гирьовики із села ПросторнеУ Запоріжжі відбулися Перші Всеукраїнські змагання з гирьового спорту на Кубок «Ядрового герця» серед школярів загальноосвітніх шкіл і ДЮСШ, юнаків і дівчат. Основною метою проведення змагань є: пропагування історичної спадщини Запорізького краю; відродження традицій арти запорозького козацтва; заохочення до здорового способу життя юнаків та дівчат популяризація гирьового спорту серед школярів України; підвищення рівня майстерності юних спортсменів; виявлення сильніших спортсменів для участі у Чемпіонаті України серед школярів загальноосвітніх шкіл і ДЮСШ, юнаків і дівчат у 2018 році.
130 вихованців спортивних шкіл, гуртків та секцій з усієї України, в тому числі з Білокуракинщини приїхали щоб показати свою силу, спритність і витривалість. Учасники змагань змагалися в піднятті гирь, мінімальна вага яких становила 4 кілограми, а максимальна вага досягала 24 кілограми. За перемогу в вагових категоріях учасники змагання були нагороджені 32 комплектами нагород і індивідуальних призів. Беручи до уваги, що гирьовий спорт, як такий, виник у артилерійських підрозділах XVII—XVIII ст. (ядрова артилерія) та наявність у запорозьких козаків власної арти, була розглянута та затверджена пропозиція
пов’язати змагання із вивченням історичної спадщини запорозького козацтва, а саме, запровадити номінації найбільш відомих козацьких гармат, пов'язаних із калібром ядер, які в них застосовувались. Крім конкурсної програми учасники змагань мали змогу познайомитися з історією українського козацтва, визначними пам'ятками міста та взяли участь в історичних реконструкціях.
Білокуракинщину гідно представили Максим Смирнов, Артем Бойко, Вероніка Гармаш, Кирило Кудінов (І місце), Віолета Головченко, Євгеній Троценко, Павло Васильєв (II місце), Данило Батов, Влад Іванюченко (IV місце). Наші земляки не вперше демонструють такі високі показники, ці зайняті призові місця ще одна сходинка досягнень. Ми пишаємося нашими гирьовиками і розуміємо, що спортивні результати - це величезна праця як спортсменів, так і тренерського складу. Хотілося б висловити слова подяки й спонсору даної поїздки Максиму Васильєву, адже його увага і небайдужість дає можливість юним спортсменам здобувати перемоги на різних змаганнях і конкурсах, виявляти свої помилки, постійно вдосконалюватися, знаючи, що у них є надійна підтримка і допомога.
Дійсно, вищезгадані змагання дозволили багатьом спортсменам проявити себе, оцінити власні досягнення перед найближчим чемпіонатом України з гирьового спорту, який відбудеться вже в листопаді місяці 2018 року.

За матеріалами «Життя Білокуракинщини»

Білокуракинські гирьовики із села Просторне
Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 309 | Додав: portalbk | Теги: білокуракинщини, газета, онлайн, читати, сайт, Білокуракине, Білокуракинський, портал, життя, 2018 року | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar