09:55
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧИСТИХ БЕРЕГІВ

Річка Біла в Білокуракине, фото15 вересня відбудеться масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів». Акція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій кожен рік у 3-ті вихідні вересня і проходить по всьому світу. Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набирає все більшої популярності.
Суть руху чистильників річок полягає не тільки в тому, щоб очистити прилеглі до їх населених пунктів водойми і надалі не допускати їх забруднення, але й в тому, щоб сформувати активне ставлення до екологічних проблем з боку суспільства, особливо з боку підростаючого покоління. Окрім цього, велика увага приділяється просвітницькій та інформаційній роботі з учнівськими колективами. З метою формування екологічної свідомості в навчальних закладах культури та освіти проводяться цикли тематичних заходів.
Разові заходи поступово переростають в довгострокові програми. Небайдужі люди беруть під свою опіку ділянки річок, за чистотою яких стежать постійно, а не один місяць в році.
Збереження річок – обов'язок кожного з нас. Тому ми повинні берегти і підтримувати їх екологічний стан. Запрошуємо керівників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, установ, підприємців та небайдужих громадян взяти участь у прибиранні прибережних територій річок і таким чином долучитися до участі в акції «Міжнародний день чистих берегів»!
«Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!» - стверджує народна мудрість. Отже, давайте поважати воду, затишну вроду природи і працю один одного, і тоді чистими будуть і наші річки, і наші душі.

М.МИХАЙЛИК, начальник ВВР і ВК ЛМУВГ

Категорія: Життя Білокуракинщини | Переглядів: 333 | Додав: portalbk | Теги: сайт, життя, газета, читати, портал, Білокуракинський, Білокуракине, онлайн, 2018 року, білокуракинщини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar